vrijdag, april 26, 2024
HomeDerde klasseASC‘Do or die’-weken breken aan voor ASC

‘Do or die’-weken breken aan voor ASC

-

Tweede klasse C (zondag)- Dat ASC zondagmiddag na een bezoekje bij HBC zonder resultaat terugkeerde op het eigen Sportpark Overveer, was vooraf al een beetje ingecalculeerd bij de rood-zwarten. De ongenaakbare koploper uit Heemstede won in deze competitie, op één gelijkspel na, al haar wedstrijden en daarnaast kon de lijstaanvoerder bij winst op ASC de kampioensvlag hijsen. De zich dapper verwerende bezoekers maakten beslist geen slechte indruk in de ontmoeting met de koploper, maar konden niet voorkomen dat de gastheren na afloop de champagneflessen mochten ontkurken (4-0).

ASC-verdediger Jeroen van Bergen over het verloop van de wedstrijd: ,,Natuurlijk wisten we vooraf al dat het voor ons geen makkie zou gaan worden, maar we wilden vooral in defensief opzicht goed voor de dag komen. Ik denk dat we in die opzet redelijk geslaagd zijn. Zij kwamen al snel door een wat gelukkige treffer op voorsprong, maar daarna kregen wij via Alex Iliopoulos een grote kans op de gelijkmaker. Zijn doelpoging werd vlak voor of vlak achter de lijn door een HBC-verdediger weggetikt, maar de scheidsrechter stond te ver van de situatie af om het goed te kunnen beoordelen.”

Vervolgend: ,,Vlak voor rust werd het 2-0 en dat weet je dat het in de tweede helft lastig wordt. Na de 3-0 hebben we lang stand weten te houden en vlak voor tijd maakten zij ook nog de 4-0. We hebben zeker geen slecht gevoel aan de wedstrijd overgehouden en dat gevoel kunnen we meenemen naar de laatste drie wedstrijden van het seizoen. Voor ons breken nu de ‘do or die’’-weken aan. Volgende week ontvangen we concurrent ESTO, die drie punten boven ons op de veilige 10e  plaats staan. Daarna gaan we op bezoek bij hekkensluiter Schoten en in de laatste competitiewedstrijd spelen we thuis tegen EMM’21. We zijn dus niet afhankelijk van de concurrentie om ons rechtstreeks veilig te spelen, maar we kunnen ons ook niet meer veroorloven om steekjes te laten vallen. Het is simpel, we moeten drie keer winnen en aan de rit zullen we zien of dat voldoende is voor rechtstreekse handhaving’’, aldus Van Bergen tot besluit.

HBC – ASC  4-0 (2-0).

 

Must Read