vrijdag, april 19, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse A, speeldag 5, zaterdag 23 oktober

Voorbeschouwing vierde klasse A, speeldag 5, zaterdag 23 oktober

-

Bernardus-Kickers’69

De thuisploeg boekte een nipte overwinning bij Footballl Factory en staat nu in de grote middenmoot in de vierde klasse A. De onderlinge verschillen zijn minimaal. Verlies of winst kan dientengevolge betekenen dat een club een aantal plaatsen daalt of juist stijgt op de ranglijst. Ook Kickers’69 zou tot die brede groep kunnen behoren, ware het niet dat de wedstrijd van afgelopen week niet in de stand is opgenomen. Bernardus speelde geen beste wedstrijd tegen de studenten, maar wie maalt daarom als er drie punten gehaald worden? Voor het publiek in Hazerswoude-Rijndijk is het wel te hopen dat er meer spektakel komt, het was ronduit slaapverwekkend in Leiden. Hopelijk kunnen Roel van der Zon en zijn teamgenoten voor wat pit in de pot zorgen.

Koudekerk-FC Boshuizen

Een ijs- en ijskoude douche voor Koudekerk in de laatste minuten tegen Meerburg vorige week: niet de gelijkmaker kwam op het bord, maar het derde en vierde doelpunt van de opponent. De thuisploeg zal zich zaterdag hoe dan ook willen revancheren voor de verliespartij. Het zou een enorme opsteker zijn als de spelers die noodgedwongen aan de kant stonden weer op het wedstrijdformulier geschreven kunnen worden. Het scheelt een slok op een borrel als je sterkhouders als Sander Schmand en Yvar de Groot weer kunt opstellen. Met een 7-1 zege werd het thuispubliek de vorige keer verwend. Een kleinere zege zou echter ook welkom zijn. FC Boshuizen beleefde twee nare wedstrijden op rij: twee weken geleden ging men met liefst 1-6 onderuit en de commentaren van tegenstander Meerburg jegens FC Boshuizen waren niet vriendelijk. Vorige week eindigde de wedstrijd tegen Kickers’69 in een totale chaos. Alle details moeten nog uitgezocht worden, maar voor de buitenwereld klinkt het niet prettig. De ware voetballiefhebber hoopt dat de Leidenaren een leuke en probleemloze wedstrijd op de mat gaan leggen.

LSVV’70-Meerburg

De personele problemen waren groot bij de studenten zaterdag jongstleden. Zo serieus zelfs dat Neal Petersen weer eens opgetrommeld werd. Vanzelfsprekend zit de routinier drie of vier maal per week in de sportschool, maar voetbal is toch wat anders gezien de spierpijn die Petersen de dagen erna volgens het geruchtencircuit teisterde. Voor Jan Nonkes en Freek Jansen is het duimen dat ze uit een grotere bron kunnen putten dan vorige week. Dat schijnt pas op zaterdagochtend bekend te worden. Scouts van tegenstanders keren immer vol vraagtekens terug bij hun opdrachtgevers: wie er in het veld staan wordt pas duidelijk bij de aftrap. Een succesvol rookgordijn zou je kunnen stellen.

Party time voor Meerburg vorige week. Een ruime overwinning op Koudekerk én het bereiken van de koppositie waren aanleiding voor een feestje. De top bereiken is één, die vasthouden is twee. Daartoe zal ook zaterdag gewonnen moeten worden. Drie zeges op rij geven de mannen van Jelle Korbee en Ronald van Delft natuurlijk wel een dosis zelfvertrouwen. Max van Steen en Thom Klumperman vormen een levensgevaarlijk duo waar ook de studentenploeg de handen vol aan zal hebben. Het zal niemand verbazen dat de optimisten binnen de club al spreken van een mogelijke periodetitel. Voorbarig? Zaterdagavond weten we of de feestroes wordt gecontinueerd.

