maandag, mei 27, 2024
HomeZaterdagTweede klasseForeholte net als DoCoS onderuit tegen RVC'33

Foreholte net als DoCoS onderuit tegen RVC’33

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Foreholte gaf vorige week een visitekaartje af in 2D door Kagia op eigen bodem terug te wijzen. De euforie is echter van korte duur geweest. In Reeuwijk, op de thee bij RVC33, ging de ploeg van Mario Koswal met 3-2 onderuit. ‘Onnodig’ zo meende de opvolger van Frank Bloemheuvel, maar de cijfers spraken nu eenmaal in het nadeel van de Voorhouters.

Koswal: ,,Deze nederlaag hebben we aan onszelf te wijten. We hadden onszelf moeten belonen door de kansen af te maken. RVC wilde duidelijk niet voetballen en peerde de bal zeer regelmatig maar ergens heen. Natuurlijk wisten we hoe zij zouden spelen en dat is hun goed recht, maar zij hebben gewonnen door ons. Hun steunpilaren stonden daarnaast op en zo is deze nederlaag verklaard.”

Bij 0-0 kregen de bezoekers een uitgelezen kans de score te openen, maar Ivo Smits miste vanaf elfmeter. ,,Vervolgens kwamen zij uit het niets op voorsprong en de 2-0 kwam voort na een overtreding op Joost Jansen. Daar had ingegrepen moeten worden door de arbitrage. Gelukkig kwamen we daarna goed terug via een kopbal van Sam Lemmers. We wilden daarna doordrukken en ik zag een overtreding op Rick Brabander waar niet voor gefloten werd. Uit die situatie kwam vervolgens de 3-1 voort en dan staat zo’n wedstrijd dus op zijn kop. Robert Meeuwisse stond in die situatie ver voor zijn doel omdat hij dacht dat we gelijk zouden gaan maken. Het zat dus niet mee met de beslissingen. We hebben nog wel getracht terug te komen, maar pas in blessuretijd werd het 3-2 door weer Lemmers.”

De van TAC’90 overgekomen trainer was niet boos op zijn ploeg en wilde ook niet te lang stil staan bij het verlies. ,,Het is simpel: als we de kansen hadden afgemaakt win je deze pot. We speelden dinsdag j.l. voor de LAV Cup tegen Rijnsburgse Boys. Daarin scoorden zij vijf keer uit zes kansen, terwijl wij er maar twee maakten uit even zoveel kansen. Nu hebben we het op dat gebied weer laten liggen. Treuren heeft geen zin. We moeten het gewoon weer oppakken en dit zien als een incident. RVC’33 is oprecht een ploeg waar ik niet veel in zie, maar zij staan op zes en wij niet. We gaan ons nu opmaken voor DoCoS. De kansen die we dan krijgen, moeten we gaan verzilveren.”

Bij Foreholte ontbraken Stan Spies en Sten Admiraal vanwege blessures. Zij werden vervangen door Joost Jansen en Luc van Leeuwen. Jimmy Voorn speelde op de positie van Mack van der Velde.

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, Jansen, Hogenhuis, Ligtvoet, Voorn, Smits, Van Leeuwen, Berg, Arroyo, Van Steijn, Lemmers.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read