HomeDerde klasseASCASC maakt problemen Kagia groter (plus fotoreportage)

ASC maakt problemen Kagia groter (plus fotoreportage)

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Kagia had vorige week tegen titelkandidaat ESTO gehoopt voldoende vertrouwen te hebben getankt om op deze late zaterdagmiddag bij ASC de eerste zege van het seizoen te boeken. Het bleek na de 2-0 nederlaag op sportpark Overveen ijdele hoop. De ploeg van Kagia trainer Hein Leliveld is door de nederlaag, en de zege van concurrent TAVV, rode lantaarndrager.

De ploegen deden deze middag voetballend niet onder voor elkaar. Wie voor technische hoogstandjes was gekomen heeft een teleurstellende wedstrijd gezien, maar de passie en strijd waarmee beide ploegen elkaar bestreden was hartverwarmend. Kagia mocht het eerste kans(je) van de wedstrijd noteren. Rowan Hoeke raakte het leder niet vol en zag het schot vervolgens naast de voor hem verkeerde kant van de paal vliegen. De tweede kans van de eerste helft en de eerste kans van de gastheren was wel raak. Jesse Jasperse schoot namens de thuisploeg, na een goed halfuur spelen, de assist van Ralph van Zandwijk hard en laag tegen de touwen (1-0).Met deze stand werd gerust.

De bezoekers kregen al in de derde minuut van de tweede helft een kans op de gelijkmaker. Uitstekend keeperswerk van Max van Wijk voorkwam de 1-1. Beide ploegen verschenen door opportunistisch voetbal regelmatig voor elkaars doelen. Het schot van Lars Valckx was een waarschuwing voor de Lisserbroekers. Aanvoerder Sean Goebel was de man die met woord en daad wat lijn bracht in zijn team. Kort na de kans van Valckx volgde de onderbreking van een klein half uur (zie slot, red.).

De wedstrijd was nauwelijks hervat of de aangeslagen ploeg van Leliveld kreeg een tweede dreun te verwerken. Jelle de Bruin kopte een hoekschop van Winne Meijer hard binnen: 2-0. De Lisserbroekers gingen op jacht naar de aansluitingstreffer waarmede het gebrek aan scorend vermogen pijnlijk zichtbaar werd bij de oranjehemden. Na een bewogen wedstrijd maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd.

Door de zege heeft de ploeg van trainer Jesper Neuteboom zich voorlopig wat steviger in de middenmoot genesteld. Kagia zal snel driepunters moeten scoren om weer enige aansluiting te vinden met de ploegen daarboven.

Goebel was vanzelfsprekend goed gemutst na de belangrijke overwinning: ,,We doen het verrassend goed tot nu toe. De ploeg moet het vooral van inzet hebben en gebruik maken van de snelheid van de voorwaartsen. We zijn er echter nog lang niet,  maar het vertrouwen in een goede afloop is groot.”

De wedstrijd, gespeeld op het naastgelegen kunstgrasveld, werd in de tweede helft overschaduwd door de ongelukkige botsing tussen de ver uitgelopen Kagia doelman Aron Wijsman en Valckx van de thuisclub. Het kostte beide geblesseerde spelers de wedstrijd en het duel een vertraging van een half uur. Vooral Wijsman leek er slecht aan toe (schade kan nog meevallen, zo is onze redactie inmiddels gemeld). Wij wensen beide spelers een snel herstel toe in elk geval.

ASC-Kagia 2-0 (1-0). 30. Jasperse 1-0, 51. De Bruin 2-0.

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Bakker, Goebel, Valckx, Van Zandwijk, Meijer, Bertels, Jasperse, De Bruin, Schellingerhout, Dalenoord.

Basisopstelling Kagia:  Wijsman, Imanse, Modderman, Lobbezoo, Malhi, Robelus, De Graaf, Hoeke, Lamboo, Schoone, Van der Zwet.