HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 11Sportiff LAV Cup: geen winnaar bij Meerburg-Jong Alphense Boys

Sportiff LAV Cup: geen winnaar bij Meerburg-Jong Alphense Boys

-

Gisteren stond aan de Zoetwoudse-Rijndijk de wedstrijd tussen Jong Alphense Boys en Meerburg op het programma voor de LAV-Cup. Beide ploegen maakten nog kans op een plek in de volgende ronde, dus er was genoeg om voor te spelen. Het eerste kwartier was voor Jong Alphense Boys. De bal was veelvuldig in bezit van de Alphenaren, maar tot grote kansen leidde dit niet. Pas in de 12e minuut kon het eerste wapenfeit worden genoteerd: Khalid Kada was dicht bij een treffer, maar raakte het aluminium. Ondanks een licht veldoverwicht van de bezoekers kwam Meerburg er ook een aantal keer gevaarlijk uit in de omschakeling. De ploeg van Jelle Korbee stond goed gegroepeerd en hield de ruimtes klein.

Halverwege de eerste helft werd het ijs dan toch gebroken en kwam Jong Alphense Boys op een 0-1 voorsprong. Andy Sarpong gaf een pass door de as van het veld en daar wist Khalid Kada wel raad mee: 0-1. In het restant van de eerste helft werden er over en weer nog wat speldenprikjes uitgedeeld, maar echt gevaarlijk werden de beide ploegen niet meer.

Waar de eerste helft voor Jong Alphense Boys was, kwam Meerburg goed uit de kleedkamer en nam het initiatief over. Meerburg voerde de druk op en dit resulteerde in een aantal schietkansen voor het team uit Zoeterwoude. Rens Boer greep meerdere malen goed in om het rood-witte doel schoon te houden. Bij één van de spaarzame kansen voor Jong Alphense Boys liet Wesley Muit het in de 67e minuut na om de score te verdubbelen. Nadat hij goed was weggestoken schoot hij de bal, oog in oog met Baslar, hard op de paal.

Nog geen minuut later werd een scrimmage aan de andere kant van het veld niet goed weggewerkt en kon Floris Hazenberg de op at moment verdiende gelijkmaker binnenschieten. Het spel golfde nu op en  neer en Meerburg kwam er nog enkele malen gevaarlijk uit. In de 74e minuut moest Mats de Reus aan de noodrem trekken en haalde een doorgebroken Meerburg-speler neer. Scheidsrechter Arie Koeman was coulant en hield de kaarten op zak. De daaropvolgende vrije trap wordt kiezelhard op de linkerkruising geschoten. Jong Alphense Boys ontsnapte zo aan een achterstand. Beide ploegen probeerden daarna nog een beslissing te forceren, maar het bleef bij de twee gescoorde doelpunten. Dit betekent dat er nog geen beslissing is gevallen in deze poule anders dan dat Lugdunum al uitgeschakeld was.

Basisopstelling Meerburg: Baslar, Paulides, Glasbeek, Kolen, Braak, Weijers, Overduin, Hensen, Hazenberg, Durve, Van Steen.

Basisopstelling Jong Alphense Boys: IJzendoorn, Mercera, De Reus, Zandwijk, Veerman, Nieuwendijk, Sarpong, Hancer, Papounidi, Van Noort, Kada.

Scoreverloop: 24. Kada 0-1, 68. Hazenberg 1-1.