zaterdag, juli 27, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusBruisend Teylingen na rust simpel langs Bernardus

Bruisend Teylingen na rust simpel langs Bernardus

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Teylingen ging in haar derde wedstrijd van het seizoen op bezoek bij Bernardus. De thuisploeg kon de Sassenheimers voor rust nog redelijk bijbenen, maar na de pauze was het ‘a walk in the park’ voor de mannen van Rob Jonkman (0-5).

Teylingen begon met Martin van Eeuwijk op de bank, omdat de onbetwist beste voetballer van de rood-zwarten zich te laat meldde bij de wedstrijdbespreking. Na een wat rommelig eerste kwartier van beide kanten, pakten de bezoekers steeds nadrukkelijker het heft in handen. Na een corner van Mike van der Zon toonde Jelle Vooijs zich alert en prikte halverwege de eerste helft van dichtbij de openingstreffer binnen (0-1).

Door een blessure van Tim Gorter kon Van Eeuwijk na ruim een half uur spelen toch binnen de lijnen verschijnen. De linkspoot etaleerde direct zijn grote klasse, maar Dani Hoogkamer wist het fraaie steekpassje niet op de juiste waarde te schatten. Even daarvoor was Van der Zon ook dichtbij de 0-2, maar zijn vrije trap belandde op de lat.

Na rust was het snel gedaan met het verzet van de gastheren en was de wedstrijd in no time beslist. Van Eeuwijk zorgde, na een goede actie van Pascal de Ridder, een minuut na rust voor de 0-2, waarna Van der Zon en Wesley Ritzen (2x)  de score naar 0-5 tilden. De bezoekers kregen nog diverse kansen om de score nog verder op te voeren, maar Bernardus-keeper Luuk Enter behoedde zijn ploeg voor een nog grotere nederlaag.

Teylingen-trainer Rob Jonkman keerde dit seizoen, na een succesvolle periode bij VVSB-zaterdag, terug naar De Roodemolen en onder zijn leiding willen de Sassenheimers, sinds dit seizoen actief op de zaterdag, graag de weg omhoogslaan. Jonkman over zijn terugkeer:,, Het is fijn om hier weer te zijn, Teylingen is toch mijn club. Er is ontzettend veel positieve energie binnen de vereniging, iedereen wil zijn steentje bijdragen om de club omhoog te helpen. Teylingen heeft de organisatie prima op orde en de club bruist aan alle kanten. Volgende week staat de derby tegen Warmunda, met allerlei activiteiten rondom de wedstrijd, op het programma en die wedstrijd leeft al tijden bij beide clubs. Natuurlijk willen we graag promoveren, maar je wordt niet zomaar even kampioen in deze klasse. Ik denk dat dit seizoen de onderlinge wedstrijden tussen de top 6-ploegen het verschil gaan maken’’, aldus Jonkman.

Bij tegenstander Bernardus overheerste vooral berusting na de ruime nederlaag. Bernardus-trainer Ron Paling:,, We hebben vandaag verdiend verloren, maar dat is tegen zo’n goede ploeg geen schande. Wij zullen de punten tegen andere clubs moeten pakken. We moeten ervoor zorgen dat we in ieder geval niet bij de laatste vier eindigen (deze clubs degraderen rechtstreeks naar de nieuw te vormen vijfde klasse, SN),  maar ik ga ervan uit dat wij daar niet bij zitten. We hebben een jonge ploeg waar nog veel rek in zit, de doelstelling is en blijft een plek in het linkerrijtje”, aldus de optimistische Paling tot besluit.

Bernardus- Teylingen 0-5 (0-1). 24. Vooijs 0-1, 46. Van Eeuwijk 0-2, 65. Van der Zon 0-3, 66. Ritzen 0-4, 77.Ritzen 0-5.

Opstelling Bernardus: Enter,Rijnbeek (65. Van Tol), Van der Zon, Van der Werff, Vermeulen, Oudshoorn, De Boer, Schakenbos, Schellingerhout, Van der Heiden, Straathof

Opstelling Teylingen: Mansour Baker, Van de Nouland, Vooijs (70. Witteman), Heemskerk, Prange, Gorter (35. Van Eeuwijk), Van de Zon, Ritzen, Hoogkamer, De Ridder, Zonjee

Foto’s: met dank aan Peer Compeer