dinsdag, mei 14, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klassePompen of verzuipen aan de Boshuizerkade

Pompen of verzuipen aan de Boshuizerkade

-

Eerste klasse 1B (zondag)- Ook voor FC Boshuizen startte zondag de competitie weer. CVV Zwervers uit Capelle aan den IJssel kwam op bezoek. Na het enige doelpunt van de wedstrijd door Ahmed Vandi werd de eindstand bepaald op 1-0 in het voordeel van de Leidenaren. Alleen soepel ging het zeer zeker niet.

Gretig zocht de thuisploeg in de eerste helft de aanval. De ploeg uit Capelle kreeg geen tijd om zelf fatsoenlijk iets op te bouwen want FC Boshuizen veroverde continu weer zeer snel de bal om op te stomen. Na heel in het begin te slordig te zijn geweest in de eindpass verliep na tien minuten een aanval wel vloeiend. Ahmed Vandi werd weggestoken, achterhaalde de bal een paar meter voor de achterlijn, kapte de gearriveerde doelman uit en plaatste de bal in de verste hoek in het doel.

De bezoekers wisten zich geen raad met het technische spel van de Leidenaren. Ondanks hun fysieke overwicht was het felle FC Boshuizen hen in elk duel de baas. Niet alleen naar voren toe maar ook achterin, onder aanvoering van Guy Smith, stond de kadeclub haar mannetje. In de lucht troefde Smith zijn langere en zwaardere tegenstanders telkens weer af.

Een eerste echte tegenstoot van Zwervers kwam pas halverwege de eerste helft tot stand, maar hun aanval werd afgevlagd wegens buitenspel. Wat op dat moment wel goed zichtbaar was, was dat zij vanuit het niets ineens heel snel de vrijgelaten ruimte door het op de aanval gefocuste FC Boshuizen benutten. De Leidenaren hervatten hun aanvalsspel en dat leidde tot kansen die net te moeilijk waren om echt het verschil te kunnen maken.

Verrassend genoeg creëerden de bezoekers kort voor rust een honderd procent mogelijkheid. Vanuit de rebound van een corner zigzagde Melivai Krolis door een aantal Leidse verdedigers het strafschopgebied in maar zijn assist die voor open doel kwam werd niet benut.

Ondanks dat de gasten te weinig brachten voor de rust was de vraag toch wie er het sterkst uit de kleedkamer zou komen. In de schaarse aanvallen die de bezoekers op touw zetten, lieten zij zien levensgevaarlijk te kunnen zijn.

Na rust was het beeld van de wedstrijd totaal omgeslagen. Het frivole spel van de Leidse ploeg was omgeslagen in angst. Zij lieten zich meer en meer naar achter drukken en ballen werden vaker buiten de lijnen geschoten dan dat de bal in het spel bleef. Er belandde zelfs een bal op een balkon bij een van de omliggende flats. Maar weinig spelers van de thuisploeg hielden het hoofd nog koel en het leek of ook vermoeidheid hen parten speelden.

Gelukkig voor de thuisploeg waren de bezoekers niet heldhaftig genoeg om echt door te drukken. Of ieder geval wachtten zij hier te lang mee. Zeker ook omdat je steeds meer zag dat de FC zich niet meer kon herstellen. De verdedigers begonnen fout na fout te maken en gingen tegen de grond met kramp.

Van Zwervers moet wel gezegd worden dat zij niet opgaven en de druk naar het einde toe opvoerden. Iets te letterlijk maakten zij soms “oorlog” in het Leidse strafschopgebied waardoor Charlton Lambo tegen een gele kaart op liep in de slotfase.

Kort daarop volgde voor FC Boshuizen het bevrijdende fluitsignaal. De drie punten waren binnen maar nog meer wedstrijden spelen zoals in de tweede helft vandaag gaat de ploeg aan de Boshuizerkade geheid problemen opleveren.

Uitblinker Smith over de wedstrijd: ,,Ik ben overgekomen van Noordwijk en heb vanwege mijn studie gekozen om iets lager te gaan spelen. Ook wil ik na een lange periode zonder wedstrijden eerst weer het plezier terugkrijgen. Dat lukt mij hier goed. Alleen sluit ik niet uit dat ik het weer eens ga proberen op het hoogste amateurniveau.”

Vervolgend: ,,Wat de wedstrijd betreft, lieten we ons in de tweede helft volledig naar achteren drukken. Ik probeerde van achteruit de ploeg nog tot voetballen te manen maar de paniek en onrust groeide. Misschien waren we fysiek nog niet ver genoeg om ons spel te blijven spelen. Maar uiteindelijk pakten we toch de winst en dat is het belangrijkste.”

Opstelling FC Boshuizen: Zioula, Lobo, Ilias Hamdi, Smith, Omar Hamdi, Mhanni (Kooij), Bibuljica (Steenvoorden), Cabrera Ortega, Kadouri (Jalloh), Vandi, James (Libbenga/Zenzen na blessure Libbenga).

Opstelling CVV Zwervers: De Vries, Winter, Postema (Ambtman), Breukhoven (Gwendley Albertus), Pinas, Quinten Albertus, Krolis (Soares de Brito), Raphael, Lambo, Maatsen, Labriki.