maandag, april 15, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, 3 en 4 oktober

Voorbeschouwing derde klasse A, 3 en 4 oktober

-

Voorbeschouwing derde klasse A

Zaterdag 3 oktober

Aarlanderveen-Reeuwijk

Aarlanderveen verloor afgelopen weekend met 3-1 van VVSB. De thuisploeg van komende zaterdag was vorig jaar hoog op de ranglijst te vinden, zelfs het sterke TAVV kreeg de Veners er twee keer niet onder. Op dit moment wordt de ploeg van Gerald van der Klok echter geplaagd door aanblijvend blessureleed. Komend opponent CVC Reeuwijk verloor en won eenmaal, net als Aarlanderveen. Een mogelijk gelijkwaardige strijd dan zaterdag op sportpark Polderpark zou je zeggen? Eerst maar even zien wie de oefenmeester van de gastheren tot zijn beschikking heeft. En daarnaast, de Reeuwijkers, zo is althans de verwachting, zouden dit seizoen ook maar zo hoge ogen kunnen gooien.

Blauw Zwart-FC Oegstgeest

Blauw Zwart lichtte afgelopen weekend Sporting Leiden pootje. Verdiend of niet, de punten tellen. Na het gelijke spel in de eerste wedstrijd tegen Gouda kan het niet anders of er heerst tevredenheid in Wassenaar. Dat is ook deels het geval bij FC Oegstgeest. In een uiterst enerverende wedstrijd hield de fusieclub TAVV in de eerste wedestrijd knap op 3-3. Vorige week werd weliswaar met 2-4 verloren van Lugdunum, maar het goede voetbal van de eerste pot voetbal en de strijdlust was nu ook weer zichtbaar. Men hoopt vanzelfsprekend dat dit snel zal leiden tot de eerste zege, liefst zaterdag tegen Blauw Zwart. Jelle Korbee blijkt een waardig vervanger van de voorlopig nog afwezige Nico van der Salm en hij zal maar al te graag ver van de onderste plaatsen willen staan als hij het stokje weer overdraagt.

Lugdunum-Gouda

Een veerkrachtig Lugdunum boog knap een 2-0 achterstand om naar een 2-4 zege op FC Oegstgeest. Omdat ook de eerste wedstrijd werd gewonnen staat de club uit de Kikkerpolder nu fier bovenaan. Dat is knap te noemen, als je ziet dat het trainersduo Nino Poulina en Marco Harleman moeten werken met een veelal zeer jonge groep spelers die voor een groot deel voor het eerst samen spelen. Gouda is eveneens ongeslagen en je kunt dus stellen dat een hoge, zo niet de hoogste positie de inzet zal zijn zaterdag. De Leidse trainers waken voor te hoge verwachtingen, maar zullen zich danig in de handen wrijven bij winst.

Sporting Leiden-Alphia

Niemand had gedacht dat Sporting Leiden na twee wedstrijden de onderste plaats zou delen en zelfs nog niet gescoord zou hebben. De nederlaag tegen Blauw Zwart en het misschien te hoog uitgevallen verlies tegen Lugdunum waren misschien niet helemaal terecht, maar de kille cijfers spreken voor zich. Hoog tijd voor een ommekeer. Alphia, dat de enige wedstrijd die het speelde, ook verloor moet dan maar het haasje worden. Het hoeft niet met sprankelend voetbal, zelfs uiterst gelukkig of via een doelpunt met een sterke buitenspellucht, maar er moet zaterdag gewoon gewonnen worden. Er zijn best wat versterkingen gekomen, ook aanvallend, en Sipan Khalid kan het scoren toch niet verleerd zijn? Trainer Francis Janse zal weinig moeite hebben zijn mannen op scherp te krijgen.

TAVV-DWO

De streekderby tegen Alphia werd uitgesteld en zo zal de ploeg uit Ter Aar zaterdag pas haar tweede wedstrijd spelen. In DWO treft TAVV een sterke tegenstander die al twee keer won en geen enkel doelpunt tegen kreeg. FC Oegstgeest slaagde er twee weken geleden in drie keer te doelpunten tegen TAVV, iets waar vorig seizoen geen enkele club in slaagde. Gezegd moet worden dat er in defensief opzicht danig geïmproviseerd moest worden. Voor Dennis Tijssen is het hopen dat hij kan putten uit een bredere selectie dan twee weken geleden. In dat geval moet TAVV in staat worden geacht zich DWO thuis van het lijf te houden.

Voorbeschouwing derde klasse A

Zondag 4 oktober

DHL-Sporting Leiden

Trainers Koos Habraken en Mark Cerdijn moeten wekelijks zien welk elftal zij kunnen opstellen. De nederlagen tot dusver zijn daar zeker deels aan toe te schrijven. Zondag aanstaande zullen Regilio Pinas en Mo Abassi naar alle waarschijnlijkheid terugkeren na een schorsing en dat zal zonder twijfel een impuls geven. Ook conditioneel maakt de groep wekelijks stappen. Of dat goed genoeg zal zijn om DHL pootje te lichten zal zondag blijken. De thuisploeg presteert voorlopig ook matig. De Delftenaren wisten een keer gelijk te spelen, maar scoorden nog geen enkel doelpunt. Sporting snakt naar een goed resultaat, zoveel is duidelijk.

Madestein-Voorschoten ‘97

De thuisclub verloor nipt van SVH, terwijl Voorschoten’97 uiteindelijk met een ruime zege op Sporting Leiden huiswaarts keerde. Beide ploegen hebben nu eenmaal gewonnen en eenmaal verloren. Madestein scoorde net als Voorschoten’97 ook vijf maal. Puur cijfermatig zouden ze aan elkaar gewaagd moeten zijn en dat zou in de praktijk ook wel eens zo kunnen zijn. De bezoekers hebben een jonge en nogal wisselende selectie. Pluspunt is het conditionele aspect, dat in deze klasse nog wel eens de doorslag wil geven. De bezoekers zullen dan ook als licht favoriet starten, zo is onze verwachting.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read