woensdag, juni 19, 2024
HomeRedactioneelNabeschouwingenForeholte pakt volle buit in vermakelijk duel tegen Alphia (plus nababbel)

Foreholte pakt volle buit in vermakelijk duel tegen Alphia (plus nababbel)

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Na weken van mooi weer heeft dan eindelijk de herfst zijn intrede gemaakt. Ondanks het slechte weer was Sportpark Elsgeest druk bezocht met supporters die de zondagmiddag hebben omgeruild voor een ‘avondje Foreholte’. Dit keer stond de wedstrijd tegen de trotse koploper Alphia op het programma. Op voorhand een boeiend treffen tussen een ambitieus Foreholte en de ploeg uit Alphen aan den Rijn die tot op heden boven verwachting presteert. Trainer Mario Koswal had overduidelijk zin in deze wedstrijd. ,,De afgelopen weken zijn we als vereniging op organisatorisch gebied nog wat zoekende geweest. De organisatie staat nu een stuk beter en we proberen met drie teams (eerste, tweede en onder 23) hoge ogen te gaan gooien. De afgelopen weken hebben we nog last gehad van blessures waardoor het af en toe wat puzzelen was. Veel van de jongens zijn weer op de weg terug. Voor ons gaat de competitie nu echt beginnen”, zegt Koswal met een grote grijns op zijn gezicht. ,,We hopen in dit overgangsjaar naar de zaterdag bij de eerste vijf te eindigen om daarna verder door te bouwen.”

Na 90 minuten strijd, passie en beleving kon het elftal van trainer Koswal de supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun. De dik verdiende punten bleven op sportpak Elsgeest waardoor het gat met Alphia is verkleind tot drie punten. Hierdoor staat Foreholte op 10 punten uit zes wedstrijden op een keurige vierde plaats.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Takacs was zichtbaar dat de ploeg uit Voorhout met enig respect voor koploper Alphia aan de wedstrijd was begonnen. Alphia had het betere van het spel en had binnen vijf minuten al op voorsprong kunnen komen. Een subtiele steekpas van Marwan Fennich zette Nick Klerks alleen voor de keeper. Echter schoof Klerks de bal net naast de voor hem verkeerde kant van de paal.

Na deze waarschuwing gooide Foreholte alle schroom van zich af. De ruimtes werden door Foreholte klein gehouden, de vleugelaanvallers van Alphia werden geïsoleerd en als kers op de taart werd enorm veel strijd en passie in de wedstrijd gestopt. Het strijdplan werd ook nog eens aangevuld met omschakelmomenten waarbij Foreholte snel de diepte zocht waardoor de Alphense verdediging continue op zijn hoede moest zijn. Dit strijdplan leverde Foreholte meer balbezit op en daarbij werd zo nu en dan een speldenprik uitgedeeld. De grootste kans deed zich voor vlak voor het rustsignaal. Een snelle uitbraak van Foreholte werd ternauwernood door keeper Boas Vet onschadelijk gemaakt.

Ook in de tweede helft had koploper Alphia veel moeite met het strijdplan van Foreholte. Hierdoor werd het spel aan Alphense zijde steeds slordiger en kwam Foreholte steeds beter in de wedstrijd. De eerste de beste echte kans werd in de 53e minuut direct gepromoveerd tot doelpunt. Uit een scrimmage liet Finn Hogenhuis met een kopbal de Alphense sluitpost kansloos (1-0).

Het spel was op de wagen! In een uiterst vermakelijk duel werd gestreden voor elke bal. Met de steun van het Voorhouts publiek ging Foreholte steeds meer geloven in een stunt. Ruim een kwartier voor tijd had Bryan de Bruin een mogelijke stunt kunnen voorkomen. De technisch begaafde vleugelaanvaller had ook zijn dag niet waardoor ook deze kans verloren ging. Trainer Marcel Vondeling wisselde vervolgens aanvallend. Met vier voorwaartsen, een diepe tien en achterin 1 op 1 probeerde Alphia er een slotoffensief uit te persen. De laatste tien minuten waren een lust voor het oog. Het ene omschakelmoment volgde op het andere omschakelmoment. De sterk spelende aanvoerder Ivo Smits schoot in de 83e minuut de bal net naast waardoor de marge slechts op één bleef. In de 90e minuut viel dan uiteindelijk het doek voor Alphia. Stan Spies, weer terug van een blessure, haalde de trekker over en bracht het uitzinnige publiek in extase (2-0).

Na negentig minuten en een beetje kwam dit vermakelijke duel tot een eind. Na de wedstrijd bedankte de spelers van Foreholte de fanatieke spionkop voor verbale steun. Trainer Koswal was achteraf zeer te spreken over de uitvoering van het strijdplan. ,,De hele week hebben we ons goed voorbereid op deze wedstrijd. Voor een trainer is het dan fantastisch dat het strijdplan dan ook daadwerkelijk succes oplevert.”

Volgende week staat een volgende krachtmeting op het programma. Dan reist Foreholte af naar Aalsmeer om het tegen de plaatselijke voetbalvereniging op te nemen. Een treffen tussen momenteel de nummer vier en vijf van de competitie.

Luister onderstaande podcast voor een uitgebreide reactie van trainer Koswal.

Foreholte – Alphia 2-0 (0-0). 53. Hogenhuis 1-0, 90. Spies 2-0.

Basisopstelling Foreholte: Guijt, Hogenhuis, Ligtvoet, Smits, Berg, Arroyo, Lemmers, Voorn, Van Steijn, Brabander, Jansze.

Basisopstelling Alphia: Vet, Wentink, F. Buijnink, Lipsius, Egberts, Olivieira, Fennich, D. Buijnink, Zuijdervliet, De Bruin, Klerks.

Meer foto’s volgen! Met dank aan Jan van der Lubbe.

Must Read