woensdag, mei 1, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse, zondag 13 februari

Voorbeschouwing eerste klasse, zondag 13 februari

-

FC Boshuizen-Rood Wit W

1B: De ambities van Roberto Escudero en zijn mannen waren niet mis aan het begin van het seizoen: een plek in de top van de eerste klasse en liefst promotie. Door tegenvallende resultaten wordt die doelstelling lastig. Het grootste manco was aanvankelijk het gebrek aan scorend vermogen. In de laatste twee wedstrijden scoorden de Leidenaren echter acht keer, dus leek aan dat gebrek aan doelpunten een einde te zijn gekomen. Het wisselend presterende Rood Wit W kan echter bogen op een goede defensie gezien het feit dat ze slechts elf tegendoelpunten moesten incasseren. Wil FC Boshuizen een rol van betekenis gaan spelen, dan moet er gewonnen worden, zo simpel ligt het.

ROAC-Hoofddorp

1A: Voor ROAC is het een teleurstellend seizoen. In vorige jaren kon de ploeg voor verrassingen zorgen en menige tegenstander beet de tanden stuk op de ijzersterke defensie en de schier onpasseerbare Dammes van der Poel. Dit jaar was het tot nu toe andere koek. De aanhang wacht nog steeds op de eerste zege. Tegenstander Hoofddorp staat slechts vier plaatsen hoger en zou dus mogelijk een min of meer gelijkwaardige tegenstander kunnen zijn. Feit is wel dat Hoofddorp de laatste twee wedstrijden voor de stop heeft gewonnen. Voor ROAC is het te hopen dat het onvermoede krachten heeft opgedaan in Portugal tijdens het trainingskamp. Blijft de zege uit, dan wordt lijfsbehoud weer een tikkeltje lastiger.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read