vrijdag, april 19, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse A (zaterdag), speeldag 3, 9 oktober

Voorbeschouwing vierde klasse A (zaterdag), speeldag 3, 9 oktober

-

Vierde klasse A

9 oktober

Woubrugge-SJC

Woubrugge is zaterdag pas toe aan het tweede duel. Afgelopen zaterdag kwam Koudekerk op visite, maar de beide ploegen zagen de scheidsrechter niet op komen dagen. Een vervanger werd niet gevonden en dus konden de spelers de voetbalplunje in de tas houden. Hoe beide ploegen ervoor staan, valt dus nog steeds moeilijk te zeggen. Woubrugge boekte bij de openingspartij wel winst op LSVV’70 en dat was in elk geval een opsteker. SJC is de gedeelde koploper, maar heeft uiteraard ook pas twee duels in de benen. Tegen FC Boshuizen werd een gelijkspel overeen gekomen en van Bernardus werd j.l. zaterdag met 2-0 gewonnen. Woubrugge hoopt in elk geval zich goed te kunnen tonen aan het eigen publiek en met zes uit twee zou er zeker sprake zijn van een hoopvolle start. SJC was een tijd toonaangevend in deze klasse, maar corona gooide vooral roet voor de Noordwijkers in het eten. In eigen gelederen wordt er nu minder hoog ingezet, maar dat kan ook zijn omdat zwart en wit lekker in de luwte wil ballen en vervolgens toeslaan.

Warmunda-MMO

In Leiden-Noord, bij Roodenburg, haalde Warmunda op speeldag 1 de punten op en aan die zege was niets gelogen. Op eigen veld tegen LSVV’70 werd er andermaal op drie punten gerekend en de kansen lagen er ook om voor de tweede keer winnend van het veld te stappen. De Leidenaren zijn en blijven echter onberekenbaar en uiteindelijk gingen zij al hossend terug naar de Kikkerpolder. Voor Warmunda een forse streep door de rekening, maar het gaf aan dat ook een eventuele prijzenpakker waakzaam moet blijven tegen elke tegenstander. De vierde klasse is dit seizoen bepaald niet mals te noemen en er is geen ploeg bij die zich zomaar even naar de vijfde klasse wil laten leiden. MMO zal wel aan de bak moeten, want de formatie van John van Berkel verloor al twee keer. Tegen Bernardus en Roodenburg werden de sluizen open gezet en de reparatiewerkzaamheden werden te laat ingezet. Van wanhoop is evenwel geen sprake want de mannen uit Hoogmade zullen vast binnenkort wel eens compleet voor de dag kunnen komen. In het niet afgemaakte seizoen ’19-’20 werd het 1-2 op sportpark Overbos voor de groen-witten. Een herhaling van die score zou wat zijn, maar Remco Breuer en Barry van Rijn zullen ongetwijfeld een tweede zeperd willen voorkomen.

Roodenburg-SJZ

Witheet was Arie van Duijn na speeldag 2. Zijn ploeg had als gastheer verzuimd om Football Factory te kraken en zo als enige op zes uit twee uit te komen. Over het spel had de oefenmeester geen klagen, maar over het missen van kansen des te meer. ,,Normaal gesproken blijf ik graag lang op de club om na te babbelen, maar dat zag ik dit keer niet zitten. Als wij iets willen bereiken, moet je dit soort wedstrijden, met alles respect voor de tegenstander gesproken, gewoon winnen.” Of de tweede winstpartij er zaterdag aan komt, valt ook nog te bezien. Roodenburg speelde afgelopen wekend fris van de lever en kwam uit op een 3-5 overwinning op MMO. Vooral jongeling Anass Erahbt had het op zijn heupen en scoorde de eerste drie doelpunten voor de ploeg uit de sleutelstad. In het eerste duel was Warmunda nog wel een maatje te groot geweest, maar bij de blauw-zwarten leeft de gedachte dat er dit seizoen wellicht iets te halen valt. In het seizoen ’19-’20 kwam SJZ met de hakken over de sloot Leiden uit met een 0-1 zege. We zijn benieuwd hoe laat Van Duijn dit keer thuis is.

