zondag, mei 12, 2024
HomeDerde klasseDoCoSUVS-DoCoS: Verschil gemaakt in kort tijdsbestek

UVS-DoCoS: Verschil gemaakt in kort tijdsbestek

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Ronduit bloedeloos en gezapig. Omschrijvingen die pasten bij de eerste heft tussen UVS en DoCoS. De beide Leidse ploegen acteerden slordig en kregen het nauwelijks voor elkaar om serieus gevaar te stichten. De bezoekers vonden het wel best want de koploper kon het verschil nog niet maken en de ploeg van Dennis Olman koesterde eventueel een puntje. Wellicht zat er zelfs meer in na de rust voor de bezoekers. Al snel na de hervatting ging die wens in rook op. Na een prima steekbal van Jeffrey van Kempen rondde Boy Tetteroo af en zo werd de Leidse derby eindelijk open gebroken.

UVS trapte het gaspedaal in en wilde korte metten maken met de nummer zeven. DoCoS kwam amper meer van eigen helft in de eerste fase van de tweede rondgang en moest lijdzaam toezien dat de thuisploeg verder wegliep. Via twee prima aanvallen werd de score naar 3-0 getild door Jimmy Brugman. De middenvelder was terug van een blessure, viel in en scoorde tweemaal binnen zeven minuten. Assistent-trainer Henk Brandt: ,,Jimmy weet heel goed waar hij moet lopen en het is niet toevallig dat hij vaak op de juiste plaats staat. Voor hem erg leuk om zo weer terug te zijn en voor ons omdat het duel na zijn twee doelpunten wel op slot zat.”

Na de drie treffers van de blauwwitten liet DoCoS nog wel zien er niet met grote cijfers af te willen gaan en er kwamen ook kansen waardoor Delano van Wanrooij zich weer kon onderscheiden. De betrouwbare doelman hield voor de veertiende (!) keer de nul en daarmee bewees ook hij zijn waarde voor de lijstaanvoerder. Het bleef uiteindelijk bij 3-0 en de Leidse derby had in elk geval een ander gezicht gekregen na de doelwisseling.

UVS deed dus andermaal goede zaken, hoewel het zag dat DSO eveneens won. Tegen het verzwakte HVC’10 werd het 3-0. Het gaatje tussen de Leidenaars en de enig overgebleven concurrent blijft zo vijf punten in het voordeel van de ploeg van Kevin Krishan. Daarbij komt dat de ploeg uit Zoetermeer nog naar de sleutelstad komt en dus lijkt UVS alle troeven nog steeds op zak te hebben.

Voor DoCoS blijven het spannende tijden. Op de ranglijst bleef de ploeg van Dennis Olman weliswaar zevende, maar Soccer Boys (als enige) kwam drie punten dichterbij. De trainer: ,,Toch gaat het goedkomen. Ik zeg dat we geen nacompetitievoetbal nodig hebben en dat we ons veilig gaan spelen. Van UVS kan en mag je verliezen, hoewel ik ze niet denderend vond spelen. We zijn eigenlijk onderuit gegaan door in kort tijdsbestek drie goals weg te geven. Ik zeg niet dat we hadden moeten winnen, maar deze score vind ik op zeker geflatteerd. Het is nu zaak dat we de komende wedstrijden gaan winnen tegen ploegen die onder ons staan. Daar is genoeg kwaliteit voor aanwezig en dus maak ik mij geen zorgen.”

Komend weekend komt DoCoS op eigen terrein uit tegen Kagia. Dat is een van de ploegen die ook vecht voor lijfsbehoud. UVS reist af naar Rijswijk voor een treffen tegen Te Werve. Daarvan zal DoCoS hopen dat de zege nu ook naar de formatie uit de Kikkerpolder gaat omdat ook Te Werve een concurrent is in de onderste regionen.

Note redactie: het duel werd tevens belicht via een samenvatting, podcasts en een fotoreportage.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read