maandag, april 15, 2024
HomeJeugdvoetbalASC JO13-1 promoveert naar 2e Divisie

ASC JO13-1 promoveert naar 2e Divisie

-

Met een overwinning op Docos JO13-1 op de laatste speeldag van de najaarscompetitie heeft ASC JO13-1 het kampioenschap in de Hoofdklasse A overtuigend binnengesleept. In een enerverende wedstrijd, waar de gemoederen hoog opliepen, trok ASC aan het langste eind. Deze titel betekent dat het team voor de voorjaarscompetitie promoveert naar de 2e Divisie. Een schitterende prestatie van deze talentvolle ploeg, want het laat teams van gerenommeerde clubs als VVSB, Noordwijk en Rijnsburgse Boys achter zich.

ASC JO13-1 bestaat uit: Filip, Derk, Arve, Teun, Boele, Rens, Simon, Elias, Boas, Filip, Roemer, Lieuwe, Martin, Benjamin en Felix. De trainers zijn Timme van Rooyen en Ruben Dutrieux

Dat de jeugdopleiding van ASC in de lift zit is al langer duidelijk. De meeste selectieteams zijn inmiddels stabiele Hoofdklassers, maar het was eerder nog geen enkel team gelukt om de Divisies te bereiken. Deze promotie is dus een mooie mijlpaal voor de hele vereniging.

De pas 18-jarige hoofdtrainer Timme van Rooyen maakt dit seizoen zijn debuut als trainer op ‘het grote veld’ en is dus meteen zeer succesvol. Timme over het team en het behaalde kampioenschap: “Dit is echt een geweldige prestatie. Bij de start van de competitie hadden we niet per se het idee dat we 1e zouden worden, maar gaandeweg bleek dat er iets moois aan het ontstaan was. En dan deze ontknoping, er is geen mooiere manier om het kampioenschap binnen te halen: in een thuiswedstrijd, met zoveel publiek en dan vlak voor tijd de bevrijdende 1-0 maken, echt schitterend!

Het is een genot om deze talentvolle jongens te mogen trainen. Het enthousiasme en de leergierigheid spat er elke training weer van af. Dit kampioenschap is dus ook zeker niet gestolen. Hopelijk kunnen we ook in de 2e Divisie verrassen, maar nu gaan we eerst een feestje vieren.”

Met dank aan Ruben Dutrieux, ASC

 

Must Read