woensdag, mei 1, 2024
HomeDerde klasseASCASC niet opgewassen tegen Wilhelmus

ASC niet opgewassen tegen Wilhelmus

-

Tweede klasse C – De Oegstgeestenaren begonnen de competitie met een uitwedstrijd tegen ‘angstgegner’ Wilhelmus, de ploeg uit de voormalige gemeente Voorburg, inmiddels behorend tot Den Haag, was vorig seizoen tweemaal te sterk. Ook nu bleef de ploeg van trainer Jesper Neuteboom puntloos, na negentig minuten voetbal stond er een 4-0 eindstand op het scorebord waarbij de doelpunten gelijkelijk over beide helften verdeeld werden.

De bezoekers, overigens zonder keeper Kevin Wassenaar die door drukte niet of nauwelijks kon trainen en in goed overleg nu het doel bij Lugdunum probeert schoon te houden, waren in de beginfase gelijkwaardig. ,,Een gelijk opgaande eerste helft waarbij beide teams wilden voetballen en er leuke aanvallen tussen zaten”, aldus Neuteboom. De gasten konden echter niet voorkomen dat de thuisploeg na twintig minuten spelen de leiding nam. ASC rechtte de rug en was in de fase hierna de betere partij, echter verzuimde het twee 100% kansen te verzilveren. Opnieuw Neuteboom: ,,Van deze kansen moet er eigenlijk wel één doeltreffend zijn, want dan haal je waarschijnlijk met deze stand de rust.”  Vlak voor de pauze zorgde een haperende buitenspelval voor een verschil van twee treffers. Dit was teven de ruststand en achteraf gezien ook wel de genadeklap.

,,In de rust brachten we twee verse wissels (Jelle Schouten en Sean Goebel) in met als doel om snel de aansluitingstreffer te forceren, maar na een uur spelen in de wedstrijd kregen we binnen een tijdsbestek van een paar minuten zowel de 3-0 als de 4-0 om de oren en dan is het een gelopen koers’’, was getekend een realistische trainer van de verliezende partij.

Een gelijk opgaande eerste helft, in het gedeelte na de thee was de gastheer bovenliggend en viel er niet veel meer eer te behalen en dat had ook Neuteboom gezien. ,,Wilhelmus was vooral na de rust een maatje te groot, wij hebben toen vooral tegengehouden maar zijn niet door de ondergrens gezakt. Een compliment naar de groep toe, zij hebben veel energie en arbeid geleverd en daar kunnen wij beslist verder mee.”

Door de ruime nederlaag staat de Ajax Sportman Combinatie op de laatste plaats, volgende week wacht Bloemendaal, een ploeg die in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-5 van HBC verloor. Nieuwe ronden, nieuwe kansen dus.

Wilhelmus – ASC 4-0 (2-0) 20. 1-0 Adam, 40. 2-0 Aké, 60. 3-0 Adam, 62. 4-0 Gyamfi.

Basisopstelling ASC : Lamrabette, Bakker, Van Bergen, Voinov, Wagenaar, Daramy, Acimovic, Bertels, Rooijakkers, Van Zandwijk, Valkx.

Foto’s: met dank aan Haaglandenvoetbal.nl, Franca Dobbe

Note redactie: dit artikel is al eerder geplaatst, maar op wonderlijke wijze verdwenen van de website…met excuses..