vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwingen derde klasse , speeldag 3 (9 en 10 oktober)

Voorbeschouwingen derde klasse , speeldag 3 (9 en 10 oktober)

-

Derde klasse A

Zaterdag 9 oktober

SV Aarlanderveen – SV Nieuwkoop

De “trots van de polder’ speelt wederom een derby, na afgelopen weekend de degens te hebben gekruist met TAVV, wacht nu op eigen sportpark de buurman uit Nieuwkoop. De bezoekers zijn nog puntloos, het doelsaldo van 0 voor en 2 tegen laat zien waar het aan schort. De ploeg van trainer Sander van Dijk won de laatste wedstrijd met 2-1,  de winnende goal werd gemaakt in een periode waarin het elftal was gereduceerd tot een tiental na de tweede gele kaart voor Thom Nouwens. Het betere veldspel, de strijdlust en de individuele kwaliteiten van ex-prof Moussa Kalisse zorgden uiteindelijk voor de eerste driepunter in deze competitie. Mocht het twitterkanaal van LeidenAmateurVoetbal overbelast zijn of slachtoffer zijn van een ransomaanval, geen paniek want mediapartner Studio Alphen doet live verslag. Tenslotte nog buitengewoon triest nieuws over de ploeg van Van Dijk: Robbie Nagtegaal blijkt in een oefenduel een zware blessure te hebben opgelopen en zal geruime tijd uit de roulatie zijn (binnenkort hier meer over op deze website).

Blauw Zwart – TAVV

De ploeg uit Ter Aar wacht nog op de eerste punten, FC Oegstgeest was op de eerste speeldag duidelijk te sterk met 4-1 en een week daarna werd maar nipt van de streekgenoot uit Aarlanderveen verloren. In de jacht op het eerste punt treden de manschappen van trainer Dennis Tijssen aan tegen Blauw Zwart, voorwaar geen makkelijke opgave. De Wassenaarse opponent is nog ongeslagen en lijkt de ploeg in vorm. Het seizoen is nog lang, dus geen man overboord, maar voor het vertrouwen zou het wel fijn zijn als er niet alleen een stijgende lijn in zit maar dit ook vertaald wordt naar punten. Midweeks werd er ook al geen vertrouwen getankt, de jonkies van ARC waren met 5-0 duidelijk de bovenliggende partij. De Wassenaarders wonnen juist in de strijd om de Sportiff LAV Cup. Tweedeklasser Van Nispen werd met 1-0 verslagen.

Lugdunum – VVSB

Een leuk affiche in de Kikkerpolder waar de groen-witten bezoek krijgen van Voetbal Vereniging Sint Bavo. Als er één schaap over de dam is dan volgen er meer. Passen we dit toe op de ploeg van trainers Marco Harleman en Nino Poulino, welke in het weekend van het Leidens Ontzet het eerste punt pakte, dan kunnen de bezoekers hun borst nat maken. De medekoploper heeft twee keer de volle buit gepakt en hun doelman heeft nog niet hoeven vissen dus een Leidse overwinning is geen zekerheidje. Na deze speelronde staan er nog 23 wedstrijden op het programma, een lange weg dus nog te gaan maar een positief resultaat kan zo maar het verschil zijn tussen aanhaken of (voorlopig) afhaken in de strijd om de bovenste plaatsen.

 

FC Oegstgeest – CVC Reeuwijk

Op Sportpark De Voscuyl staat er aanstaande zaterdag al vroeg in het seizoen een topper op het programma als de koploper uit Reeuwijk op bezoek komt. De gastheer is sterk aan het seizoen begonnen, is zelf ook nog ongeslagen en haalde afgelopen speelronde verdienstelijk een punt op bij Sporting Leiden alhoewel een 2-0 voorsprong alsnog uit handen werd gegeven. Het schijnt dat de vrouw van teammanager Martin Meijer weer voor lekkere broodjes zorgt, dus daar kan het zeker niet aan liggen. Puntje van aandacht, de Reeuwijkers wonnen hun laatste wedstrijd met 10-0 al kan daar in deze fase van de competitie nog niet al te veel waarde aan worden gehecht. Gezien de andere wedstrijden in deze klasse zou de volle buit zo maar eens voor een mooie klassementspositie kunnen zorgen.

                Aarlanderveen heeft gescoord tegen TAVV (uitslag 1-2) en dat moet gevierd worden..(foto Ed Nachtegaal)

FC Oudewater – Sporting Leiden

De ploeg uit de Mors won op de eerste speeldag vrij eenvoudig met 0-3 bij rode lantaarndrager FC VVC, maar wat is de waarde van deze uitslag na de latere oorwassing van de Nieuw-Vennepers in dubbele cijfers?  De eerste echte test tegen FC Oegstgeest kwam uit op een voldoende, nu wacht er opnieuw een beproeving als de equipe van Huig-Jan Heeringa en Cor Varkevisser op bezoek gaat bij de medekoploper uit de derde klasse A. Uw verslaggever heeft in de wandelgangen zelfs vernomen dat er dit jaar geen Leidens ontzet is gevierd, dit met als doel de volledige focus op de wedstrijd van zaterdag. Aanvaller Zakaria Bardaa ontving rood op de tweede speeldag en zal waarschijnlijk de komende wedstrijden aan zich voorbij moeten laten gaan.

Overige wedstrijden : Alphia – SV Gouda en FC VVC – CVV Be Fair.

Zondag 10 oktober

WIK-Voorschoten’97

De ploeg van Denis Luhulima is voortvarend van start gegaan met twee zeges en is zelfs koploper. Dat zegt vooralsnog niet al teveel, maar het vertrouwen zal in elk geval toegenomen zijn van de groen-gelen. Gastheer WIK kwam pas eenmaal in actie en won de uitbeurt eenvoudig bij HWD. Twee ongeslagen ploegen dus tegenover elkaar en het kan dus best een aardig potje worden in het Zuiderpark. De Adegeest-bewoners verloren maar nipt van Jong Noordwijk midweeks, voor de Sportiff LAV Cup, en het heeft er alle schijn van dat er dit seizoen muziek zit in de ‘kweekvijver’ van de zaterdagtak. Met een mix van routiniers en jongelingen wordt getracht een goede jaargang te beleven en daarna is het afwachten wat er zoal zal veranderen op de zondag als speeldag.

Sporting Leiden-HWD

De Leidse ploeg won en verloor een keer, maar bovenal leeft het gevoel dat het dit seizoen zomaar eens leuk zou kunnen worden. De fusieclub kende een aantal zware jaren en menige zware nederlaag moest worden geslikt. Die ellende lijkt verleden tijd en waarom zou de ploeg van Koos Habraken niet mee kunnen in het linkerrijtje? HWD lijkt de ideale tegenstander om in elk geval op zes punten te komen. De bezoekers aan de Leise Mors verloren immers al tweemaal en scoorden nog niet. Negen tegentreffers werden zelfs al geïncasseerd. De Rotterdammers worden gezien als een zwak eendje en degradatie naar de vierde klasse kan zomaar een feit worden aan het einde van het seizoen. Maar of de derde en vierde klasse t.z.t. nog bestaan, valt sowieso te bezien. In de kelder spelen ondertussen nog maar vier clubs. Het bewijs dat het zondagvoetbal grotendeels op haar gat ligt. Voor nu echter louter positieve geluiden vanaf de kant van de Leidenaren en dat mag best zo blijven, toch?

Overige wedstrijden: AVV Alphen-DHL, Madestein-SEP, ODB-Kethel/Spaland, Stompwijk’92-SVH

Must Read