maandag, april 15, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse, speeldag 7, 6 november

Voorbeschouwing vierde klasse, speeldag 7, 6 november

-

LSVV’70-Roodenburg

De studenten genoten vorig weekend van een vrije zaterdag. Misschien was dat voor hen een mooie gelegenheid voor evaluatie en bezinning. Uit de laatste drie wedstrijden peurde de cultclub slechts een enkel puntje. Moet de tactiek aangepast worden? Gaat er voortaan met een ruit gevoetbald worden? De punt vooruit of juist naar achter of grijpt men naar lineaire loopacties? Aan Roodenburg trainer Wim Filippo de taak om het spelconcept zaterdagmiddag in enkele ogenblikken te herkennen en erop te anticiperen. Dat is Filippo wel toevertrouwd, gepokt en gemazeld als hij is in het voetbal. Hij heeft ook een sterkere selectie tot zijn beschikking dan andere jaren. Dat ondervond SJZ bijvoorbeeld, dat de handen mocht dichtknijpen met een gelijkspel. De club uit Noord kon wel eens verrassend hoog gaan eindigen. In het seizoen 2019-2020 eindigde de ontmoeting in 1-4, maar een herhaling lijkt uiterst onwaarschijnlijk.

MMO-SJZ

Dankzij de inbreng van de aanstormende jeugd versloeg MMO in de slotminuten Kickers’69 en dat was een knappe prestatie te noemen. De club nam zodoende ook wat afstand van de zo gehate onderste plaatsen, waarbij wel aangetekend dient te worden dat de ploeg qua verliespunten wel degelijk de op een na onderste plaats inneemt. Het is dringen geblazen aan de staart van de vierde klasse A. Een nieuwe overwinning zou Met Moeite Opgericht werkelijk wat soelaas bieden. Te veel optimisme lijkt niet gerechtvaardigd gezien de opponent van komende zaterdag: SJZ. De club uit Zoeterwoude-Dorp komt tamelijk verrassend sterk voor de dag en staat zelfs tweede. Ook is de ploeg van Arie van Duijn nog ongeslagen. Woubrugge werd onlangs met 6-2 tureluurs gespeeld (in de eerste helft met name) en SJZ deed dat met uitstekend voetbal. Een loodzware taak dus voor de thuisploeg om de groen-witten uit ‘Zoeterwou pootje te lichten.

Teylingen-Koudekerk

Teylingen is de virtuele leider in de vierde klasse A. De club heeft een verliespunt minder dan de huidige koploper Meerburg als het wegvallen van FC Boshuizen doorberekend wordt. De ploeg uit Sassenheim heeft nog geen zwakke wedstrijd gekend en is logischerwijze nog ongeslagen. Dat de tegenstanders slechts twee keer het net vonden tekent de kracht van de defensie. Het feit dat ze Meerburg in eigen huis met 1-3 versloegen is ook een niet mis te verstaan teken aan de wand. Teylingen wil hogerop en Koudekerk is een volgende hindernis op weg naar dat doel. De bezoekers beleven een wisselvallig seizoen; zo wordt Kickers’69 met 7-1 op een hoop gespeeld en zo wordt kansloos verloren van SJZ. Het is dan ook moeilijk de kracht in te schatten van de ploeg. Gaan ze het Teylingen erg lastig maken of komen de bezoekers kwaliteit tekort. Zaterdag zal hierin klaarheid brengen.

Warmunda-Football Factory

De club uit Warmond zou wel even de dienst gaan uitmaken voorspelden het optimistische deel van de aanhang. Die verwachtingen zijn nog niet helemaal uitgekomen: de ploeg heeft al zeven punten verloren in zes wedstrijden. Vooral het verlies thuis tegen LSVV’70 was een dreun die men nog niet vergeten is. Toch is Warmunda huizenhoog favoriet zaterdag. Football Factory leek aanvankelijk sterker dan andere jaren, maar de resultaten blijven mager, zeer mager. Twee keer gelijk, vier keer verloren. Je zou er als Factoriaan bijkans moedeloos van worden. Geloof blijven houden en hopen dat ‘de puzzelstukjes op hun plaats vallen’. Een voetbalcliché, maar wel een met een kern van waarheid. Bovendien ligt onderschatting bij de tegenstander immer op de loer. Daar zou Football Factory dan van kunnen profiteren. Warmunda herbergt echter zoveel voetbalervaring en klasse dat de studenten daar niet echt rekening mee moeten houden.

Woubrugge-Meerburg

De thuisploeg kende zaterdag een absolute offday tegen SJZ , ging met 6-2 ten onder en kwam er eigenlijk nog genadig vanaf. Dat zal de mannen van Barry Buntsma geen twee keer op rij gebeuren. Meerburg zal rekening moeten houden met een tot op het bot gemotiveerde ploeg die de koploper graag een eerste nederlaag zou toebrengen. De club uit Zoeterwoude draait echter als een tierelier en is terecht trots op de fraaie reeks van vier overwinningen op rij. Jelle Korbee en Ronald van Delft hebben van de jeugdige selectie een ware eenheid gesmeed en dat is een knappe prestatie te noemen. Het woord ‘periodetitel’ is geen taboe meer in Zoeterwoude. Mocht ook aan Woubrugge de drie punten ontfutseld worden, dan lijkt een eerste succes zeker niet onmogelijk.

N.B. De ranglijst zoals die in de diverse media nog staat vermeld is in feite achterhaald. FC Boshuizen is uit de competitie genomen en de vier wedstrijden die de ploeg gespeeld heeft vervallen. Bij het maken van deze voorbeschouwing is daar rekening mee gehouden.

Resterend programma: SJC-Kickers’69, Bernardus is vrij.

De juiste stand:

1 Meerburg 5-12 (+11)

2 SJZ 6-12 (+8)

3 Warmunda 6-11 (+6)

4 Teylingen 4-10 (+11)

5 Woubrugge 5-9 (+1)

6 SJC 5-7 (-2)

7 Bernardus 6-7 (-9)

8 Koudekerk 4-6 (+3)

9 MMO 6-6 (-5)

10 Roodenburg 5-5 (-3)

11 LSVV’70 5-4 (-7)

12 Kickers’69 5-4 (-7)

13 Football Factory 6-2 (-7)

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read