donderdag, juni 13, 2024
HomeSponsoringLAV-sponsor van de maand oktober: Plein 24 te Leiden

LAV-sponsor van de maand oktober: Plein 24 te Leiden

-

Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften), moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken om haar artikelen te kunnen plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de rubriek ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV in Leiden op bezoek bij Brigitte en Barry Willemse van Koffie/Lunchroom/Brasserie Plein 24.

Winkelcentrum De Luifelbaan in Leiden Zuidwest is sinds enige tijd een nieuwe pleisterplaats rijker: Koffie/Lunchroom/ Brasserie Plein 24. LeidenAmateurVoetbal ging op bezoek bij eigenaren Brigitte en Barry Willemse en sprak met het sympathieke tweetal over de lastige start en hun toekomstplannen met hun horecazaak. Uiteraard bleef het ook het thema ‘voetbal’ niet onbesproken.

 

Brigitte en Barry, jullie zijn twee jaar geleden met deze zaak begonnen. Kunnen jullie wat vertellen over de ontstaansgeschiedenis van Plein 24?

Barry: ,,Ik was tot enkele jaren geleden gevangenisbewaarder. Ik heb 22 jaar gewerkt in de jeugdgevangenis in Sassenheim (Teylingereind) en was toe aan iets nieuws. Ik wilde graag iets voor mezelf beginnen, maar wist toen nog niet precies wat dat zou zijn. Brigitte had toen nog haar eigen kledingzaak Shoeby op De Luifelbaan. Brigitte kwam met het idee om op De Luifelbaan een lunchroom te beginnen, want een plek waar je een lekker hapje en drankje kon doen, ontbrak hier nog, vond zij. Toen dit pand vrij kwam, zijn we daar vol voor gegaan. Uiteindelijk zijn we nu ruim 2 jaar geleden begonnen en juist op dat moment brak corona uit’, aldus Barry.

Brigitte: ,,Het was voor ons als beginnende horecaondernemers een rampzalige periode, ook omdat we net buiten alle steunmaatregelen vielen. We zijn toen met een bezorgdienst voor vlaaien en met catering begonnen, omdat je toch je hoofd boven water moet zien te houden. Met ingang van vorig jaar zijn we volledig geopend en sindsdien gaat het de goede kant op. De mensen uit de buurt weten ons meer en meer te vinden. We hebben inmiddels een aardige klantenkring opgebouwd en we krijgen veel positieve reacties. We zijn sinds kort ook genomineerd als beste lunchroom/broodjeszaak van Leiden (zie www.horecaprijzen.nl/leiden,stemmen kan nog tot 5 november, SN) en dat is natuurlijk een prachtige blijk van waardering. We hebben hier ook het 5 meifeest gehouden met veel artiesten en dat was een groot succes. In principe is hier van alles mogelijk, borrels voor bedrijven, verjaardagen, babyshowers, een bruiloft, een high tea, noem maar op. We zijn dagelijks geopend tot 18.00 uur (in de zomer tot 20.00 uur) Wat we voor voetbalclubs  zouden kunnen betekenen? Het is mogelijk om hier een sportmaaltijd voor de wedstrijd te nuttigen en na afloop van de wedstrijd kunnen ze hier een lekker biertje drinken. We willen dat iedereen zich thuis voelt en voor onze gasten een echt huiskamergevoel creëren. We zijn ook van plan om tijdens het WK-voetbal hier een groot beeldscherm te plaatsen, zodat er gezamenlijk naar de wedstrijden van het Nederlands Elftal kan worden gekeken. Er is hier voldoende parkeerruimte voor de deur, dus ook je kan hier ook makkelijk met de auto komen’, aldus Brigitte.

Barry, even naar het voetbal. Kun je wat vertellen over jouw eigen voetbalverleden en wat is jouw verdere betrokkenheid met het amateurvoetbal ?

Barry: ,Ik ben keeper geweest en heb in mijn jeugd bij DoCoS onder de lat gestaan. Toen ik naar de senioren overstapte ben ik naar LFC vertrokken waar, de pas overleden, Melbi Raboen trainer was. Ik ben daarna naar Zweden verhuisd. Ik heb daar 20 jaar gewoond en op een aardig amateurniveau gekeept. Ik kreeg in die tijd ook een aanbieding van Lars Lagerbäck, de latere Zweedse bondscoach, om bij zijn club te komen spelen, maar ik heb toen voor een andere club gekozen. Terug in Nederland ben ik gaan afbouwen bij FC Boshuizen, waar ik tot mijn 51e heb gespeeld’’, aldus de vriendelijke Leidenaar tot besluit.

Kom dus gerust even binnen bij Plein 24, Brigitte en Barry zullen u met open armen zullen ontvangen!

Note redactie: Plein 24 verzorgde de lunch bij de Bledder Cup en dit was werkelijk top geregeld en alles was prachtig opgemaakt. Het was smullen voor de ware liefhebber. Een groot compliment waard!

Must Read