dinsdag, april 30, 2024
HomeDerde klasseASCASC wint verrassend van de nummer 2 ESTO

ASC wint verrassend van de nummer 2 ESTO

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Vorig seizoen waren ASC en ESTO aan elkaar gewaagd op de zondag, maar won de ploeg uit Oegstgeest twee keer van de ploeg uit Bodegraven. Echter, ESTO heeft zich dit seizoen danig versterkt. De ploeg won tot nog toe 4 van de 5 wedstrijden en stond begin dit weekend op een verdienstelijke 2e plek. Het was dan ook niet gek om ervan uit te gaan dat de ploeg van ASC trainer Jesper Neuteboom een lastige middag zou krijgen.

In een sportieve wedstrijd was ESTO ook de betere ploeg op sportpark Overmeer en kreeg ook de betere kansen. Toch was het Ralph van Zandwijk die tien minuten voor rust ASC op voorsprong schoot. Daarna deed ESTO van alles om op gelijke hoogte te komen maar ASC, met een sterk keepende Joek Nieuwenhuis, hield het doel schoon waardoor de drie punten in Oegstgeest bleven.

ESTO liet gelijk aan het begin van de wedstrijd zien dat het een goed voetballende ploeg heeft en kwam een aantal keer goed door via de zijkanten. Dat zorgde voor een paar gevaarlijke situaties voor het doel van de Ajax Sportman Combinatie. Tot echt hele grote kansen kwam het echter niet. ASC zette daar een schot van Jesper Jasperse tegenover.

Na twintig minuten was het ESTO speler Coen de Groot die uit een vrije trap met een kopbal gevaarlijk was maar keeper Nieuwenhuis stond goed en redde knap. ASC kwam steeds iets beter in de wedstrijd en daardoor ook meer op de helft van ESTO en had ook een paar keer goed de afvallende bal. Uit precies zo een situatie in de 34e minuut volgde ook het doelpunt voor de thuisploeg. Van Zandwijk stond op de juiste plek buiten het strafschop gebied, twijfelde geen moment en met een laag hard schot verdween de bal in het doel van de bezoekers. Na dit doelpunt veranderde het spelbeeld en ging het wat meer op en neer. De ploeg uit Bodegraven kreeg nog wel één grote kans maar De Groot schoot net naast het doel.

Direct na rust kreeg ESTO, via Pim de Visser, weer een grote kans maar gelukkig voor ASC ging de bal naast. Trainer Jesper Neuteboom had de dekking aan de zijkanten beter voor elkaar en ESTO ging ook slordiger spelen. Hierdoor kwam ASC lange tijd niet echt in de problemen, ook al hadden de bezoekers wel vaker de bal. ASC kwam er aan de andere kant een paar keer gevaarlijk uit via de snelle Lars Valckx.

Na 65 minuten werd bij de thuisploeg Jasperse gewisseld voor Jelle Schouten. Met nog een kwartier te gaan kwam ASC goed weg. De net bij ESTO ingevallen Jack Simons schoot op de paal gevolgd door een schot van De Groot, maar het was wederom Nieuwenhuis die met een knappe redding ervoor zorgde dat de bezoekers op nul bleven staan. Hiermee was het slotoffensief van de bezoekers ingezet. In de 82e minuut belandde de bal nog een keer op de paal.

Met Thomas Bakx, die er voor Winne Meijer ingekomen was én Niels Dalenoord die voor de voor de goed spelende Valckx in de ploeg was gekomen, bleef het de laatste minuten vooral tegenhouden maar bleven de punten in Oegstgeest. Met 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden doet de Ajax Sportman Combinatie goede zaken in een competitie waar de ploegen niet veel voor elkaar onder doen.

Doelpuntenmaker Van Zandwijk: ,,ESTO heeft dit seizoen een sterke en goed voetballende ploeg. Wij hadden het sommige fases lastig maar we wisten ze goed te ontregelen. In de eerste helft kwamen wij beter in de wedstrijd en hadden wij een paar keer goed de afvallende bal. Daar scoor ik uiteindelijk ook uit. In de 2e helft stonden wij goed al kwamen wij ook een paar keer goed weg. Persoonlijk ben ik blij dat ik van de nul af ben”, aldus een lachende en tevreden Van Zandwijk.

Basisopstelling ASC: Nieuwenhuis, Bakker, Van Bergen, Goebel, Valckx, Van Zandwijk, Iliopoulos, Meijer, Bertels, Jasperse, Schellingerhout.

Basis opstelling ESTO: Anker, Boerboom, Boerboom, Van Zoest, Van de Lagemaat, den Besten, Bos, Saeijs, De Groot, Verheul, De Visser.

Richard den Os

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read