vrijdag, april 19, 2024
HomeVijfde klasseMMOJonkies helpen MMO in blessuretijd aan zege (2-3)

Jonkies helpen MMO in blessuretijd aan zege (2-3)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – MMO kampt al sinds het begin van dit seizoen met een blessuregolf en daardoor moet trainer John van Berkel regelmatig een beroep doen op diverse jeugdspelers. In het Kaag en Braassem-treffen met Kickers’69 was er een hoofdrol weggelegd voor Tijn van de Meent, één van deze jongelingen. De aanvaller scoorde in de dying seconds van de wedstrijd op fraaie wijze de 2-3 en kon zich niet veel later laten bejubelen als matchwinner.

Naast Van de Meent verschenen tegen Kickers ’69 ook jeugdspelers Sven de Groot, Jari van der Fits en Nigel Bax binnen de lijnen. Ze maken allen deel uit van de talentvolle JO 19-lichting van MMO, waarvan een groot deel volgend seizoen de overstap naar de selectie zal gaan maken. Kickers ’69 begon goed aan de wedstrijd en kwam al vroeg op voorsprong. Na ruim een half uur spelen scoorde Jelle van Tol de gelijkmaker en na rust zorgde Tom Disseldorp voor de 1-2 namens de bezoekers. Een fel aandringend Kickers’69 ging hierna met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. De MMO-defensie hield lang stand, maar moest drie minuten voor tijd toch capituleren (2-2). Het leek erop dat de tweestrijd in een gelijkspel zou gaan eindigen, maar Van de Meent besliste anders(2-3).

Hier vierde MMO recent feest tegen Woubrugge. Nu moest Kickers’69 de zwaar gehavende groenwitten voor laten gaan.

De maker van de 2-3 over zijn beslissende treffer:,, Ik kreeg de bal van Levi Overduin op de rand van de zestien meter. Ik bedacht me geen moment en haalde vol uit. Op het moment dat ik de bal raakte, voelde ik dat de bal erin zou gaan. Heerlijk dat dit klopte, de bal verdween in de bovenhoek. Ik rende gelijk naar de bank en daar was het meteen groot feest. Na afloop heb ik ‘s avonds met vrienden mijn 18e verjaardag gevierd en daar hebben we de wedstrijd nog uitgebreid  nabesproken. Ja, je kunt gerust zeggen dat het zaterdag voor mij een topdag was’, aldus een nagenietende Van de Meent.

Trainer Van Berkel: ,,We misten negen spelers door blessures, werk en vakantie. En dan toch tot deze prestatie komen. Echt geweldig. Natuurlijk ben ik trots op het team en de jongelingen. Maar ik wil ook Jeroen Disseldorp benoemen. Hij is normaliter onze spits, maar stond nu tussen de palen. Daar heeft hij drie jaar niet gestaan en dan zo geweldig keepen. Chapeau en hulde.”

Kickers’69 – MMO 2-3 (1-1). 1-0, 34. Van Tol 1-1, 65. Disseldorp 1-2, 87. 2-2, 90+2. Van de Meent 2-3 .

Basisopstelling MMO: J. Disseldorp, Van der Meer, Van der Star, Lieverse, Bax, T.Bakker, Van der Hoorn, Overduin, Zwaan, Van Tol, T.Disseldorp.

 

Must Read