HomeVijfde klasseMMOMMO verliest punten en spelers

MMO verliest punten en spelers

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Het zit MMO dit seizoen nog niet erg mee. Wekelijks haken er spelers af met blessures en de spoeling wordt dunner en dunner. Extra zuur was de nederlaag daarom tegen SJC. De Noordwijkers scoorden niet ver voor tijd de beslissende 1-2 in Hoogmade.

In de eerste helft waren de twee ploegen redelijk in evenwicht. De grootste kans kwam op naam van Jelle van Tol, maar de aanvaller kreeg de brilstand niet van het scorebord. Na de rust, zonder de uitgevallen Richard Bakker en Len van der Hoorn, kwamen de kustbewoners op voorsprong via een benutte strafschop van Kevin Barkel. Een kwartier voor tijd ging de bal aan de overzijde op de stip na een overtreding op Tijn van der Meent. Van Tol was nu wel trefzeker. Zes minuten voor tijd belandde een inzet op de paal uit een hoekschop en vervolgens was Jeffrey den Elzen er als de kippen bij om de bezoekers alsnog de zege te bezorgen.

Levi Overduin had flink de pest in over de vierde nederlaag van het seizoen. ,,We hebben inmiddels verloren van tegenstanders waarvan wij minimaal een punt moeten pakken. Ik noem Bernardus, Roodenburg en SJC. We verliezen telkens onnodig maar die nederlagen blijven wel staan. Van Warmunda mag je verliezen en tegen Woubrugge hebben we het goed gedaan. Mensen van SJC vroegen nog hoe wij van Woubrugge hadden kunnen winnen, terwijl zij er dik vanaf gingen tegen hen. Ons antwoord was dat het ging om een derby en kennelijk spelen we dan met een andere intentie en wilskracht. Dat mag niet, maar is wel een gegeven.”

De aanvaller was weinig tevreden met het optreden van zijn ploeg. ,,Als neutrale toeschouwer zou ik het na een half uurtje wel voor gezien hebben gehouden. Het was vlak van twee kanten. Zij zakten in bij balbezit van ons en andersom. In de tweede helft was het wel wat beter en konden we wat gevaar stichten, maar het was al met al te weinig. Een gelijkspel was in elk geval reëler geweest, maar daar kopen we nu niets voor.”

Overduin, die het prima naar zijn zin heeft bij MMO, zag een inzet van zichzelf vlak voor tijd voorlangs gaan en zo ging de 2-2 aan zijn neus voorbij. ,,Ik ben tot nu toe redelijk tevreden over mijn eigen spel, maar ik moet wel meer doelpunten gaan maken. In die zin moet ik belangrijker worden voor de ploeg.”

De nederlaag viel Overduin zwaar, maar er zijn beduidend meer zorgen bij de groen-witten. ,,Elke week vallen er zo ongeveer twee spelers weg met blessures. Ik denk dat geblesseerde spelers ook te snel weer beginnen en dat levert weer nieuwe blessures op. Soms is dat noodgedwongen, maar handig is het niet. We zitten krap in de spelers. Van de trainer begreep ik zelfs dat we volgende week waarschijnlijk gen doelman hebben en amper elf spelers. Dat wordt dus wel een opgave bij Kickers’69, maar dat is alweer een opponent waarvan wij eigenlijk punten afhandig moeten maken.”

Basisopstelling MMO: Zwetsloot, J. van der Meer, Vlieger, Van der Hoorn, T. Bakker, M. van der Meer, R.Bakker, Zwaan, Disseldorp, Overduin, Van Tol.