dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwingen derde klasse, speeldag 4, 16 & 17 oktober

Voorbeschouwingen derde klasse, speeldag 4, 16 & 17 oktober

-

Zaterdag 16 oktober

Derde klasse A  

Sporting Leiden – Aarlanderveen

Sporting Leiden verloor dit weekend in een tumultueuze wedstrijd met 2-1 (goal Soufiane Boukhidous) bij FC Oudewater. De Morsploeg staat na drie wedstrijden met vier punten in de middenmoot en krijgt zaterdag bezoek van Aarlanderveen. De mannen van Sander van Dijk begonnen het seizoen met een ongelukkige thuisnederlaag tegen Blauw Zwart, maar herstelden zich knap met twee zeges op naaste buren TAVV en Nieuwkoop en klommen hierdoor naar plek vijf op de ranglijst. De groen-witten kunnen dit seizoen niet meer beschikken over Robbie Nagtegaal, de verdediger is door een gecompliceerde knieblessure langdurig uitgeschakeld. Beide teams ontmoetten elkaar twee seizoenen geleden voor het eerst in hun clubhistorie, Aarlanderveen won toen met 0-1.

Nieuwkoop – Lugdunum

Lugdunum komt dit seizoen nog niet echt lekker op gang. Na het thuisverlies in de openingswedstrijd tegen FC Oudewater en het daarna hoopgevende gelijkspel bij Blauw Zwart, was het afgelopen  zaterdag weer helemaal niets voor de Kikkerpolders-bewoners. VVSB was met 0-5 nog genadig voor de mannen van Marlo Harleman, die voetballend echt wel tot iets in staat zijn maar als team duidelijk nog stappen voorwaarts moeten maken. Afgelopen dinsdagavond  kwamen de Leidenaren tegen Jong Rijnsburgse Boys voor de Sportiff LAV Cup (0-2 verlies) al wat beter voor de dag en wellicht dat  een zege bij het nog puntloze Nieuwkoop een opmaat naar betere tijden kan zijn voor de groenhemden. De laatste ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 2-1 overwinning voor de Nieuwkopers.

TAVV – FC Oudewater

TAVV leek zaterdag in Wassenaar voor de derde achtereenvolgende keer dit seizoen met lege handen van het veld te stappen, maar de mannen van Dennis Tijssen rechtten hun rug en bogen bij Blauw Zwart een 3-2 achterstand om in een 3-4 overwinning. De eerste competitiezege zorgde voor opluchting in Ter Aar, want de seizoenstart van de blauw-witten was ronduit teleurstellend te noemen. TAVV  hoopt komende zaterdag tegen FC Oudewater een mooi vervolg te geven aan de goede prestatie op De Schulpwei. FC Oudewater is het seizoen uitstekend begonnen en behaalde uit de eerste drie competitiewedstrijden de maximale score.

VVSB- FC Oegstgeest

De ontmoeting tussen FC Oegstgeest en CVC Reeuwijk haalde afgelopen zaterdag het einde niet. De scheidsrechter moest na 52 minuten spelen (bij een 0-1 stand) de wedstrijd wegens een blessure staken en een adequate vervanger voor de arbiter werd niet tijdig gevonden. De wedstrijd zal op een later moment (zie Lopend Vuurtje) dit seizoen worden uitgespeeld. Hopelijk kan de fusieclub komende zaterdag de negentig minuten wel volmaken, dan  gaat de formatie van Thijmen Kruider op bezoek bij VVSB. De mannen van Sint Bavo steken in blakende vorm, want er werd, zonder een enkel tegendoelpunt te incasseren, al drie keer gewonnen. Voorwaar een pittige klus voor FC Oegstgeest, dat tot nu ook prima voor de dag komt. Beide clubs troffen elkaar nog nooit eerder in competitieverband.

Overige wedstrijden : CVC Reeuwijk – Blauw Zwart, Be Fair – Alphia, Gouda – FC VVC

Zondag 17 oktober

Derde klasse A 
 
SEP – Sporting Leiden

Sporting Leiden leek zondag op weg naar een thuisnederlaag tegen HWD, maar twee doelpunten van invaller Trogillio Pinas in de slotfase zorgden ervoor dat de Leidenaren toch nog een puntje overhielden aan het treffen met de Rotterdammers. De Morsbewoners zijn met vier punten uit drie wedstrijden beslist niet slecht gestart en lijken deze voetbaljaargang duidelijk sterker dan de afgelopen seizoenen. Komende zondag gaan de boys van Koos Habraken op bezoek bij SEP. De Delftenaren verzamelden na drie wedstrijden zeven punten en staan daarmee op plaats twee, twee punten achter koploper Voorschoten ’97, dat dit weekend niet in actie komt (oneven aantal ploegen in deze klasse).

Overige wedstrijden: DHL – Stompwijk ‘92, SVH – ODB, Kethel Spaland – Madestein, Taurus – WIK, HWD – AVV Alphen

Must Read