dinsdag, april 30, 2024
HomeDerde klasseASCJelle Schouten: ,,ASC hecht en close, basis voor succes”

Jelle Schouten: ,,ASC hecht en close, basis voor succes”

-

Leidenamateurvoetbal levert elke week een bijdrage aan het Leidsch Dagblad over het regionale voetbal in de lagere klassen. Zo ook deze week. Dit keer kwam de sympathieke Jelle Schouten aan het woord. Voor wie de krant woensdag j.l. niet las en toch meer wil weten over ASC kan alsnog hier terecht.

Bij ASC loopt er een weddenschap tussen de achterban en de selectie. De ploeg uit Oegstgeest, die zoals vele andere clubs overstapten naar de zondag, zou volgens de volgers niet meer dan dertig punten halen met het eerste en tweede team. Na zeven speeldagen staan er bij de hoofdmacht al elf punten op de teller en dat is er eentje meer dan ASC 2 (ook tweedeklasser) vergaarde. De weg is weliswaar nog lang, maar het heeft er alle schijn van dat er geen sprake is van lelijke eendjes op sportpark Overveer. De ploeg van Jesper Neuteboom verrast vriend en vijand en wordt allerminst als boksbal gebruikt.

ASC’er pur sang, Jelle Schouten, heeft er wel een verklaring voor. ,,We hebben een hechte groep en zijn heel close. Dat is de basis voor succes. Het is een groot voordeel dat de selectie vrijwel in tact is gebleven. We gaan door het vuur voor elkaar en dat maakt dat we lastig te kloppen zijn. Uit de eigen jeugd hebben we Thomas Schellingerhout erbij en hij doet het goed. Ook Jesse Jasperse heeft al de nodige minuten gemaakt en haakt prima aan. We weten echt wel dat we niet de best voetballende ploeg zijn, maar de verschillen zijn veel minder groot dan menigeen had verwacht.”

,,Tegen RCL zijn we redelijk makkelijk aan de kant gezet, maar voor het overige mogen de resultaten er zijn. Ook tegen koploper Alphia waren we niet kansloos. Voor de rust hadden we eigenlijk een voorsprong moeten hebben en zij verdienden een rode kaart. Uiteindelijk ging het na de rust mis, maar het gaf ook al aan dat wij niet voor spek en bonen mee doen. Met de twee teams zijn we nu al aardig op weg naar die dertig punten en de in het vooruitzicht gestelde kratten bier komen in zicht. Natuurlijk hebben we een groter doel. Aanvankelijk wilden we niet bij de laatste drie eindigen, maar wellicht dat we ook kunnen inzetten om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen.”

De accountant bij KPMG heeft de club zien veranderen. ,,De faciliteiten zijn veel beter nu we op een andere locatie spelen. Er zijn ook studenten bijgekomen die de sfeer nog meer hebben verbeterd. Daarnaast zitten er jongens bij die heel aardig kunnen ballen. Op zaterdag is het nu een drukte van belang, maar de focus van de club ligt ook zeker op zondag omdat er nog veel teams op die dag spelen. Zo is het streven om de reuring er op beide dagen in te houden en dat maakt de club tamelijk uniek. Wat ik niet heb zien veranderen is de voorbereiding op het seizoen van de selectie. In augustus is het gros nog steeds weg omdat het niet anders kan, zo ook in dit seizoen. Dat geldt ook voor mezelf trouwens. Pas in de laatste bekerwedstrijd waren we een beetje compleet. In de strijd om de Vossencup tegen FC Oegstgeest was meer dan de helft afwezig. Dat is ook ASC. Niet dat we het niet anders zouden willen overigens, hoor. Inmiddels is wel duidelijk dat er een grote groep staat op de trainingen. Dat is wél anders geweest in het verleden en wat dat betreft zijn er grote stappen gemaakt. Ook door de trainers die hier hebben gewerkt. Mo Bougrine is daar heel belangrijk in geweest. Hij bleef net als de spelers ook lang hangen en nababbelen. We konden alles tegen hem zeggen, binnen het normale dan wel uiteraard. De huidige trainer is wel heel anders. Serieus tot op het bot, maar hij zet ons prima neer. Daardoor staat het onder meer achterin als een huis. Je kunt aan alles merken dat hij zelf op hoger niveau heeft gespeeld. De spelers worden individueel beter.”

Schouten (26), die in Amsterdam woont, scoorde tot nu toe nog niet. ,,Dat moet beter, maar ik speel dit seizoen wel lager op het veld dan voorheen. In de voorbije jaren speelde ik vooral op ‘10’ of op ‘9’. Daarnaast zijn de tegenstanders ook beter en zijn de afstanden nu groter. Het teambelang is voor mij sowieso belangrijker. Of ik nog lang voor ASC uitkom? Ik heb altijd gezegd dat ik tot mijn dertigste zou ballen. Nu zie ik het per seizoen. Voorlopig speel ik hier nog met heel veel plezier met veel vrienden. Zij, het gezellige biertje en de club zijn mij een hoop waard.”

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read