woensdag, juni 12, 2024
HomeVierde klasseStompwijk (zo)Ammerlaan geniet bij veel verliezend Stompwijk'92 (plus fotoserie)

Ammerlaan geniet bij veel verliezend Stompwijk’92 (plus fotoserie)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het zomerde nog na en Stompwijk’92 pakte de eerste overwinning van het seizoen. Meteen een mijlpaal, want de club was juist overgestapt van de zondag naar de zaterdag. Na die overwinning ging het echter qua resultaten beduidend minder. Zaterdag werd alweer voor de tiende keer op rij verloren, Nieuwkoop was met 1-4 te sterk Toch geniet aanvaller Nick Ammerlaan van de derde klasse op zaterdag, de jonge honden om hem heen en wordt niet sacherijnig van alle verliespartijen.

,,We begonnen lekker aan de competitie maar de winst tegen Van Nispen kreeg geen vervolg. Het is nu, na elf wedstrijden, ook de enige ploeg onder ons. We blijven dus achter met de resultaten, maar voor het overige heb ik het juist enorm naar mijn zin. De derde klasse op zaterdag is een veel grotere uitdaging en tegen allemaal leuke tegenstanders. In het Haagse moest ik nogal eens om bij benen denken, maar nu wordt er gewoon weer gevoetbald. Ik geniet ook van de jonge groep waar Erik van Manen mee werkt. Veel jongens komen hier vandaan en zij maken allemaal stappen vooruit. Dat heeft tijdig nodig en daar wil ik ze graag bij helpen. Ik heb er alle plezier in en dat is echt wel anders geweest. Het scheelde niet veel of ik was eerder gestopt. Wel moet ik zeggen dat we dit keer tamelijk kansloos waren tegen Nieuwkoop. Gewoonweg een goede ploeg. In tal van andere wedstrijden speelden we echt niet onaardig en zat er soms wat meer in, maar trokken we aan het kortste einde.”

Ammerlaan, die na een 0-2 tussenstand de 1-2 maakte vanaf een lastige positie en via voorbereidend werk van Lorenzo Korte, toonde zo weer zijn waarde voor de ploeg. De formatie van Van Manen kon het echter niet bolwerken, hoewel Ammerlaan nog wel een grote kans (Korte, red.) zag voor zijn ploeg. ,,Dat had de 2-2 of 2-3 kunnen betekenen, maar dat weet ik niet meer precies. Een nederlaag was echter onafwendbaar gezien hun kracht. Daar heb ik ook niet zo’n moeite mee, al weet ik ook wel dat we er niet best voor staan.”

Stompwijk’92 staat voorlaatste en wat dat betreft is de overgang naar een andere speeldag nog geen succes. De buitenspeler: ,,Op de zondag hebben we vorig seizoen zelfs nog even aan de tweede klasse mogen ruiken, maar we kunnen niet anders dan stellen dat er een groot verschil is tussen de derde klasse op zondag en zaterdag. Dat niveau op zondag is wel zo ongeveer dood. Dit seizoen zijn er geen makkies meer. Soms won je makkelijk zonder goed te spelen, maar omdat de tegenstand zo gering was. Dat is nu wel over gezien de uitslagen. Toch gaan we er niet elke week dik af en er zijn echt wel potjes gespeeld waarin er meer in zat.”

Wanhopen doet de makkelijk scorende speler niet. ,,We spelen nog zat wedstrijden, maar om nu nog te roepen dat we ons veilig gaan spelen zonder nacompetitievoetbal dat is niet realistisch. Het is zaak om ons weg te spelen van de onderste drie ploegen, maar dat karwei wordt al zwaar zat. Natuurlijk, elke kans moeten we aangrijpen als er meer in zit. We zijn hier echter nuchter en het is wat het is. Als we onverhoopt degraderen naar de vierde klasse is dat niet het eind van de wereld. Ook in die poule zitten hele leuke tegenstanders. Het gaat er bij mij om dat ik met plezier voetbal en dat is momenteel het geval. Ik heb een tijdje moeten vrezen voor gescheurde kruisbanden, maar die schade is mee gevallen. Wel zit er een gat in het kraakbeen. Zo lang het kan, blijf ik ballen en wil ik graag nog even van waarde zijn voor deze mooie en nuchtere club.”

Foto’s: Jan van der Lubbe

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read