LSVV’70-Football Factory

De onvervalste kraker tussen de twee Leidse studentenverenigingen. In beide kampen wordt er jaarlijks uitgekeken naar dit onderonsje, hoewel LSVV’70 er steevast vanuit gaat dat het varkentje gewassen wordt. Gezien de uitslagen tussen de beide kemphanen is dat een niet onlogische gedachte, want de jongste club bijt telkens weer in het stof. Of een ‘eentje’ dit keer een zekerheid is, moet nog worden afgewacht. Tegen Kickers’69 werd net aan verloren en de rood-zwarten hielden SJZ op de tweede speeldag in het gareel met een 2-2 eindscore als dapper resultaat. Vooral Gijs Minnema mocht daarvoor bedankt worden, want de doelman was ‘a pain in the ass’ voor de Zoeterwoudenaren. LSVV’70 meende dat het tegen Woubrugge recht had op neer, maar bij dat thuisduel bleef de ploeg alsnog puntloos. Tegen Warmunda beleefden de manschappen van Jan Nonkes weer eens een ouderwetse, gelukzalige middag. Tegen het favoriete Warmunda werd met 2-3 gewonnen en vooral Jos van Beuningen werd met twee treffers gezien als de knuffelbeer van het team.

Koudekerk-Kickers’69

Zoals te lezen valt onder de voorbeschouwing van Woubrugge kwam Koudekerk niet in actie in de tweede spelronde. Dat was voor de brigade van Jarno Verweij en Gert Labots niet prettig, want een ploeg heeft ritme nodig en daarnaast had Koudekerk graag de eerste drie punten bijgeschreven. Aan de Gruttolaan moet dat dan maar komende zaterdag gebeuren. Kickers’69 is de opponent en van die ploeg kan worden gezegd dat er tegen Meerburg meer in had gezeten. De Rijndijkers wonnen echter met 1-2 in Leimuiden en dat maakt dat er drie punten op de teller staan voor Erwin van der Zee en zijn equipe. Koudekerk heeft maar 1 wens en dat is dat er zaterdag drie punten in eigen huis worden gehouden. Na de nederlaag tegen SJZ zou een tweede verliespartij als een mokerslag aan komen en dan wordt het al vroeg achtervolgen en de feiten zien te achterhalen.

FC Boshuizen-Meerburg

De eerste driepunter is binnen voor Meerburg. Na de thuisnederlaag tegen Teylingen volgde nu een zege op Kickers’69. Max van Steen was met twee doelpunten van grote waarde voor zijn team (1-2). Van een leien dakje ging het bepaald niet voor de Rijndijkers. Assistent-trainer Ronald van Delft: ,,Het ging met hangen en wurgen. We speelden niet goed en hadden het zwaar en verdienden de overwinning eigenlijk niet. Maar goed, we hebben daar niet van wakker gelegen uiteraard. Wel zal het zaterdag beduidend beter moeten.” Sowieso is FC Boshuizen een op papier pittige tegenstander. De ploeg won weliswaar nog niet, maar ook een nederlaag werd nog niet geleden. In het voorbije seizoen, zoals bekend vroeg afgekapt, was de ploeg van Romano Seedorf ook al aardig onderweg. Het lijkt er echter op dat zijn selectie een forse kwaliteitsinjectie heeft gekregen en dus zullen de Meerburgers uit een ander vaatje moeten tappen om niet weer een moeilijke middag tegemoet te gaan met nu wellicht wel het deksel op de neus.

Bernardus-Teylingen

Vers van de pers; deze twee clubs hebben zich deze week aangemeld bij LAV en willen net zoals tien andere clubs in deze klasse een podium. En waarom ook niet; dit zijn twee clubs met ambitie. De voorheen op zondag spelende Sassenheimers maakten de overstap naar de zaterdag en moesten in de kelder starten (uitermate wrang gezien het verloop daarna), maar willen dolgraag omhoog. De start, met een 1-3 zege op Meerburg, was voortvarend te noemen. Tegen FC Boshuizen kwam de formatie van Rob Jonkman echter met de schrik vrij. Lange tijd leek de Leidse ploeg op weg naar een verrassende overwinning, maar niet ver voor tijd stak Pascal de Ridder daar een stokje voor. Teylingen is dus nog ongeslagen, maar heeft nu al kunnen ervaren dat je niet zomaar even over tegenstanders walst in deze klasse. Dat neemt niet weg dat de rood-zwarten de favoriet zijn in Hazerswoude-Rijndijk. Bernardus heeft zeker naar een nog grotere groei toe(er worden veel huizen gebouwd de komende jaren) ambities, maar wil ook op sportief vlak een woordje meespreken. Voorlopig is de doelstelling om in elk geval uit de gevarenzone te blijven en in dat opzicht was de overwinning tegen MMO welkom. Daar kwam echter j.l. zaterdag een nederlaag overheen op bezoek bij SJC. In Noordwijk zat er wel meer in, maar het gaat nu eenmaal om doelpunten maken en dat lieten de oranje-witten na. Nu dus meteen een krachtmeting tussen twee nieuwe ‘LAV-clubs’. Onze redactie heeft uiteraard geen voorkeur, maar dankt de beide clubs voor het gestelde vertrouwen.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read