Note redactie: deze week volgt nog een interview op deze website met de genoemde Van Steen

MMO-SJC

Hoe onvoorspelbaar een derby kan zijn bleek vorige week toen het nog puntloze MMO Woubrugge onderuit haalde dat de voorgaande twee wedstrijden gewonnen had. Een broodnodige overwinning voor Met Moeite Opgericht, dat een prima pot voetbal op de mat legde. Op tegenstander SJC is amper een peil te trekken: de enige winstpartij was tegen Bernardus, maar er werd ook met 5-1 verloren van Woubrugge. MMO kreeg de meeste doelpunten van de vierde klasse A om de oren: dertien. Wat zou ‘de nul houden’ de ploeg uit Hoogmade goed uitkomen. En minimaal zo belangrijk: het wordt de hoogste tijd dat de ziekenboeg eens leeg loopt in Hoogmade..

Roodenburg-Teylingen

Als we de verslagen moeten geloven, en waarom zouden we dat niet doen, kreeg Roodenburg te weinig met de gelijke spelen tegen respectievelijk SJZ en SJC. De ploeg uit Leiden- Noord heeft duidelijk aan kracht gewonnen dit seizoen. Dat zal ook hard nodig zijn tegen Teylingen. De nog ongeslagen Sassenheimers worden unaniem genoemd als titelkandidaat. Terecht, want Teylingen liet vorige week tegen een andere ambitieuze club, Warmunda, zien dat het niet alleen goed kan voetballen, maar dat het ook bereid is de strijd aan te gaan. Tel daar nog eens bij op dat de gasten de minst gepasseerde defensie hebben en dan is het plaatje compleet. De Leidenaars hopen vanzelfsprekend dat hun kansen dit keer wel eens benut worden.

Warmunda-SJZ

Toen er een punt werd gezet achter de overschrijvingsperiode rekenden sommigen zich al rijk in Warmond. Een paar nieuwkomers, en die van het seizoen daarvoor, hadden flink wat ervaring op een (aanzienlijk) hoger niveau, dus het kampioenschap was een kwestie van tijd. Het trainersduo Remco Breuer en Barry van Rijn deed werkelijk alles om het optimisme de kop in te drukken. De selectie is op papier immers ook niet al te breed. De Warmondse club heeft al vijf verliespunten en dat is meer dan verwacht. Vooral de thuisnederlaag tegen LSVV’70 was een tik van jewelste. Vanaf nu alles winnen zal men op het sportpark Overbos redeneren. SJZ zou dan het eerste slachtoffer moeten zijn. Een walk -over lijkt het op voorhand niet te worden. De mannen van trainer Arie van Duijn zijn nog ongeslagen en hebben zelfs een punt meer dan Warmunda. Niet alle wedstrijden verliepen crescendo en volgens plan, maar de punten werden wel gepakt. De vraag is of Warmunda de verwachtingen kan waarmaken zaterdag of zorgt SJZ voor een verrassing?

Woubrugge-Football Factory

Zaterdag staan twee ploegen tegenover elkaar die beide wat recht te zetten hebben. Woubrugge maakte de favorietenrol zaterdag jongstleden niet waar en kreeg met 3-1 klop van MMO. Football Factory verloor met minimaal verschil van Bernardus. De opponenten van zaterdag hadden meer verwacht, maar kregen de deksel op de neus. Vooral voor Woubrugge was dat zuur. De selectie van Barry Buntsma had bij winst zelfs de ranglijst aangevoerd, maar moest nu een stap terugdoen. Zaak dus om met nieuw elan Football Factory te bestrijden. Een aantal jaren was de studentenclub meestentijds een speelbal voor de tegenstander die de drie punten al min of meer voor de wedstrijd bijschreef. Dat tijdperk zou wel eens voorbij kunnen zijn. Hoewel de Factorianen de laatste plaats innemen blijkt men vaak de gelijke te zijn van de tegenstander. Dat ondervond bijvoorbeeld LSVV’70, dat niet verder kwam dan 1-1. Zal Woubrugge aan den lijve ondervinden dat Football Factory meer dan in de afgelopen seizoen meer een collectief vormt?

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read