dinsdag, maart 5, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwingen vierde klasse, zaterdag 10 oktober

Voorbeschouwingen vierde klasse, zaterdag 10 oktober

-

FC Boshuizen – Roodenburg

Na twee overwinningen dolf FC Boshuizen afgelopen zaterdag het onderspit bij Bernardus, de Rijndijkers waren met 2-1 te sterk. De Kadebewoners ontvangen zaterdag stadsgenoot Roodenburg die haar wedstrijd van afgelopen weekend, tegen Woubrugge, zag worden afgelast. De blauw-zwarten speelden doordeweeks wel  bij Hazerswoudse Boys en speelden daar een prima wedstrijd. De Leidenaren leken met een punt naar huis te vertrekken, maar een benutte penalty van Nick Moerland in blessuretijd zorgde ervoor dat de Leiden Noord-bewoners toch met een zuur gevoel Hazerswoude verlieten. Afgelopen seizoen eindigde het Leidse onderonsje tussen FC Boshuizen en Roodenburg in een 3-1 overwinning voor de blauw-gelen.

MMO- Kickers ’69

MMO behaalde zaterdag de eerste overwinning van het seizoen, al ging dit bepaald niet zonder slag of stoot. In de uitwedstrijd bij Football Factory leken beide teams genoegen te nemen met een punt, maar Levi Overduin trok in de slotfase de zege over de Hoogmadese streep. De ploeg van John van Berkel hoopt zaterdag tegen Kickers ’69 de stijgende lijn vast te houden en zal in eigen huis vol voor de drie punten willen gaan. Kickers ’69 verraste dit weekend met een 2-1 overwinning op Meerburg en verzamelde tot nu toe  drie punten uit drie wedstrijden. Vorig seizoen eindigde dit  Kaag-en Braassemtreffen in een ruime 0-4 overwinning voor de ploeg uit Leimuiden.

Hazerswoudse Boys- LSVV ’70

LSVV ’70 herpakte zich wat na de twee eerdere nederlagen. Tegen SJC waren de twee doelpunten van Jiddo Doornenbal in ieder geval voldoende voor het eerste punt in deze competitie. De Leidenaren komen deze voetbaljaargang wat traag op gang en moeten snel wat punten sprokkelen om niet nu al op een grote achterstand van de kopgroep te komen. De formatie van Freek Jansen en Jan Nonkes vervolgt zaterdag in Hazerswoude op jacht naar eerste overwinning van het seizoen, al zal het op voorhand geen makkelijk klusje voor de roodhemden zijn.  De plaatselijke Boys draaien traditioneel mee in de kop van deze klassen en lijken ook dit seizoen een ploeg om rekening mee te houden. Vorig seizoen eindigde het treffen tussen beide clubs in een 4-0 overwinning voor de manschappen van Wilco Wapenaar.

Koudekerk – Warmunda

Koudekerk kent  tot nu toe een lekkere competitiestart. De Gruttolaan-bewoners wonnen dit weekend de lastige uitwedstrijd bij SJZ (0-2) en verzamelden inmiddels 9 punten uit 3 wedstrijden. Invaller Yvar de Groot was in Zoeterwoude met zijn  twee goals de gevierde man aan de kant van de bezoekers,  die nu alleen aan de kop van de vierde klasse staan. In het nog prille seizoen staat komende zaterdag in Koudekerk een heus toptreffen op het programma, want dan komt runner-up Warmunda op bezoek. De Warmonders poetsten  in eigen huis tegen Hazerswoudse Boys twee keer een achterstand weg en hielden daardoor toch een punt over een punt over aan het treffen op Sportpark Overbos (2-2). Vorig seizoen eindigde het treffen tussen Koudekerk en Warmunda in een  1-1 gelijkspel.

Woubrugge- Football Factory

Football Factory leek tegen MMO lange tijd op weg te zijn naar het eerste competitiepunt, maar een late treffer van de Hoogmadenaren voorkwam een gelijkspel. De Leidenaren blijven na drie gespeelde wedstrijden op nul punten staan, maar lijken in vergelijking met het afgelopen seizoen toch aan kracht te hebben gewonnen. Met name de komst van spits Gökhan Yazici zorgt voor veel meer aanvallende dreiging bij de rood-zwarten, de aanvaller was tegen MMO opnieuw succesvol.  De Leidenaren gaan zaterdag op bezoek bij Woubrugge, dat afgelopen weekend niet in de actie kwam. Woubrugge staat ook nog op nul punten dit seizoen. De wedstrijd tegen Bernardus werd wegens een blessuregeval gestaakt en van FC Boshuizen werd thuis met 2-3 verloren.

Het duel tussen Meerburg en SJZ wordt later separaat belicht. De reden? Die laat zich raden, toch?

Must Read