Afgelopen zondag werd FC Boshuizen-TAC’90 afgelast. Komend weekend staat het duel opnieuw op de rol. Voor de lezer die er vorige week niet aan toe is gekomen hierbij een nieuwe poging: oftewel de Krakerrr van de Week nog eens!

In de eerste klasse B is FC Boshuizen bezig aan een uitstekende reeks. Het team van coach Marcel IJzendoorn bleef de laatste acht duels ongeslagen en behaalde daarin maar liefst twintig punten. De geel-blauwen klommen zo naar de bovenste regionen van de ranglijst. Aanstaande zondag ontvangen zij het eveneens hoog genoteerde TAC’90. Middenvelder Younes Seghrouchni blikt vooruit.

Met 25 punten uit dertien wedstrijden bezet FC Boshuizen op dit moment de derde plek. De achterstand op koploper TOGB bedraagt drie punten, maar de Leidenaren kwamen één keer minder in actie. Ook in de strijd om de tweede periodetitel staat de formatie er goed voor. Seghrouchni en de zijnen incasseerden in dat klassement tot nu toe de minste verliespunten.

,,Eerlijk gezegd kijk ik niet zo naar de ranglijst en die periodes. Ik leef meer van wedstrijd naar wedstrijd. Aan het einde van de rit zie ik dan wel waar we staan. Het afgelopen seizoen streden we in de nacompetitie al om promotie en dan mag je ook nu wel verwachten dat we bovenin meedraaien. In het algemeen spelen we gewoon goed, al hebben we in het begin van de competitie wel wat punten laten liggen. Na een schop onder de kont zijn we daarna heel stabiel geworden, alleen hebben we wel eens moeite om het vele balbezit om te zetten in doelpunten. En ja, als we eens een mindere dag hebben kunnen we van iedereen verliezen. Maar dat geldt voor iedere ploeg. Al met al beschikken we over een fitte selectie en denk ik zeker dat we mee zullen strijden om het kampioenschap”, aldus de Leiderdorper.

Voor de 23-jarige Seghrouchni, student aan de Vrije Universiteit Amsterdam en druk doende zijn bachelor voor de opleiding artificial intelligence af te ronden, is FC Boshuizen niet zijn eerste club. En ook niet zijn laatste: ,,Ik ben ooit begonnen bij Meerburg en werd daar al vroeg gescout door ADO Den Haag. Vanaf de E-top tot aan de A’tjes heb ik daar toen gevoetbald. Vervolgens ben ik naar Alphense Boys gegaan en daarop volgde VVSB. Na even terug bij Meerburg te zijn geweest, is het nu hier mijn tweede jaar bij FC Boshuizen. Ik heb het hier wel naar mijn zin, maar na dit seizoen ga ik toch naar UVS. Ik ken daar een aantal jongens en het is een mooie club. Daarnaast vind ik het fijner om op zaterdag te gaan spelen. De laatste weken ben ik al een paar keer bij ze gaan kijken. Tegen DoCoS ben ik wel geschrokken van het toen vertoonde spel. Maar afgelopen weekend zag ik ze weer aan het werk en dat zag er prima uit. Ik ben gewoon benieuwd hoe het me daar en in die competitie zal bevallen. Het is dan wel een klasse lager dan wat ik bij FC Boshuizen gewend ben, maar volgens mij valt het niveauverschil wel mee. Hoe dan ook, ik ben nog jong en vind het sowieso leuk om te zien hoe het er bij een andere club aan toegaat. En mocht er in de toekomst een mooie kans komen om het eens echt hogerop te proberen, dan zou ik dat zeker doen.”

Tot aan het einde van de huidige jaargang is Seghrouchni dus nog in het geelblauw te bewonderen: ,,Ik speel op zes of op acht en maak veel meters tussen de voor- en achterhoede. Ik fungeer eigenlijk als een soort stofzuiger op het middenveld.”

Dat ‘stofzuigen’ kan in de komende ontmoeting met TAC’90, de nummer vijf van de ranglijst, wel eens van belang zijn. De Hagenaars vormen met 37 goals niet voor niets de meest productieve ploeg van de afdeling. Dat bleek ook in de ontmoeting eerder dit seizoen, toen zij vier keer scoorden. De Leidenaren deden dat evenwel ook. ,,TAC heeft een goed team met veel technisch vaardige spelers. Achterin waren ze wel kwetsbaar. Het was destijds een spannende wedstrijd. We kwamen met 2-4 voor, maar zij gaven niet op en uiteindelijk werd het dus 4-4. Ik vind het de sterkste tegenstander in deze klasse. Ik reken erop dat het ook nu weer erom zal spannen. We gaan uiteraard voor de winst. We willen de drie punten thuis houden. Het wordt sowieso een mooie pot. Hopelijk trekt dat publiek”, besluit Seghrouchni.

Foto’s van thuisduel tegen koploper TOGB.