vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSander van Dijk nieuwe hoofdtrainer SV Aarlanderveen

Sander van Dijk nieuwe hoofdtrainer SV Aarlanderveen

-

Sander van Dijk (32) wordt met ingang van het seizoen 2021/2022 de nieuwe hoofdtrainer van SV Aarlanderveen. Het bestuur en de technische commissie van SV Aarlanderveen zijn zeer content met de overeenkomst die voor een seizoen is aangegaan.

Sander, in het dagelijks leven werkzaam als docent Wiskunde en gymleraar op het Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn, heeft de afgelopen dertien jaar ervaring opgedaan als jeugdtrainer op het hoogste amateurvoetbal. De logische vervolgstap is een seniorenelftal. SV Aarlanderveen haalt met Sander een sociaal- en perfectionistische trainer binnen die erg veel zin heeft om met ons talentvolle vlaggenschip aantrekkelijk voetbal te gaan spelen. Door een schat aan ervaring in het jeugdvoetbal is Sander zeer bekwaam om ook mee te denken met het jeugdvoetbal en het nieuwgevormde jeugdplan binnen de club. Sander is woonachtig in Langeraar, de weg naar ons Polderpark is daardoor snel gemaakt.

Sander heeft zijn eerste voetstappen op het veld bij Altior uit het nabijgelegen Langeraar gezet. Bij Altior heeft Sander alle jeugdelftallen doorlopen. Na een zware kruisbandblessure heeft hij besloten zich volledig te richten op zijn trainerscarrière. Na een aantal jaar bij Altior (jeugd)trainer te zijn geweest heeft Sander bij Alphense Boys echt kennis gemaakt met topjeugdvoetbal. Eerst als assistent bij de D-junioren (nu JO12/JO13) en vanaf 2010 tot 2018 als hoofdtrainer bij diverse jeugdteams. De laatste twee jaar zwaait Sander de scepter bij de JO19 van FC Lisse, gestart in de in de 2e divisie landelijk en dit jaar in de 1ste divisie.

Bij SV Aarlanderveen gaat Sander, die zijn trainingen altijd tot in de kleinste details voorbereid, samenwerken met de huidige assistent-trainers Henny van Raaij en Henk van Hof.  De heren, allemaal fervent aanhangers van mooi- en aanvallend voetbal, kennen elkaar al vanwege hun gezamenlijk verleden bij de jeugd van Alphense Boys en met Henny heeft hij zelfs 10 jaar samengewerkt.

Voorzitter Leo de Jong is in zijn nopjes na het afronden van de laatste details met Sander. ,,Na het aangekondigde vertrek van Gerald zijn we direct doorgeschakeld in de zoektocht naar een nieuwe trainer die past binnen de visie en speelwijze van de club. Na overleg met de Technische Commissie werd snel duidelijk dat Sander de beste optie is. We zijn zeer verheugd met deze deal.”

Het bestuur, technische commissie en alle betrokkenen van SV Aarlanderveen wensen Sander enorm veel succes met deze nieuwe uitdaging in zijn voetbalcarrière!

Bestuur SV Aarlanderveen.

Redactie LAV: foto met dank aan website FC Lisse

Must Read