donderdag, mei 2, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenOnverwachts feestje voor TAVV na zege in streekderby

Onverwachts feestje voor TAVV na zege in streekderby

-

Derde klasse A (zaterdag)- Natuurlijk waren Nieuwkoop en TAVV ervan op de hoogte dat ze bij winst in hun onderlinge ontmoeting de tweede periodetitel mogelijk zouden kunnen pakken, maar daar werd vooraf door beide teams nauwelijks serieus rekening mee gehouden. Om de champagneflessen te mogen ontkurken was er namelijk naast een eigen overwinning ook puntenverlies van CVC Reeuwijk, koploper in de tweede periode, nodig.

De Reeuwijkers gingen zaterdag op bezoek bij hekkensluiter FC VVC, dat in de eerste zestien competitiewedstrijden slechts drie puntjes bij elkaar had gesprokkeld, waardoor een uitglijder van CVC Reeuwijk niet erg waarschijnlijk werd geacht. Maar zie, ook in de voetbalwereld zijn de wonderen de wereld niet uit. CVC Reeuwijk kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij de laagvlieger, waardoor de treffer van Eric van der Hout voor TAVV niet alleen een 0-1 zege op de buren, maar ook de plotse periodewinst betekende.

Dat de toeschouwers op de volgepakte tribune in Nieuwkoop niet werden verwend met een lekkere pot voetbal mag gerust een understatement worden genoemd. Het door oud-trainer Bert Jacobs geïntroduceerde begrip ‘hotseknotsbegoniavoetbal’ was met name van toepassing op het niveau van de eerste helft van de streekderby, waarin beide teams elkaar met een hartverwarmende inzet maar zonder veel teamoverleg tegemoet traden.

In de tweede helft was het spelpeil van de wedstrijd niet veel hoger, maar de spanning maakte veel goed. De bezoekers kwamen tien minuten na rust wat goedkoop op voorsprong, nadat Eric van der Hout alert was na een missertje van Nieuwkoop-doelman Sem van Wijngaarden (0-1). Vlak na deze treffer leek Thijs van der Zon, na een mooie kapbeweging binnen de zestien meter, zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen, maar TAVV-doelman Rodney Pater redde fraai.

TAVV beperkte zich in het resterende gedeelte van de wedstrijd vooral tot het verdedigen van de voorsprong en na de rode kaart voor TAVV-aanvaller Donny van der Neut kwamen de bezoekers nog verder in de verdrukking. Diep in blessuretijd beoordeelde scheidsrechter Ruben de Groot het balbezit van Pater als spelbederf en bestrafte dit met een indirecte vrije trap binnen het strafschopgebied. De uitstekend keepende Pater ranselde deze laatste doelpoging van de bezoekers ten koste van een hoekschop uit de kruising. Niet veel later was het dubbel feest voor de blauw-witten en konden de in allerijl aangerukte champagneflessen worden ontkurkt.

TAVV-speler Randy Verwoerd zag het kort na afloop van het duel als volgt. ,,Het was inderdaad geen beste wedstrijd vandaag. Nieuwkoop wilde er een fysiek duel van maken en wij gingen daarin mee, waardoor we voetballend niet genoeg brachten. Na ons doelpunt hebben we niet veel kansen gehad en kwamen we er, mede door de harde tegenwind, niet meer uit. Nee, we waren tijdens de wedstrijd niet op de hoogte van de stand bij CVC Reeuwijk, die hoorden we pas toen we het veld afliepen. Aan dit scenario had ik vooraf niet gedacht, maar dat maakt deze periodetitel alleen maar extra mooi’’, aldus de opgetogen aanvoerder tot besluit.

Nieuwkoop –TAVV 0-1 (0-0). 55. Van der Hout 0-1.

Opstelling Nieuwkoop: Pouw, Zuijdervliet, Van Rijn (80. Bosma), Meertens (70. Vork), Verweij, Van der Zon, Verhage, Vijfhuizen. Van den Haak (70. Van Schie), Groenewoud, Van Wijngaarden.

Opstelling TAVV; Pater, Valentijn (75. Konings),Modderaar, Pieterse (83. Van der Pijl), Straver, Verwoerd, Van Koert (75. De Bruijn), Van der Voorn, Boddeke (75. Van Veen), Van der Neut, Van der Hout (90. Vogel).

Foto’s: met dank aan Kees Verhaar