maandag, februari 26, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 26 september

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 26 september

-

SJC – Football Factory

Football Factory begon afgelopen zaterdag sterk tegen Koudekerk en kwam al snel op een 1-0 voorsprong (goal Thijs de Jong). Na rust moest de equipe van het trainersduo Youcef Boukhedmi en Ruud Fortman  echter buigen voor de bezoekers en verloor het alsnog met ruime cijfers (1-7). De Leidenaren, de laatste jaren de traditionele hekkensluiter van de vierde klasse, zullen er dit seizoen alles aan doen om niet opnieuw de eigenaar van de rode lantaarndrager te  gaan worden, te meer daar dit nu wel consequenties zal gaan hebben. De KNVB maakte recent bekend dat de bond heeft besloten dat de drie laagst geklasseerde clubs (nrs. 12, 13 en 14) van de vierde klasse van het seizoen 2020/2021, de volgende voetbaljaargang uitkomen in de nieuw te formeren vijfde klasse. De rood-zwarten gaan komende zaterdag op bezoek bij het sterke SJC. De Noordwijkers wonnen hun eerste competitiewedstrijd met 1-2 bij Roodenburg.

SJZ – Kickers ‘69

SJZ speelde een verdienstelijke wedstrijd bij Warmunda, maar keerde uiteindelijk toch met lege handen terug naar Zoeterwoude (1-0). Het vertoonde spel van de formatie van trainer Arie van Duijn gaf in ieder geval voldoende reden om optimistisch vooruit te blikken op het komende seizoen. De groen-witten zijn er dit seizoen met de komst van Voorschotenaren Niels van den Berg en Bryan Hilders duidelijk op vooruit gegaan en er mag deze voetbaljaargang dus gerust wat verwacht worden van de Haasbroek-bewoners. Komende zaterdag speelt SJZ thuis tegen Kickers ’69. De Leimuidenaren kenden bepaald geen lekkere start van de competitie,  er werd in eigen huis met 0-4 van verloren van Hazerswoudse Boys. Vorig seizoen troffen de teams elkaar enkel in Leimuiden en werd het 1-4 voor de groenwitten.

Koudekerk  – LSVV ‘70

Het  doorgaans toch al niet geringe zelfvertrouwen bij LSVV ’70  steeg na de groepswinst van de roodhemden in de KNVB-districtsbeker tot nog grotere hoogten, maar de debuutwedstrijd in de nieuwe (UVS) thuishaven tegen Meerburg liep voor de ploeg van Freek Jansen en Jan Nonkes op een flinke deceptie uit (1-4). De bezoekers boekten een verdiende zege op de gastheren, die met name na rust teleurstelden. Komend weekend gaan de halve eeuwelingen op bezoek bij Koudekerk, dat op de openingsspeeldag direct  de koppositie pakte. Na een 1-0 achterstand denderde de formatie van het trainersduo Jarno Verweij en Gert Labots over de  Leidse universiteitsploeg heen en won uiteindelijk met 1-7. Het treffen Koudekerk – LSVV’70 staat traditioneel garant voor een een lekker potje voetbal, een goede reden dus om zaterdag een kijkje te nemen aan de Gruttolaan. Vorig seizoen werd het aan de Gruttolaan 0-0, een uitslag die ongewoon was tussen deze ploegen.

MMO – Bernardus

MMO kwam bij FC Boshuizen via een goal van Jelle van Tol nog wel op voorsprong, maar verliet aan het eind van de zaterdagmiddag de Boshuizerkade toch met lege handen (3-1). Een toch wat teleurstellend begin voor de formatie van John van Berkel, die in de voorbereiding bij vlagen toch heel aardig voetbal liet zien. Met Ricardo Ouwerkerk, Levi Overduin en Jelle van Tol heeft de Leidse trainer dit seizoen  de beschikking over een jong, talentvol aanvalstrio, waar menig goaltje van mag worden verwacht. De Hoogmadenaren krijgen komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Bernardus kans op revanche. Bernardus zag overigens vanwege een ernstige blessure bij een speler van Woubrugge haar eerste competitiewedstrijd het seizoen gestaakt worden.

Hazerswoudse Boys – Roodenburg

Roodenburg had in de openingswedstrijd tegen SJC, de vorig seizoen ongenaakbare koploper van de vierde klasse, lange tijd zicht op een resultaat. Anass Bouchnafa scoorde de gelijkmaker, maar uiteindelijk kwam de ploeg van nieuwe trainer Wim Filippo net iets tekort (1-2). Desondanks gaf het vertoonde spel voldoende hoop op een goed seizoen voor de Leiden Noord-bewoners, die zaterdag op bezoek gaan bij het altijd sterke Hazerswoudse Boys. De Boys openden afgelopen zaterdag met een 0-4 zege bij Kickers ’69 en lijken ook dit seizoen weer een belangrijke titelkandidaat te gaan worden.

Meerburg – Warmunda

Meerburg ging door waar het afgelopen seizoen mee eindigde: winnen. De ruime overwinning bij LSVV ‘70 kwam voor sommigen misschien als een verrassing, maar het elftal van Huig Jan Heeringa liet opnieuw zien dat er nog veel rek zit in het jonge team. Komende zaterdag staat er opnieuw een interessante krachtmeting op het programma, dan komt het ververste Warmunda op zoek. Door de diverse versterkingen worden de Overbos-bewoners door de buitenwacht gezien als één van de  belangrijkste titelkandidaten. Warmunda behaalde  in de eerste competitieronde een zwaarbevochten 1-0 zege op SJZ. Matchwinner Sohrab Safi haalde het einde van de wedstrijd niet, hij moest na twee keer geel een kwartier voor tijd het veld verlaten. Al met al een goede start voor beide clubs, die op jacht gaan naar hun tweede competitiezege.

Woubrugge – FC Boshuizen

FC Boshuizen mocht aan het begin van dit seizoen een hoop nieuwe (en vrij onbekende) spelers verwelkomen, waardoor het op voorhand lastig in te schatten is wat we dit seizoen van de Leidenaren mogen verwachten. Trainer Nino Poulina vertrok naar Lugdunum en werd opgevolgd door Romano Seedorf. Hij zag zijn nieuwe ploeg goed starten, tegen MMO werd een achterstand omgebogen in een 3-1 overwinning. Komend weekend gaan de Kadebewoners op bezoek bij Woubrugge, dat haar eerste competitiewedstrijd zag worden gestaakt vanwege een ernstige blessure van Kelvin Hoogendoorn. Sterkte, onfortuinlijke!

Must Read