vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseBram Egberts: ,,De zon schijnt boven SV Aarlanderveen"

Bram Egberts: ,,De zon schijnt boven SV Aarlanderveen”

-

Windje mee heeft SV Aarlanderveen nog amper gehad dit seizoen. De voorbereiding verliep bepaald niet vlekkeloos en van een gedroomde start in de competitie is geen sprake. Wel werd er ruim gewonnen van Be Fair, maar tegen VVSB en DWO werd het onderspit gedolven. Dat heeft voor een deel te maken met het blessureleed waar de ploeg van Gerald van der Klok mee te kampen heeft. Verdediger Bram Egberts bladert terug, maar kijkt ook vooruit.

,,Vanaf dag 1 hebben we te maken met een uitgedunde selectie. Het gaat om blessures die al langer duren of die de komende tijd nog aandacht verdienen. Zo kwam onder meer Killian Bouwhuis over van Alphia en hij zou voor de doelpunten moeten gaan zorgen. Hij is echter geopereerd aan de meniscus en ik verwacht hem pas na de winterstop. Jorn Poelwijk is pas net weer begonnen met veldwerk na een aantal maanden niet fit te zijn geweest. Dan mis je dus meteen twee spelers voorin die belangrijk zijn. Davey Grimmelius scoorde tweemaal in ons openingsduel, maar ook hij viel daarna weg voorin. Dan mag je dus best stellen dat we te maken hebben met misfortuin want er waren meer spelers niet inzetbaar.”

Egberts, bezig aan zijn derde seizoen in en bij Aarlanderveen, weet ook dat het programma niet eenvoudig was tot nu toe. ,,We hielden rekening met een zware eerste periode. Want ook TAVV zat nog in het rijtje. VVSB is gewoonweg een goed voetballende ploeg. Wel moet ik zeggen dat we daar als ploeg een offday hadden. We gaven veel ruimte weg en dat is vragen om ellende. DWO was een onbekende voor ons, maar zij hebben niet voor niets alles gewonnen tot nu toe. Toch zat er in die pot meer in voor ons ondanks dat we ook in die wedstrijd gemankeerd voor de dag kwamen. Zij beschikken op het middenveld en voorin wel over rappe en balvaardige spelers. Verder heb ik begrepen dat CVC Reeuwijk, het duel met die ploeg werd afgelast, zich danig heeft versterkt. Al met al is de derde klasse denkelijk versterkt en het is dus geen vast gegeven dat TAVV en Aarlanderveen zomaar weer even bij de bovensten mee zullen draaien. Voor TAVV rolde het kwartje tot nu toe ook net even de andere kant op, maar zij zullen ook vast wel terugkomen want zij zijn niet verzwakt. Ons team mag er met een aantal nieuwe gezichten zeker ook zijn, maar zoals gezegd hebben we tot nu toe veel moeten improviseren en daardoor verliep het tot nu toe moeizaam.”

Voor de ploeg van Van der Klok en de zijnen komt de tussenstop misschien niet eens beroerd uit. ,,Qua blessures zou je dat kunnen zeggen. Echter moeten spelers fit worden en dat is in deze fase met beperkte trainingsmogelijkheden niet eenvoudig. We hebben afgelopen dinsdag de draad weer opgepakt op het veld, maar zoals bekend moet dat gebeuren in kleine groepjes. Het is belangrijk om elkaar te blijven zien, maar de vraag is wel hoe lang dit leuk blijft. Voor mij is het in elk geval een zekerheid dat ik gewoon liever elke week voetbal, of we nu wel of niet compleet zijn. Voetballen doe je voor de lol in de derde klasse en dat wordt nu aangetast. Laat helder zijn dat we serieus bezig zijn, maar plezier hoort daar ook bij. Voetbal is een bijzaak, maar wel een belangrijke.”

Vervolgend: ,,Ik vrees dat we in november nog niet spelen. Mocht het vlak voor de winterstop wel kunnen dan is de vraag of je niet net zo goed een maand later kan beginnen. Speel je bijvoorbeeld nog twee keer in 2020 en dan weer weken niet door de winterstop dan wordt het ook lastig om een ritme te pakken. Afijn, we kunnen niet anders dan afwachten en er genoegen mee nemen.”

Egberts startte in de jeugd bij Alphense Boys. Daar doorliep de speler die op ‘2’ , ‘3’, ‘4’ en ‘6’ kan spelen de selectieteams. Vervolgen stapte hij over naar ARC om daar in de toenmalige A1 terecht te komen. Vervolgens werd Boris van Es zijn trainer in de senioren bij AVV Alphen. Hij speelde een jaar of vijf in de hoofdmacht, maar moest ook twee seizoenen vanaf de kant toekijken vanwege een zware kruisbandblessure.

,,Na die lange blessure speelde ik nog 1 jaar in het eerste en vervolgens kwam Aarlanderveen op mijn pad. Daar gingen diverse andere jongens die ik ken ook naar toe en Henk van Hof zat daar al en hem kende ik ook uit het verleden. In het eerste seizoen werden we meteen kampioen in de vierde klasse. Vorig seizoen draaiden we aardig mee, maar wel op eerbiedige afstand van TAVV. Helaas viel die competitie dus stil en nu staan we weer droog. Bij deze club bevalt het mij uitstekend in elk geval.”

Wel was er wat rumoer bij de club zoals er overal wel wat is. ,,Dat waren randzaken en die zijn in de pers opgeblazen. Er was wat ruis tussen mensen en dat kan nu eenmaal gebeuren. Achterom kijken heeft niet zoveel zin. Het enige dat telt is dat de zon weer schijnt boven SV Aarlanderveen. Iedereen is hier begaan met de club en dat vind ik prachtig om te zien.”

Van der Klok zet Egberts vooralsnog vooral in als rechtsback. ,,Ik heb zelfs nog een jaartje met hem gespeeld. Ik was een broekie van achttien jaar, toen hij als routinier speelde voor AVV Alphen. Toen hij stopte, werd hij assistent-trainer en ook daarna hielden we contact. Nu is hij dus hier hoofdtrainer geworden en hij past bij de club. Hij is serieus wanneer dat nodig is en er is ook ruimte voor plezier waarin hij deelt. Al met al is de sfeer hier uitstekend te noemen en die is ook nooit weggeweest.”

Aan de gespeelde wedstrijden verbindt de spreker niet al teveel conclusies. ,,We zijn pas net van het startblok en we weten echt nog niet waar we staan. Ik heb in elk geval geloof in deze groep. Ik ben zelf pas 25 en wil voorlopig blijven voetballen. Ik heb immers ook twee seizoenen moeten missen en ik ben nu fit. Onlangs heb ik een abonnement bij de sportschool genomen. Ik ben in drie dagen al drie keer geweest. Ik ga zien of ik dat kan vasthouden. Momenteel werk ik vanuit huis dus dan is het lekker om er af en toe uit te kunnen gaan.”

Zijn baan mag als ‘interessant’ worden gezien. ,,Zeker, ja. Ik werk voor 90/24 Media, een bedrijf dat zich bezig houdt met social media voor topsporters en atleten. Wij beheren en regelen veel voor sporters op dit vlak. We helpen ook voetballers met teksten, foto’s en meer zaken die viraal gaan. Er hangt een grote commerciële waarde aan. Een hartstikke leuke baan. Dus ik vermaak me prima. Ja, ook met jullie site. Ik kende het al wel maar nu de club zich aangesloten heeft, volg ik nog veel meer nieuws die beschikbaar komt. Zo blijf ik lekker op de hoogte van het regionale voetbal.”

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read