maandag, mei 20, 2024
HomeSponsoringBusinessclub en SponsoringLAV-sponsor van de maand mei: De Voortuin/ Bert Kulk Bloemen-en Plantenshop

LAV-sponsor van de maand mei: De Voortuin/ Bert Kulk Bloemen-en Plantenshop

-

Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften), moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken om haar artikelen te kunnen plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de rubriek ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV op bezoek bij Mohamed Zafzafi, de vriendelijke eigenaar van Bloemenkiosk De Voortuin en, sinds kort, ook van Bloemen-en Plantenshop Bert Kulk.

Mohamed, om te beginnen, kun je wat vertellen over jouw eigen voetbalverleden en wat is jouw verdere betrokkenheid met het amateurvoetbal ?

,,Ik ben opgegroeid in Uithoorn en was in mijn jeugd vaak op de voetbalvelden te vinden. Niet als actief speler, maar wel als trouw bezoeker van de wedstrijden van mijn broertje. Hij kon een aardig balletje trappen en heeft voor goede amateurclubs als Argon en FC Lisse gespeeld. Ik was zelf vroeger vooral geïnteresseerd in vechtsporten zoals karate. Als karateka heb ik nog de bruine band gehaald. Daarnaast ben ik natuurlijk ook fan van Ajax, maar dat is logisch als je in de buurt van Amsterdam bent opgegroeid’’, lacht  Mohamed.

 

Mohamed, kun je iets vertellen over hoe je in de bloemenbranche terecht bent gekomen?

,, Ik kom uit een groot gezin en moest al op vrij jonge leeftijd aan het werk. In de omgeving waar ik opgroeide, werkten veel mensen in de bloemenhandel en zo ben ik er ook een beetje ingerold. Ik had vroeger een krantenwijk en had aan de ene kant van de tas mijn kranten en aan de andere kant bloemen, die ik in de buurt verkocht. Inderdaad, twee vliegen in één klap. Jaren later heb ik ook als inkoper op de bloemenveiling in Aalsmeer gewerkt en die ervaring komt mij nog steeds goed van pas. Daarna ben ik begonnen als bloemenleverancier en dat werk doe ik ook nog steeds. Ruim 12 jaar geleden heb ik De Voortuin in Leiden overgenomen en ik had het hier direct naar mijn zin. Ik haal mijn bloemen vaak direct bij de kweker, waardoor mijn klanten thuis langer kunnen genieten van hun bloemen. Waarom ik de zaak van Bert Kulk heb overgenomen? Ik kende Bert als collega-bloemist die al geruime tijd een mooie bloemenzaak had op het Levendaal. Bert vertelde mij op een bepaald moment dat hij er aan dacht om met pensioen te gaan en dat hij op zoek was naar een geschikte overnamepartij. ‘Ik verkoop niet alleen mijn zaak, maar ook mijn hart’, zei Bert tegen mij en zo is het ook. Gelukkig blijft Bert voorlopig nog betrokken bij de zaak, dus de vaste klanten hoeven hem nog niet te missen. Naast de liefde voor bloemen, hou ik er ook erg van om met mensen om te gaan. Ik vind het contact met mijn klanten heel belangrijk en vind het leuk om mijn klanten beter te leren kennen. Met sommige klanten heb ik in de loop der jaren een goede band opgebouwd en daar kan ik ook erg van genieten. Als bloemist ben je ook een luisterend oor voor je klanten en dat doe ik graag.”

Mohamed, tot slot, hoe ben je zelf  met LeidenAmateurVoetbal in aanraking gekomen?

,,Hennie Kanbier is al jarenlang een vaste klant van mij en zo zijn we met elkaar in gesprek geraakt.  Hij vertelde mij wat LeidenAmateurVoetbal allemaal doet om het voetbal in deze regio te promoten. Dat vond ik mooi om te horen en sindsdien ben ik een trouw volger van de LAV-website. De passie die ik voor bloemen heb, heeft Hennie voor het Leidse amateurvoetbal. Ik sta volledig achter dit initiatief en wil daar graag mijn steentje aan bijdragen ’’, aldus Mohamed.

 

De Voortuin adres: Hoge Rijndijk 25 (hoek Burggravenlaan)

Bloemen-en plantenshop Bert Kulk adres: Levendaal 136-138, Leiden

Website: www. bertkulkbloemen.nl

 

Must Read