maandag, april 15, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSander van Dijk: ,,SV Aarlanderveen komt op het juiste moment"

Sander van Dijk: ,,SV Aarlanderveen komt op het juiste moment”

-

Nadat Gerald van der Klok bekend maakte aan het eind van dit seizoen te zullen gaan vertrekken als trainer van SV Aarlanderveen, handelde de TC van de ‘Trots van de Polder’ adequaat en kwam al snel uit bij Sander van Dijk, de huidige trainer van FC Lisse JO19-1, als diens opvolger. Voor de 32-jarige Van Dijk is dit zijn eerste klus als hoofdtrainer van een vlaggenschip. LeidenAmateurVoetbal sprak met hem over zijn komende overgang naar de groen-witten.

Van Dijk: ,,Ik ben blij dat ik bij SV Aarlanderveen de kans krijg om te debuteren als hoofdtrainer van een eerste elftal, deze stap komt voor mijn gevoel op het juiste moment. Na ruim tien jaar werkzaam te zijn geweest in de jeugdopleiding van Alphense Boys en twee seizoenen FC Lisse JO19, begon bij mij al enige tijd de nieuwsgierigheid naar het seniorenvoetbal te groeien. Toen SV Aarlanderveen zich meldde was ik dan ook direct geïnteresseerd. Ik kende de club al redelijk en de huidige assistenten, Henny van Raaij en Henk van Hof,  ken ik zelfs goed. Met beide mannen heb ik bij Alphense Boys goed samengewerkt en heb daarna, vooral met Henny, contact gehouden. Ze hebben allebei een schat aan trainerservaring en voor mij als jonge trainer is het natuurlijk ontzettend fijn om deze vraagbakens naast mij te hebben. Een deel van de spelersgroep is mij ook niet onbekend. Ik ben bij Alphense Boys trainer geweest van Steven van der Pijl, Valentijn Oudijk, Luca Janszen, Brian Bor en Thom Nouwens en ben deze jongens altijd blijven volgen. SV Aarlanderveen is natuurlijk een heel andere club dan Alphense Boys, maar ik verwacht me er snel thuis te voelen.”

Vervolgend: ,,Ik heb zelf in mijn jeugd bij Altior gevoetbald en de sfeer bij een dorpsclub spreekt me erg aan. Dat is denk ook de kracht van een club als SV Aarlanderveen. Ik begrijp dat de donderdagavond hier de clubavond is en dat dan niet alleen de selectiespelers, maar ook een deel van de rest van de vereniging in de kantine blijft hangen om gezellig een drankje met elkaar te doen. De voetbalkantine is hier toch een beetje de centrale plek van het dorp. Het is overigens niet zo dat de club alleen oog heeft voor het eerste elftal, want men hecht hier ook veel waarde aan een bloeiende jeugdafdeling. Ik ga mij ook bezighouden met het verder ontwikkelen van het aanwezige jeugdplan en daarnaast heeft SV Aarlanderveen al een prima samenwerkingsverband met ARC, dat in de toekomst verder geïntensiveerd zal gaan worden. Ik heb vooralsnog voor één seizoen getekend, maar we hebben beiden de intentie dat deze samenwerking van langere duur zal zijn. Dat is trouwens ook iets wat bij mij past. Ik ben iemand die redelijk honkvast is, zowel bij voetbalclubs als op werkgebied (Van Dijk is al jarenlang docent op het Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn, SN). SV Aarlanderveen wil  doorgroeien om tenminste een stabiele derdeklasser te worden en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen’’, aldus de Langeraarder tot besluit.

Must Read