maandag, april 15, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 12Sportiff LAV Cup: winst voor Katwijk O23, Valken'68 en Rijnsburgse Boys 2

Sportiff LAV Cup: winst voor Katwijk O23, Valken’68 en Rijnsburgse Boys 2

-

Gisteravond zijn der drie duels gespeeld in het kader van de Sportiff LAV Cup. Hierdoor is inmiddels ook bekend dat Valken’68 en Rijnsburgse Boys 2 zich hebben geplaatst voor de volgende ronde. Eerder deden Roodenburg, Alphia en Sporting Leiden dat al.

Eersteklasser Valken’68 rekende af met tweedeklasser ROAC: 2-0. Voor de pauze was Bas van Delft trefzeker, die als invaller ook al scoorde tegen UVS afgelopen weekend.  Niet ver voor tijd besliste verdediger Thijs den Hollander de tweestrijd. In deze poule staat enkel ROAC tegen ASC nog op de rol met als inzet plek twee.

Foreholte redde het in poule G niet tegen de reserves van Rijnsburgse Boys. Dankzij de inbreng van Eugène Hercules (Foreholte) een verslagje: ,,Na de hevige regenbuien op deze dinsdag werd de wedstrijd verplaatst naar een van de kunstgrasvelden van de thuisploeg.  Foreholte miste door blessures een aantal spelers, maar naarmate de wedstrijd zich ontwikkelde, bleek Foreholte dat gemis goed op te kunnen vangen. Rijnsburgse Boys trok wel direct na het beginsignaal fel van leer en opende het de score (1-0). Lang konden de gastheren niet van de voorsprong genieten, want Ivo Smits liet al snel de gelijkmaker noteren (1-1). Via dezelfde speler namen de Boys weer een voorspong, waarna Foreholte liet zien dat het niet de mindere was. Helaas ontbrak het bij de Voorhouters aan scherpte  voor het doel van de tegenstander want een aantal fraaie kansen bleven onbenut. Hoe het wel moet lieten de Boys zien toen hun 4e kans van de wedstrijd leidde tot de 3e Rijnsburgse goal. Bert Koomen maakte listig gebruik van een moment van onachtzaamheid bij de bezoekers en met de 3-1 stand werd tevens de rust bereikt.

Na de pauze liep Rijnsburgse Boys uit naar een 5 – 1 voorsprong via wederom Jeffrey Jongeneelen en Gilbrano Plet. Foreholte teisterde nog wel twee keer het houtwerk maar verder dan de 5-2 van Sam Lemmers kwam het niet. De ploeg van trainer Mario Koswal kreeg een lesje in doelmatigheid, want waar de thuisploeg de kansen wel afmaakte, kreeg Foreholte de meeste kansen er niet in. Maar  het vertoonde spel was prima en dat belooft wat voor de toekomst.”

Rijnsburgse Boys 2 eindigde als eerste op basis van meer gescoorde doelpunten. De kans is evenwel groot dat Voorschoten’97 (za) ook terug te vinden zal zijn in de knock-out fase.

In poule L kwamen Katwijk O23 en Lugdunum voor het eerst in actie in dit toernooi. Marco Harleman, trainer van de Leidse ploeg,  met zijn bevinding na afloop. ,,Katwijk was sterker en had meer balbezit, maar creëerde weinig kansen. Ze kwamen op 0-1 uit een corner (foutje van ons, keeper dacht dat de bal over over ging en stopte met handelen), vlak daarna gleed Henk Brandt uit in balbezit en maakten de gasten de 0-2. Wij speelden voornamelijk met jongens die nog wedstrijdritme moesten opdoen en aanvulling vanuit de jeugd. In de 2e helft viel op een zeker moment het licht bij ons uit en konden we niet meer verder spelen. In onderling overleg is besloten dat er een 0-3 uitslag de boeken in gaat. Toch een nuttige avond.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read