dinsdag, april 30, 2024
HomeDerde klasseASCASC verliest bij FC Oudewater, maar goede gevoel overheerst

ASC verliest bij FC Oudewater, maar goede gevoel overheerst

-

Tweede klasse D (zaterdag) – ASC ging na een goede reeks, de rood-zwarten behaalden uit de laatste vier wedstrijden tien punten, afgelopen zaterdag op bezoek bij FC Oudewater. Deze prima serie werd door de gastheren een halt toegeroepen, want de formatie van Jesper Neuteboom verloor, na een 0-0 ruststand, met 3-0 van de promovendus.

ASC-verdediger Thomas Schellingerhout toonde zich na afloop realistisch en sprak van een verdiende overwinning voor de thuisploeg. Schellingerhout: ,,FC Oudewater was met name na rust de gevaarlijkste ploeg en wij konden daar in aanvallend opzicht te weinig tegenover stellen. Ook in de verdediging hadden we onze handen vol aan hun snelle aanvallers, maar tot aan de rust hebben we stand weten te houden. In de tweede helft kwamen zij echter al snel op 1-0. Daarna werden we eigenlijk overlopen en konden zij naar 3-0 uitlopen. Ik denk dat het ontbreken van Lars Valkx, Jelle de Bruin en Alex Iliopoulos vandaag voor ons niet goed uitpakte, want juist in dit soort wedstrijden kunnen ze van toegevoegde waarde voor het team zijn.”

,,We sluiten de eerste periode af met 11 punten uit 8 wedstrijden en dat is beter dan vooraf gedacht. Wij werden door velen toch gezien als een zekere degradant, maar ik denk dat we hebben aangetoond dat tegenstanders niet zomaar van ons winnen. Ik denk dat we met een goed gevoel kunnen terugkijken op de eerste periode. Vorig seizoen hadden we na acht gespeelde wedstrijden pas twee punten en was een sterke eindsprint nodig om ons te handhaven. Wat dat betreft staan we er nu stukken beter voor. Als we ons ook dit seizoen weten te handhaven, dan hebben we een uitstekende teamprestatie geleverd’, aldus Schellingerhout tot besluit. Voor ASC staat komende zaterdag weer een belangrijke pot op het programma, want dan komt Kagia op bezoek. Bij winst op de oranjehemden neemt ASC wat ruimer afstand van de onderste plaatsen.

FC Oudewater – ASC 3-0 (0-0) 47. Evers 1-0, 60. Goes 2-0, 74. Van Zuijlen 3-0.

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Schellingerhout, Van Bergen,  Bertels, Bakker, Goebel, Meijer, Van Zandwijk, Jasperse, Dalenoord, Schouten.