maandag, april 15, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 11Sportiff LAV Cup: Bekerhouder Ter Leede O23 klopt UVS

Sportiff LAV Cup: Bekerhouder Ter Leede O23 klopt UVS

-

Gisteren is de Sportiff LAV Cup van start gegaan in de Kikkerpolder. De reserves van UVS, enkel basisspeler Jeffrey van Kempen van de hoofdmacht speelde mee, waren in deze eerste confrontatie niet opgewassen tegen Ter Leede O23. Die ploeg won de voorbije editie en deed nu dus alweer van zich spreken. De Leidse ploeg kreeg genoeg kansen, maar de afwerking was niet om over naar huis te schrijven. De Sassenheimers openden al vlot de score en niet ver voor tijd viel de beslissing (0-2).

Het startsignaal werd om 11.45 uur gegeven onder ideale omstandigheden. Van meet af aan lieten de beide teams zien er weer trek in te hebben, maar de formatie van Nino Hoogervorst deelde aanvankelijk de lakens uit. Dit resulteerde in een vroege treffer van Rik van ’t Wout die Wesley Kerkvliet klopte. Gaandeweg kwam er meer balans en kregen de twee kemphanen kansen om de score te veranderen, maar de scherpte was nog niet aanwezig.

Diep in de tweede helft zorgde Stijn van Biezen voor de beslissing met een gedecideerde uithaal. Ter Leede trad in de basis aan met vijf spelers die laatst nog mee speelden in de finale tegen Katwijk O23 van het seizoen 21-22. De roodgelen lieten zich dus meteen weer gelden en UVS 2 moest capituleren waardoor plaatsing voor de volgende ronde nu al een hels karwei wordt. Dertien nummers 1 plaatsen zich voor de volgende ronde en de drie beste nummers twee.

Later op de dag kwam het eerste elftal in actie en daarin toonden de blauwwitten bepaald meer ambitie. Alphense Boys werd met maar liefst 4-0 opzij gezet en dat betekende derhalve een prima start van het tweede blok van de voorbereiding. Tomas Tavilla, Mitchell Abdoel (2) en Raul Dubbeldeman vonden het net.

Basisopstelling UVS 2: Kerkvliet, Van Stigt, Cuvelier, Brown, Van Kempen, Muller, Verplancke, Van Dam, Van der Zwaan, Mokhtapi, Mittelmeijer.

Ter Leede O23: Prins, Wooter, Berkhof, De Louw, Van Lemmen, Van Biezen, Autar, Van Aken, Blankespoor, Van ’t Wout, Schut.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read