vrijdag, mei 24, 2024
HomeVijfde klasseMMORichard Bakker (ARC): ,,Goed moment om terug te keren naar MMO’’

Richard Bakker (ARC): ,,Goed moment om terug te keren naar MMO’’

-

De zaterdag vierde klasse is ogenschijnlijk in trek bij spelers van een veel hoger niveau. Naast Robert Steemers, die volgend seizoen derdedivisionist Ter Leede verlaat om vierdeklasser Warmunda te komen versterken, kiest ook Richard Bakker, uitkomend voor hoofdklasser ARC, de komende voetbaljaargang voor een klassegenoot van de Warmonders. De overstap van Bakker is echter wat minder opzienbarend dan de transfer van Steemers. De Hoogmadenaar keert terug na zes seizoenen naar de club uit zijn dorp  en zijn band met  de groen-witten is nooit verloren gegaan.

Richard Bakker maakte onderdeel uit van een sterke MMO-generatie, dat op een haar na promotie naar de tweede klasse miste. Bakker vertrok in 2015 naar eersteklasser Voorschoten ’97, waar hij uitgroeide tot een gewaardeerde basiskracht. Na drie seizoenen Adegeest verkaste de middenvelder naar hoofdklasser ARC. De drie jaargangen op Sportpark Zegersloot werden voor Bakker vooral gekenmerkt door fysieke malheur. In zijn eerste jaar in Alphen aan den Rijn scheurde hij zijn kruisbanden en in de laatste twee (corona)seizoenen raakte de medewerker in –en verkoop bij Plutosport in Ter Aar ook nooit in het gewenste voetbalritme. Bakker licht toe waarom hij juist nu kiest voor een terugkeer naar zijn cluppie.

Bakker (op de foto met dank aan Alphense Regio Centraal):,, Toen ik bij MMO vertrok wilde ik graag weten of ik ook op een hoger niveau meekon en ik denk dat dat bij Voorschoten ’97 goed is gelukt. Hierna kreeg ik van ARC de kans op dit ook op hoofdklasseniveau te laten zien en dat is niet gelopen zoals ik had gehoopt. In mijn eerste seizoen scheurde ik mijn kruisbanden en heb toen nauwelijks gespeeld. In de wedstrijden dat ik wel fit was ging het op zich vrij aardig en waren ze bij ARC ook tevreden over mijn spel. Ik bleef helaas achtervolgd worden door vervelende blessures (knie, hamstring), waardoor ik nooit langere tijd heb kunnen spelen. Ik moet eerlijk zeggen dat er bij ARC veel goede voetballers rondlopen, waardoor ook ik niet met zekerheid kan zeggen dat ik het daar wel gered was als ik fit was gebleven. Ik heb recent voor mezelf de dingen op een rijtje gezet en ben tot de conclusie gekomen dat nu de tijd rijp is om weer naar MMO terug te keren. Ik heb met veel plezier bij Voorschoten ’97 gespeeld en heb ook geen spijt van mijn overstap naar ARC, maar wist wel dat er een moment zou komen dat ik terug naar MMO zou gaan. Ik ben altijd bij de club betrokken gebleven, zit ruim tien jaar in de jeugd-en evenementencommissie van MMO, en ben ook het eerste elftal altijd blijven volgen.’’

Vervolgend: ,,Sinds vorig seizoen waait er, mede door de inbreng van jongeren zoals Joep van Rijn, een frisse wind door de club. Ik zie dat MMO op organisatorisch gebied stappen voorwaarts aan het maken is en ook op voetballend gebied gaat het de goede kant op. Dit seizoen zijn er wat spelers bijgekomen, waaronder Ricardo Ouwerkerk en Levi Overduin van RCL 2. Prima jongens en goede voetballers, die het volgens mij goed naar hun zin hebben bij groen en wit. MMO heeft daarnaast een goede JO19 lichting en hopelijk kunnen sommige van die jongens de komende jaren de overstap naar het eerste maken. De toekomst van MMO ziet er rooskleurig uit en ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen’’, aldus Bakker tot besluit.

Must Read