donderdag, mei 19, 2022
HomeTweede klasseDoCoSKrakerrr van de Week: DoCoS-UVS

Krakerrr van de Week: DoCoS-UVS

-

In een van de twee Krakerrrs van de Week, SJZ versus Meerburg is de andere pot om naar uit te zien, nu aandacht voor de Leidse clash tussen DoCoS en UVS. Op de negende speeldag staan de nummers negen en drie tegenover elkaar. De blauwwitten lijken op voorhand de favoriet, maar diverse voorgaande derby’s verliepen al anders dan verwacht. Kenneth Maaskant en Jesse Hulters hebben veel trek in de clash, ondanks dat publiek zal ontbreken. Onze redactie sprak met de ervaren speler van DoCoS en het aanstormende talent van UVS.

Niemand ziet uit naar (vrijwel) lege sportparken. Speelt dit zaterdag voor jullie een rol?

Kenneth: ,,Natuurlijk speel ik liever voor meelevende mensen en een vol terras. Ook de geplande feestavond gaat niet door en we zullen elkaar later niet treffen in de stad. Dat is jammer en zuur, maar het belangrijkste vind ik dat we kunnen spelen. Ik heb twintig jaar voor UVS gespeeld en dus is het voor mij zeker een wedstrijd om naar uit te kijken. Het zou verder niet mogen uitmaken of er wel of geen publiek bij mag. We moeten sowieso volle bak spelen en het UVS heel lastig maken.”

Jesse: ,,Balen dat we in deze ambiance moeten spelen, maar voor ons is het zaak om gewoon ons ding te doen. Wat ik begrijp van medespelers is dat DoCoS er altijd op gebrand is om van ons te winnen. Ze schijnen liever drie keer te verliezen, maar dan wel te winnen van UVS. Ze kunnen zich extra opladen en dus verwacht ik een zware pot. Een derby geeft altijd een andere wending mee en het maakt minder uit hoe de ranglijst eruit ziet. Wij zijn in de race voor de periodetitel en willen de reeks van zes gewonnen duels voortzetten.”

Kenneth, je bent pas sinds kort weer terug na blessureleed. Ben je weer geheel de oude?

,,Dit is mijn derde seizoen bij Docos en pas sinds eind vorig seizoen ben ik weer in de picture gekomen. In mijn jaartje Sporting Leiden brak ik mijn enkel, overigens gebeurde dat niet op het voetbalveld,  en bij de operatie is er een ijzeren plaat in gezet. Pas na een jaar zakte de pijn weg en toen is de plaat weer verwijderd. In de voorbereiding op dit seizoen kon ik meedoen en ging het steeds beter. Uiteindelijk ben ik gestart in het tweede omdat ik nog ritme miste en ik was ook te zwaar geworden. Nu ben ik beduidend fitter, maar er is nog ruimte voor verbetering. Ik was even bang dat ik als aanvoerder bij het tweede zou blijven, maar dat liep dus anders. Niet dat ik mij te groot voel voor het tweede, maar voetballend kan ik de hoofdmacht zeker nog wel aan. Na een LAV-Cup duel tegen Valken’68, het liep toen erg lekker, ben ik blijven staan. Ondertussen heb ik gespeeld tegen Soccer Boys, Kagia en DSO.”

Jesse, jij bent snel doorgebroken bij UVS. Waar liggen jouw krachten en kwaliteiten?

,,Vorig seizoen speelde ik inderdaad nog bij de O19-1. Ik had dezelfde trainer als nu en hij weet wat ik kan. Ik ben rustig aan de bal en bewaar het overzicht. Het heeft wel twee maanden geduurd om op dit niveau te komen. Al met al heb ik het een beetje onderschat. Omdat de concurrentie bij ons groot is, moet je continue scherp zijn. De meeste posities zijn minimaal dubbel bezet. Mijn doel is om eerst een vaste basisplaats te veroveren. We zouden graag de stap maken naar de eerste klasse en voor mezelf zie ik wel hoe het verder verloopt.”

Waar kan Docos UVS pijn doen, Kenneth?

,,Ik ga er vanuit dat UVS meer de bal zal hebben. Niet dat ik zeg dat wij puur gaan counteren, want we kunnen zelf ook ballen. Dat hebben we onder meer tegen koploper DSO bewezen. In die pot (1-2) verdienden we minimaal een punt. In de omschakeling liggen er zeker kansen. Wel is het zo dat het achterin wel goed staat, we geven weinig weg. In sommige wedstrijden hebben we moeite om kansen te creëren. Als ik nog even terugblader naar de duels waarin ik speelde dan kan ik zeggen dat we makkelijk wonnen van Soccer Boys, we nooit van Kagia hadden mogen verliezen en dat we het gewoonweg goed hebben gedaan tegen de lijstaanvoerder. UVS, zo weet ik uiteraard, wordt een zware pot. Kansloos zijn we echter niet. Het is en blijft een derby. Ik wil dolgraag winnen. Verder mag UVS van mij van iedereen verder winnen, want ik bewaar mooie herinneringen aan de club. Het wordt ook wel weer eens tijd voor een promotie daar.”

UVS verspeelde voorheen nogal eens punten in de derby’s. Tegen RCL en Kagia werd echter gewonnen tot nu toe. Nu DoCoS aan de zegekar?

Jesse: Het mag niet uitmaken tegen wie we spelen. Veel clubs zakken in tegen ons. Dat is een gegeven. Wanneer je om de prijzen wilt spelen, zal je er elke week moeten staan. Ik kijk er naar uit, voor mij is het vrij nieuw zo’n derby. Ik speel hier nog niet heel lang. Ik ben begonnen bij Blauw Zwart en woon trouwens nog steeds in Wassenaar. Aan de snelweg dus ik zit zo in de Kikkerpolder. Voor UVS speelde ik bij Voorschoten’97. Sinds mijn komst bij UVS speel ik heel veel en heb ik vertrouwen gekregen. In dit seizoen heb ik enkel tegen DSO geen minuut gespeeld. Die verloren we en dat was wel een tikkie, ja. We hebben het daarna echter prima opgepakt. Die lijn willen we tegen DoCoS doortrekken om zodoende mee te blijven doen bovenin. Zeker met het oog op Vitesse Delft tegen DSO komend weekend. We zouden kunnen profiteren van het programma.”

Beide spelers laten weten dat de selectie tamelijk groot is momenteel zonder al teveel blessures en, voor zover bekend, coronagevallen.

Kenneth: ,,Jeroen Boogmans is er nog niet bij vanwege een ontsteking aan zijn heup. Hij zit er echter wel weer aan te komen. Rowin Peet traint weer vol mee en is net als Chris van Empel terug. Of ze spelen weet ik niet, maar we gaan steeds meer terug naar een situatie dat iedereen op zijn eigen plek kan spelen. De trainer heeft weer veel meer keuzes en daarom willen we ook een sprong maken in het klassement de komende weken. Ik zet in op een punt of vijf a zes in de komende drie duels. Maar wie weet, zit er meer in.”

Jesse: ,,Wij missen Enrico Geus helaas. Hij was in prima doen, maar speelt pas weer na de winterstop. Voor het overige hebben we een fitte groep. Het loopt voorin prima en met Boy Tetteroo er weer bij valt er weer meer te kiezen. We staan er goed op vooralsnog en dat heeft zeker met het trainersduo te maken. Kevin Krishan is een bevlogen trainer, die ook naast de trainingen en wedstrijden vol met voetbal bezig is. Henk Brandt is ook druk doende met spelers en altijd vanuit het positivisme. Volgens mij bellen die twee elkaar ook nog eens dag en nacht, haha.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read