woensdag, mei 1, 2024
HomeDerde klasseDoCoSNagenoeg veilig DoCoS wint voor de derde keer op rij

Nagenoeg veilig DoCoS wint voor de derde keer op rij

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Na zeges op Westlandia en RCL bond DoCoS ook SVC’08 aan de zegekar. De laatste overwinning van de Leidenaren op de Scheveningse Voetbal Combinatie dateert alweer van 8 december 2018, toen DoCoS met 3-4 won. Genoeg om voor te spelen dus voor de ploeg van Dennis Olman. Een gelijk opgaande wedstrijd werd uiteindelijk beslist door de ingevallen Qendrim Gashi: 2-1.

DoCoS begon scherp aan de wedstrijd. Ondanks de zomerse omstandigheden oogden de spelers fit en scherp. Gretig werd de aanval gezocht en werden spitsen Chris van Empel en Martijn Guijt in stelling gebracht. Het eerste gevaar kwam via Van Empel, maar zijn inzet was te zacht. Even later was het diezelfde Van Empel die zijn ploeg op voorsprong dacht te zetten, ware het niet dat de grensrechter van de uitploeg buitenspel constateerde. Het toonde echter wel het vuur in het spel van DoCoS.

Kort voor rust kwamen de roodwitten dan ook verdiend op voorsprong. Na een overtreding op Dylan Victory mocht Mitchell Klein aanleggen voor een vrije trap. Vanaf de rechterkant van het veld draaide hij de bal strak in, waarna de inlopende Van Empel hard binnen kon knikken. SVC’08-doelman Wesley Storm hoorde de bal slechts het net raken. DoCoS kon zo met een minimale voorsprong aan de thee. SVC’08 had vaak genoeg de bal gehad, maar van veel doelpogingen was geen sprake.

Dit veranderde echter snel na de pauze. Door te slap ingrijpen van de Leidse defensie baande Tristan Dufour zich vanaf links een weg naar Mitchell van Abswoude. Eenmaal in schietpositie twijfelde de linksbuiten niet en haalde verwoestend uit: 1-1. Even bleef SVC’08 druk zetten, in de hoop op voorsprong te komen. DoCoS verdedigde echter goed en gaf achterin weinig weg. Onder leiding van Michael van Voorthuijzen stond de defensie georganiseerd en werd de aanvallers nauwelijks ruimte gegeven.

Ondertussen begonnen er bij de spelers van DoCoS steeds meer pijntjes door te komen. Zodoende moesten Victory, Marc Uljé en Klein het veld (licht) geblesseerd verlaten. Een van de invallers was Qendrim Gashi. Hij toonde zijn verbetenheid al direct toen hij binnen de lijnen kwam. Nog geen twee minuten later toonde hij zijn waarde. Een vrije trap werd gemist door de Wassenaarse verdediging, waarna de bal via Van Empel in het doelgebied belandde. Gashi was hier als de kippen bij en schoot de frustratie van zich af. Een 2-1 tussenstand die gezien het spelbeeld wel verdiend was.

In de laatste minuten probeerde SVC’08 met man en macht aan te vallen. Trainer Jeffrey Frijters bracht nog twee extra spitsen in, maar dit mocht niet meer baten. De grootste kans was nog voor Said Alparslan, maar hij zag zijn poging ruimschoots over gaan. DoCoS verdedigde met man en macht, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Dit terwijl de blessuretijd volgens ‘analisten’ in het publiek ‘wel bijna een halfuur duurde’.

Door de derde zege op rij mag handhaving in de tweede klasse niet meer in gevaar komen. Inmiddels is het linkerrijtje zelfs binnen handbereik en zit DoCoS RCL op de hielen. DoCoS gaat nog op bezoek bij nummer laatst Van Nispen en Te Werve. Tussen die twee wedstrijden reist Berkel nog af naar de Haagse Schouwweg. Met deze drie wedstrijden kan Olman een alsnog geslaagd seizoen en zijn DoCoS-periode op een mooie manier afsluiten.

DoCoS – SVC’08 2-1 (1-0). 39. Van Empel 1-0, 52. Dufour 1-1, 81. Gashi 2-1.

DoCoS: Van Abswoude, Uljé (56. X. Douwes), Van Voorthuizen, De Ridder (78. De Vink), Klein (84. Kaptein), Victory (78. Gashi), Gasamma, Flippo, T. Douwes, Guijt, Van Empel.

SVC’08: Storm, Massaoudi, Bos (69. Roosberg), De Bruin, Soonius (84. Alparslan), Plat, Rog (80. De Jong), Pattinama, Van de Meent (80. Hughes), Hoekstra (84. Boateng), Dufour.

Hieronder de complete fotoserie van Jan van der Lubbe van eerste deel van de eerste helft.