woensdag, mei 1, 2024
HomeOverigOefenwedstrijdenEMM'21 langs ROAC in Kaag en Braassem Cup

EMM’21 langs ROAC in Kaag en Braassem Cup

-

Na een reglementaire overwinning tegen Woubrugge (3-0) heeft EMM’21 ook de Ripse rivaal ROAC aan de zegekar gebonden. In Rijpwetering, op een prachtige grasmat, werd het 2-3 voor de Veenders. De uitslag geeft een vertekend beeld van de wedstrijd, met name in de eerste helft waren de Veenders sterk en had de equipe van hoofdtrainer Koen van der Vlugt op een ruime voorsprong moeten staan.

Na een remise in de oefenwedstrijd tegen Nicolaas Boys (1-1) was dit de tweede wedstrijd in de voorbereiding voor EMM’21. Direct na de aftrap was EMM’21 de baas op het veld en kreeg het in de eerste helft 3 100%-kansen. Eerst was het David Vermeer die achteloos drie man passeerde en vervolgens alleen voor de goede doelman Dammes van der Poel kwam te staan, zijn schuiver miste echter kracht en was een eenvoudige prooi voor van der Poel. Daarna kwam Joey van der Geest in kansrijke positie rond vijf meter van de goal, maar zijn schot werd opnieuw gekeerd door van der Poel.

EMM’21 bleef controle houden en naar hartenlust aanvallen. Dit resulteerde in de grootste kans van de eerste helft: een ragfijne lage voorzet van Stijn Rietbroek werd niet binnengelopen door Damian Hoogenboom, opnieuw was van der Poel een sta-in-de-weg. De EMM’21-supporters werden er moedeloos van, maar stonden kort daarna toch op de banken voor een fraaie treffer. De bedrijvige Joey van der Geest haalde verwoestend uit vanaf twintig meter en liet keeper van der Poel kansloos, 0-1. Al met al een zeer verdienstelijke eerste helft van EMM’21.

ROAC kwam sterk uit de tweede helft en na twee minuten moest keeper Jochem van Rijn de bal uit het net vissen. Uit een corner kopte handenbinder Jay Helvesteyn de 1-1 tegen de touwen. ROAC werd sterker en de wedstrijd kwam meer in evenwicht. EMM’21 had ook met de nodige krachten gesmeten in de eerste helft en moest dat bekopen in de tweede helft. Toch kwamen de Veenders op voorsprong door Teun Jonkman. Jonkman zette goed door en schoof de bal met links in de verre hoek: 1-2.

ROAC toonde veerkracht en kreeg een penalty toegewezen, echter Jay Helvesteyn schoot via de lat gehaast over. Uiteindelijk kreeg ROAC loon naar werken: een voorzet belandde via de arm van Joey van der Geest in de goal: 2-2.

De 2-2 viel laat in de wedstrijd en het leek op een gelijkspel af te stevenen, totdat Jonkman weer geniepig opdook in de zestien. Na een goede actie van Luke Bakker belandde de bal na een tussenstation bij Jonkman, de buitenspeler dacht niet na en plaatste de bal in één tijd resoluut tegen de touwen: 2-3. Jonkman lijkt te gedijen in de Ripse buitenlucht, vorig jaar maakte hij de winnende in de K&B-finale bij en tegen ROAC, deze wedstrijd was hij opnieuw beslissend met twee treffers voor EMM’21. De scheidsrechter liet nog enige tijd doorspelen, maar ROAC kreeg geen kansen meer op de derde treffer.

Zo boekte EMM’21 een verdiende overwinning in Rijpwetering en heeft het nu het volle pond in de poulefase van de K&B-cup. Een finaleplek lijkt zeer waarschijnlijk. Aanstaande dinsdag speelt EMM’21 thuis om 19.30 de laatste poulewedstrijd tegen Kickers. Op zaterdag volgt de finaledag bij EMM’21.

Basisopstelling EMM’21: Jari van Veen; Bryan van der Meer, Sven Hoogervorst, Sven van der Meer, Jesper Koek; Joey van der Geest, Michael van der Zwet, David Vermeer; Stijn Rietbroek, Job Mooren, Damian Hoogenboom.

Note redactie: morgen focust de redactie van LAV zich op ROAC en komt de trainer aan het woord en uiteraard zal ook EMM’21 binnenkort aan het woord komen!