woensdag, mei 1, 2024
HomeOverigOefenwedstrijdenFC Oegstgeest en Meerburg vermaken

FC Oegstgeest en Meerburg vermaken

-

Onder zomerse omstandigheden speelden thuisclub FC Oegstgeest en Meerburg een zeer nuttige oefenwedstrijd. Na een 0-1 ruststand stond er na 90 minuten een 2-1 score op het scorebord.

De Rijndijkers speelden pas hun eerste oefenwedstrijd na een week trainen, voor de gastheer was het, na het 4-2 verlies van vorige week tegen Kagia, de tweede wedstrijd met ook meer trainingsuren in de benen. Dit was ook te zien in het eerste gedeelte van de wedstrijd. De Oegstgeestenaren vonden elkaar wat makkelijker en waren conditioneel sterker maar tot treffers leidde dit niet. Sterker nog, de ploeg van trainers Jelle Korbee en Ronald van Delft werd tegen het eind van de eerste helft sterker en kwam vlak voor rust op voorsprong. Max van Steen promoveerde een doorgekopte hoekschop tot doelpunt.
Na rust een wissel bij de gastheer, de Zoeterwoudenaren kwamen met een compleet nieuw elftal binnen de lijnen. Dit met voornamelijk spelers die de nieuw opgerichte O23 moeten gaan vormen. Deze jonkies boden goed weerstand tegen hun ervaren opponent maar konden niet voorkomen dat FC Oegstgeest als winnaar van het veld stapte. De in de rust ingevallen Abel Bormans zorgde na een individuele actie voor de fraaie gelijkmaker, het slotakkoord was voor Sam Roelen.
Na afloop was het nog lang gezellig op het buitenterras waar de selecties van FC Oegstgeest 1 en 2, Meerburg en LSVV’70 (speelden ook een duel tegen een mix van de FC) onder het genot van een hapje en drankje hun net gespeelde wedstrijd en het komende voetbalseizoen onder de loep namen.