Vierde klasse A (zaterdag)- SJZ zegevierde op de zeventiende speeldag met 3-1 over de rug van Hazerswoudse Boys. De nummer twee kwam er vaak niet aan te pas tegen de groenwitten. Toch sprak Arie van Duijn niet van een verrassende overwinning. ,,SJC is de beste van de afdeling, maar daarna komen er zes ploegen die enorm aan elkaar gewaagd zijn. Dan zegt het mij niet zoveel dat de nummer zeven wint van de nummer twee of de nummer vijf van de nummer drie. SJZ verdiende in de heenwedstrijd ook zeker een punt, die we niet kregen. Nu waren we beter en ik denk dat ons tactische plan goed werkte. We hebben hun voorste linie aan banden gelegd en daarmee was de angel eruit bij de Boys.”

Guus de Goede nam de eerste treffer voor zijn rekening, waarna Ricardo Rietkerken de marge naar twee goals tilde. Marc Griffioen, terug van weggeweest, besliste het duel definitief. Ivo Vogelaar deed pas laat in de wedstrijd nog iets terug.

Van Duijn: ,,Voor de winterstop maakten we een stapje voorwaarts en dan weer twee achteruit. Dat is voorbij. We maken nu grotere stappen naar voren en de terugval blijft weg. De ploeg is groeiende en we weten waar we mee bezig zijn. Het blijkt een goede zet dat Guus de Goede nu op het middenveld staat. Er is veel meer balans. Dave Plooij staat nu centraal achterin en dat doet hij ook met verve. Zijn postitie wordt prima ingevuld door Jim Warmenhoven en zo bouwen we verder aan een ploeg die moet kunnen eindigen bij de beste vijf. En mocht er meer in zitten dan lopen we daar niet voor weg. Het is geen must om een prijs te pakken, maar waarom zouden we er niet voor gaan als we ons steeds beter manifesteren? Met deze groep is er een toekomst. En volgend seizoen komen er nog goede spelers bij.”

Opstelling SJZ: Van Nierop, Van der Hoorn, Versteegen, Plooij, Warmenhoven, De Goede, Wansink, Hensing, Griffioen, Coret, Rietkerken.

Beluister hier nog een interview met Van Duijn via de collega’s van Studio Alphen: