zaterdag, juli 27, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 11Meerburg voorbij aan Lugdunum in Sportiff LAV Cup

Meerburg voorbij aan Lugdunum in Sportiff LAV Cup

-

In poule K kwamen Meerburg en Lugdunum gisteravond uit tegen elkaar in de strijd om de Sportiff LAV Cup. Na een voorsprong bij rust voor de Leidenaren (2-3) werd het uiteindelijk 5-3 voor de vierdeklasser. De ploeg van Jelle Korbee leidt nu in deze poule en zal met Jong RBB en Jong Alphense Boys gaan uitmaken wie zich plaatst/plaatsen voor de volgende ronde. De kikkers waren al uitgeschakeld.

Marco Harleman over het verlies: ,,In de eerste helft deden we het best goed en hadden meer marge kunnen hebben dan de 2-3. We speelden met zo ongeveer de basis, maar na de rust ben ik gaan wisselen. Helaas werd het toen vooral aan de bal een stuk minder en was het verval te groot in vergelijking met de verrichtingen voor rust. Ook in deze wedstrijd kwamen we weer snel achter en we gaven een doelpunt weg uit een standaardsituatie. Dat moet er echt uit, want in de competitie is dat ook al te vaak voorgekomen. We moesten trouwens voor de dag komen met Hans Edink tussen de palen. Hij heeft al heel lang niet meer gekeept, maar we zaten omhoog met onze sluitposten. Jammer dat het toernooi er voor ons op zit.”

Dat laatste hoeft zeker nog niet het geval te zijn voor Meerburg, de leider in 4A. Korbee: ,,In de eerste helft hadden we het zeker lastig en kregen we amper vat op hun 5-3-2- opstelling. Gelukkig bleef de schade beperkt. Na de pauze zijn we anders gaan spelen en dat sorteerde effect. Al met al een verdiende zege op basis van de tweede helft. Lugdunum was na de onderbreking zeker minder en daar hebben we goed van geprofiteerd. Een leuk en nuttig doordeweekse potje.”

De doelpunten bij Meerburg kwamen op naam van: Sem Durve (1-0), Max van Steen (2-2), Luc Schade (3-3 en 5-3) en Milan Paulides (4-3). Voor de Leidenaen scoorden Varman Ramprogas (2) en Raul Zapico.

Basisopstelling Meerburg: Baslar, Straathof, Kolen, Sierat, Hazenberg, Schade, M. Paulides, Weijers, Muller, Durve, Van Steen.