maandag, april 15, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwingen vierde klasse A, speeldag 4, zaterdag 16 oktober

Voorbeschouwingen vierde klasse A, speeldag 4, zaterdag 16 oktober

-

Football Factory-Bernardus

De studentenploeg liet opnieuw zien dat het als ploeg gegroeid is. LSVV’70 had zaterdag jongstleden meer dan de handen vol aan de Factorianen en kwam niet verder dan een gelijkspel. ,,We zijn veel meer een team, dat bereid is voor elkaar te vechten”, stelde de rappe Thijs de Jong. Tel daarbij op dat men in de persoon van Gijs Minnema een keeper van formaat heeft en het zal duidelijk zijn dat Bernardus niet zomaar de punten kan komen ophalen. Integendeel zelfs. De club uit Hazerswoude-Rijndijk verloor de laatste twee wedstrijden en slaagde er zelfs niet in de doelman van de tegenstander te verschalken. Nu is Football Factory ook geen doelpuntenmachine, vier uit drie wedstrijden, maar dat de bezoekers het zeer lastig zullen krijgen lijkt op voorhand zeker.

Kickers’69- FC Boshuizen

FC Boshuizen schuwt fysiek spel niet bleek tegen Meerburg, dat zich soms behoorlijk geïntimideerd voelde. Of de Leidenaren zich opnieuw op een dergelijke manier zullen manifesteren is natuurlijk nu nog ongewis. Dat FC Boshuizen ook voetballend de nodige kwaliteit in huis heeft, blijkt wel uit het feit dat men koploper Teylingen knap op 1-1 hield. Thuisploeg Kickers’69 kreeg met maar liefst 7-1 op de broek van Koudekerk en het is de vraag of er sprake was van een offday of het geen ploeg is die potten kan breken. Winst voor de Leidenaren is noodzaak om de onderste regionen te verlaten.

Meerburg-Koudekerk

Net als bij MMO vs Woubrugge kan men bij deze wedstrijd spreken van een streekderby en dus spelen hier ook extra sentimenten mee. Resultaten uit vorige jaren zijn niet vergeten en worden via de social media nog eens opgerakeld. Wordt er na afloop van een wedstrijd als deze onderling gedold, tijdens het treffen zijn de messen geslepen. Dat brengt net dat extra’s wat een derby vaak zo leuk maakt. Maar zaterdag is er meer. De thuisploeg won in de laatste competitiewedstrijd bij FC Boshuizen met 1-6, terwijl Koudekerk met 7-1 over Kickers’69 heen walste. Dat belooft wat. Bovendien hebben beide ploegen slechts drie verliespunten en ze zouden dat graag zo houden. Winst betekent aanhaken bij de top, verlies de aansluiting verliezen. Voor de toeschouwers is het hopen op een heerlijke, open pot voetbal met het accent op de aanval. Mogelijk zullen de trainers voorzichtiger zijn met een schuin oog naar de uitslag van vorige week. Een bloedeloze 0-0 ligt niet voor de hand.

MMO-Woubrugge

Een echte streekderby tussen de dorpsclubs Woubrugge en MMO uit Hoogmade, maar wat een contrast voor het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter! Met Moeit Opgericht verloor alle drie de wedstrijden en vindt zich dus logischerwijze terug op de onderste plaats. Dat zal pijn doen bij de mannen van John van Berkel en hoewel vroeg in het seizoen zal er mogelijk toch wat ongerustheid in de ploeg sluipen. Voor het eerst zullen er ploegen degraderen naar een nieuw te vormen vijfde klasse. ‘Dat nooit’ zal ook het credo zijn voor MMO. Dan dienen er nu wel punten gehaald te worden. Dat zal geen eenvoudige klus worden: Woubrugge won beide wedstrijden en scoorde er vrolijk op los. Derby’s worden vaak als op zichzelf staande wedstrijden beschouwd, waarbij de favoriet amper aan te wijzen is. Dit lijkt toch een ander geval. In het vorige, afgebroken, seizoen won Woubrugge met 0-2.

SJC-Roodenburg

De thuisploeg heeft een wedstrijd gewonnen, een gelijk gespeeld en een verloren. Voor Roodenburg geldt precies hetzelfde. Typische middenmoters zou een te snelle en te  makkelijke conclusie zijn. De Leidenaars speelden afgelopen weekend tegen SJZ een sterke pot en hadden de zege verdiend. Roodenburg lijkt dit jaar een niet te onderschatten tegenstander en kon wel eens verrassend hoog gaan eindigen als de voortekenen niet bedriegen. Dan moeten de mannen van Wim Filippo vaker zo scherp zijn als in de wedstrijd tegen MMO toen maar liefst vijf keer het net werd gevonden. Toen het seizoen 2019-2020 werd afgesloten na zeventien wedstrijden stond SJC fier bovenaan. Inmiddels hebben de Noordwijkers aan kracht moeten inboeten en in de voorbije speelronde waren kunst-en vliegwerk nodig om een elftal op de been te krijgen.

SJZ-LSVV’70

Het ene gelijkspel is het andere niet. Arie van Duijn, trainer van SJZ, had de smoor in na de 2-2 tegen Football Factory om na het punt tegen Roodenburg een gelukkig man te zijn. Als zijn mannen zaterdag LSVV’70 zullen verschalken zal de lach niet van zijn gezicht te krijgen zijn. En waarom zou dat niet kunnen lukken? SJZ is nog ongeslagen waarbij de winstpartij nog eens in en tegen het sterke Koudekerk was. De enige keer dat SJZ en LSVV’70 elkaar in competitieverband troffen was in het seizoen 2019-2020 toen de ontmoeting in Leiden in 4-4 eindigde. De bezoekers zullen ongetwijfeld scherper aan de wedstrijd beginnen dan vorige week tegen Football Factory. Tuurlijk is het lastig omschakelen naar zoiets triviaals als voetbal als je de hele week met je neus in de boeken zit op weg naar het examen in de snaartheorie. Toch zal dat zaterdag hard nodig zijn, want de thuisploeg zal ongetwijfeld zo scherp als een mes beginnen.

Teylingen-Warmunda wordt separaat belicht als Krakerrr van de Week

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read