zaterdag, juli 27, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 11Sportiff LAV Cup: Jong Alphense Boys voorbij aan Lugdunum

Sportiff LAV Cup: Jong Alphense Boys voorbij aan Lugdunum

-

In poule K kwam Jong Alphense Boys voor het eerst uit en won met 1-3 van Lugdunum. De Leidenaren bleven zo puntloos na twee gespeelde wedstrijden, maar trainer Marco Harleman zag wel nuttige aanknopingspunten.

De Leidse trainer: ,,Op zich speelde mijn ploeg redelijk en we hebben weinig kansen weggegeven. Zij spelen in de divisie en dat zie je terug in de handelingssnelheid en ook fysiek kunnen ze het nodige aan. Dat neemt niet weg dat we voor rust op gelijke hoogte hadden kunnen komen via Varman Ramprogas in de 1 op 1. Na de rust, nog steeds bij 0-1, kregen we een penalty maar Achraf Azarfane miste helaas. In de slotfase kregen we nog twee goals tegen, maar Bilal Karasahin redde de eer. Ik vind dat we het niet slecht hebben gedaan tegen een goede tegenstander.”

Collega Joost den Hollander: ,,In de eerste helft was ons baltempo te laag en ons overwicht leverde niet heel veel kansen op. Lugdunum had zomaar op 1-1 kunnen staan. Na de rust ging het wel beter, maar we bleven slordig. Die strafschop had de gelijkmaker kunnen betekenen, maar we kwamen daar goed weg. Uiteindelijk liepen we uit, hoewel de mooiste treffer van de avond wel van Lugdunum kwam. Het is voor mijn jonge ploeg een prachtige ervaring om aan deze cup mee te doen. Op naar Jong Rijnsburgse Boys nu.”

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl