maandag, mei 27, 2024
HomeTweede klasseRCLVoorbeschouwing tweede klasse, speeldag 4, 16 en 17 oktober

Voorbeschouwing tweede klasse, speeldag 4, 16 en 17 oktober

-

Tweede klasse C

Zaterdag 16 oktober

SVC’08-DoCoS

DoCoS leed de tweede nederlaag van het seizoen. Nadat eerst Vitesse Delft te sterk was, althans aan de goede kant van de score stond, nu was het de beurt aan RCL om de Leidenaren over de knie te leggen. In een grotendeels gelijkwaardige ontmoeting kreeg de thuisploeg vooral tegen het einde genoeg mogelijkheden om er minimaal een punt uit te slepen, maar de Leiderdorpse doelman, lat en niet alerte voorwaartsen zorgden ervoor dat RCL alweer aan het langste eind trok. De laatste jaren was dat regelmatig niet anders geweest. Het spel van DoCoS was bij vlagen best behoorlijk, maar het benodigde voetbalgogme was er onvoldoende om punten te kunnen optellen bij de drie reeds vergaarde punten (winst op Te Werve). Dennis Olman moet nog altijd roeien met de riemen die voor handen zijn. Lars de Ridder en Roy Elkerbout zijn lang uitgeschakeld en in de ziekenboeg zijn vooralsnog Iljas Amine, Sean Armitage, Max Arnoldus, Chris van Empel, Sandjai Gajadien, Mo Gassama, Danny Disseveld, Remy Libbenga, Rowin Peet, Sven Ravensbergen en Enno van Wieringen aanwezig. Of ze zijn er net uit, maar nog niet in staat om voor de hoofdmacht uit te komen. Minuten maken in 2, zoals dat heet. Roy Verplancke is inmiddels gestopt. Uiteraard kan Olman er ook straks maar elf uitkiezen voor de basis, maar voor een trainer is het altijd prettig om keuzes te kunnen maken. Tegenstander SVC’08 kwam pas twee keer in actie. Van Berkel werd gewonnen en tegen Van Nispen werden wel nipt drie punten veiliggesteld.

Kagia-Vitesse Delft

Wat voor DoCoS van kracht is, geldt ook voor Kagia. Hein Leliveld moet passen en meten tot nu toe. Diverse vaste krachten zijn (voor langere tijd) uit de roulatie en daardoor dienen de Lisserbroekers het veelal te doen met jeugdige spelers. Die lijken zeker tot mooie prestaties in staat, maar de wisselvalligheid ligt tevens op de loer. De zege op Van Nispen was een prettige sprong van het startblok, maar in het Westland moesten de oranje-witten de punten laten aan de groen-witten van Westlandia. Kagia scoorde na de rust de gelijkmaker en dat puntje werd zo ongeveer gekoesterd omdat de formatie niet erg overtuigend voor de dag kwam. Een eigen doelpunt zorgde niet ver voor tijd voor de eerste nederlaag ondanks prima keeperswerk van Aron Wijsman. Op de voor Kagia tweede speeldag werd Rens Lamboo als creatieve voetballer gemist, maar de middenvelder zal er tegen Vitesse Delft weer bij zijn. De bezoekers leiden momenteel de dans, maar zien zichzelf niet als titelkandidaat. Van DoCoS werd ruim gewonnen, maar in de eerste helft verzuimden de Leidenaren afstand te nemen. Tegen RCL werd er met 2-3 gewonnen, maar een gelijkspel was misschien meer de verhouding geweest. In de derde speelronde werd Soccer Boys geklopt. De ploeg uit Bleiswijk is momenteel de nummer voorlaatst. Kagia hoeft dus zeker niet kansloos te zijn. De beide ploegen troffen elkaar nog niet in deze klasse, in ’20-’21 wel bij elkaar ingedeeld, en zullen waarschijnlijk eerst de kat uit de boom kijken.

RCL-Westlandia

Het zat RCL uiteraard niet lekker dat de eerste twee competitieduels verloren gingen. Tegen Van Nispen was het erg pover, terwijl het tegen Vitesse Delft beduidend beter was van Leiderdorpse zijde. Afgelopen zaterdag werd de nul evenwel weggepoetst en daar was DoCoS het slachtoffer van. De meningen waren na afloop verdeeld over of de 1-2 zege terecht was gezien de onderlinge verhoudingen. Bij de roodwitten lag niemand daar wakker van want de punten tellen immers. Door dit resultaat wordt nu de negende plaats ingenomen, maar in de Bloemerd willen ze verder omhoog. Of dat gaat lukken, valt te bezien. In de strijd om de districtsbeker werd dinsdag met 1-4 verloren van TOGB. Geen schande, want de ploeg uit Berkel en Rodenrijs speelt in de hoofdklasse. Het spel van RCL was daarnaast hoopgevend. Niet enkel werd er met een hoop inzet gespeeld, maar de bal ging in fases van de wedstrijd ook best goed rond. Zorgelijker is het gegeven dat Michel de Jong, de beoogde spits, en Michael Schouten, de ervaren middenvelder, er vanaf moesten met een op het oog pittige blessure. Van Heek kan al vanaf het begin niet beschikken over een geheel fitte selectie en moest tot nu toe regelmatig puzzelen. Het tweede team kon nog geen resultaat boeken en moest tot nu toe regelmatig spelers afstaan. Teveel leed kan de Racing Club er dus niet bij hebben, maar gevreesd moet worden dat de genoemde spelers voorlopig c.q. langdurig uitgeschakeld zullen zijn. Maar wie weet valt het mee met de blessures. Tegenstander Westlandia won tot nu toe tweemaal, maar moest wel HVC’10 ruimschoots voor laten gaan.

Resterend programma: Berkel-HVC’10, DSO-Van Nispen, Soccer Boys-Te Werve, UVS vrij

Tweede klasse C

Zondag 10 februari

ASC-HBC

De hatelijke nul is van het bord voor ASC. Tegen Kracht Door Oefening, ofwel KDO uit De Kwakel, werd het 1-1. De thuisploeg kwam op voorsprong via een schitterend afstandsschot van Wessel Kleijn, waar Joek Nieuwenhuis werkelijk niets aan kon doen als doelman zijnde. Kort na de openingstreffer maakte ASC gelijk via Jelle Schouten en dat was op dat moment minimaal terecht te noemen. Na de pauze was de formatie van Jesper Neuteboom weer beter, maar tot scoren kwam het niet. Dus de vraag was meer of ASC een puntje gewonnen had of juist twee verloren. Het zal in elk geval enigszins vertrouwen hebben gegeven voor de mannen uit Oegstgeest en dat zal nodig zijn om HBC komende zondag te kloppen. Die ploeg inde vier punten uit twee wedstrijden en neemt de vierde stek in. Tegen DONK werd geremiseerd, terwijl Altior in Heemstede kansloos werd gelaten (3-0). HBC is aan een opmars bezig in het zondagvoetbal. In het seizoen ’17-’18 speelde de ploeg nog in de vierde klasse, maar voor Corona al in de tweede klasse. Ambities dus genoeg, maar ASC wil zich ook graag van de beste kant laten zien voordat de club overstapt naar de zaterdag. HBC heeft overigens ook nog een zaterdagtak, maar die komt uit in de kelders van het amateurvoetbal.

EMM’21-DIOS

Je moet wel een ernstig grote optimist zijn om te stellen dat de competitie zondag beslist kan zijn in deze klasse. Natuurlijk, wanneer een van deze ploegen wint, is het lijstaanvoerderschap minimaal voor een week in het bezit van ofwel EMM’21 of van DIOS. Het aftellen kan dan beginnen, maar dat gebeurt doorgaans pas in de laatste reeks wedstrijden. Feit is wel dat deze twee kemphanen uitstekend gestart zijn met negen op drie en dat de ploegen fris van de lever voor de dag komen. De nummer drie op de ranglijst heeft al vier punten achterstand en dus kunnen er wel uitstekende zaken worden gedaan. De ploeg uit Nieuw-Vennep opende het seizoen met en 2-0 overwinning op Pancratius en daarna werd ASC betrekkelijk eenvoudig aan de kant geschoven. Foreholte werd het derde slachtoffer van de dadendrang van de geel-blauwen, maar in Voorhout kon men zich slecht vinden in de 2-1 nederlaag. ‘Het zou tegen de verhouding in zijn geweest’, zo luidde het bericht in de nastoot. In het voetbal krijg je nu eenmaal niet altijd wat jou toekomt, maar EMM’21 heeft al wel drie overwinningen geboekt waar niets op af te dingen was. In en tegen Bloemendaal viel het tweede beslissende doelpunt laat, maar de fusieclub had wel het meeste recht op en driepunter. Koen van der Vlugt heeft de zaken vooralsnog goed voor elkaar en er worden ook forse doelstellingen uitgesproken. Dat moet allemaal nog waar worden gemaakt, maar vooralsnog gaat het al ruim twee maanden crescendo en dat kan onmogelijk op toeval berusten.

Resterend programma: Foreholte-Bloemendaal, Pancratius-DONK, RVC’33-KDO, Schoten-Altior.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read