zaterdag, april 27, 2024
HomeDerde klasseDoCoSDoCoS duwt TAVV dieper in de zorgen (plus fotoreportage)

DoCoS duwt TAVV dieper in de zorgen (plus fotoreportage)

-

Tweede klasse D (zaterdag) -De benauwde 1-0 zege van DoCoS betekende opluchting aan Leidse zijde, omdat meer afstand werd genomen van de onderste twee clubs op de ranglijst, maar voor opponent TAVV vergrootte het de zorgen aanzienlijk. De ploeg uit Ter Aar bungelt hopeloos onderaan met slechts twee punten uit acht wedstrijden.

Wie voor een doelpuntenfestival naar sportpark Morsch gekomen was, had de recente verrichtingen van beide clubs niet gevolgd. TAVV, spelend zonder Randy Verwoerd, Donny van der Neut en Eric van der Hout, had uit zeven wedstrijden slechts twee keer het net weten te vinden en DoCoS had de laatste drie wedstrijden niet gescoord. Toch ging de ontmoeting veelbelovend van start: in de eerste vijf minuten moest van beide partijen een verdediger een inzet van de opponent van de lijn halen.

Wat puur spektakel in het doelgebied betreft was de koek eigenlijk wel op. Zeker, er werd nog 85 minuten gevoetbald, hartstochtelijk soms, maar aanvallend kwam, zeker bij de bezoekers te weinig uit de verf. De fraaiste aanval van de middag kwam na een kwartiertje van roodwitte zijde en werd beloond met een doelpunt. Dylan Victory stuurde Rowin Peet de diepte in die het leer koeltjes in de korte hoek langs doelman Rick Zweers schoof.

Het deed de Leidenaren zichtbaar goed. De club nam het initiatief stevig in handen via zorgvuldig voetbal. Kansen waren er wel, maar tot doelpunten leidde die niet. TAVV kon daar aanvallend niet zoveel tegenover stellen. De fraaiste kans was er voor Yoeri Bakker die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Yassine E Mariami. Tekenend voor het gebrek aan effectiviteit van de mannen van Dennis Tijssen was de inzet van de spits die van dichtbij hoog over ging.

Toch scheelde het weinig of TAVV was een kwartier voor tijd op gelijke hoogte gekomen toen Sebastiaan van der Voorn vanuit het niets op de paal schoot. DoCoS vocht zich echter uiteindelijk naar een verdiende zege. Vermeldingswaardig was nog de rode kaart, twee keer geel, die Dylan Victory kreeg nadat hij grof onderuit werd gehaald door Stan van Smoorenburg. De laatste werd getrakteerd op een gele prent en voor te heftig reageren van de DoCoS speler in de ogen van de leidsman kon hij vertrekken.

Kevin van Wijk: ,,Ik denk dat beide teams fases hadden waarop ze beter waren. Voor ons gold dat vooral in de eerste helft. En dat de bal ver in de tweede helft niet via de binnenkant van de paal in hun doel verdwijnt, is typisch iets voor TAVV dit seizoen. We speelden met twee spitsen net als eerder, maar we konden ook vandaag niet profiteren van hun snelheid. We eindigen weer met die nul en we moeten nu toch echt gaan oppassen. Als je ziet hoeveel wilskracht en inzet we vandaag toonden dan moet het kwartje toch een keer onze kant opvallen.”

Van twee sleutelbeenbreuken, een gebroken pols en enkel en een ontstoken achillespees tot matchwinnaar, zo grillig was de carrière van rood-witte clubman Peet: ,,Ja, ik was na de aandoening aan mijn pees een kleine twee weken fit en dan is het natuurlijk grandioos zo je comeback te vieren. Lekker balletje van Dylan in de diepte hoor. Ik twijfelde of ik de bal voor zou geven, maar last minute ging ik toch maar voor eigen eer. Terecht, zo bleek. De zege ging naar de juiste ploeg denk ik. Je zag dat wij voor de zorgvuldige opbouw gingen. Dat vraagt de trainer ook vanaf het begin van het seizoen van ons. We zijn nog te inconsistent, maar ik denk dat we dat er wel uit krijgen. Gezien de kwaliteit en de breedte van de selectie bieden die de garantie wel denk ik.”

TAVV moet volgende week thuis tegen Foreholte trachten de improductieve reeks te doorbreken, terwijl DoCoS uit tegen EMM’21 mag bewijzen dat het zaterdagmiddag geen eenmalig succes was.

DoCoS-TAVV 1-0 (1-0). 28. Peet 1-0.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Maaskant, Amine, Peet, Khalid, Van Empel, Victory, Klein, Guijt, Flippo, Douwes.

Basisopstelling TAVV: Zweers, Van der Pijl , Broekhoven, Sharief, El Mariami, Bakker, Konings, Van Wijk, Van der Voorn, Boddeke, Van Smoorenburg.

Foto’s: Jan van der Lubbe

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read