vrijdag, mei 3, 2024
HomeDerde klasseASCPubliek vermaakt zich niet bij ASC tegen DoCoS

Publiek vermaakt zich niet bij ASC tegen DoCoS

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Er viel qua voetbal bitter weinig te genieten op deze snijdend koude en grijze middag bij de ontmoeting tussen ASC en DoCoS. De bezoekers waren het meest in balbezit en lieten een paar mogelijkheden onbenut via Chris van Empel, Dylan Victory en Sipan Khalid. Max van Wijk hoefde zijn kwaliteiten echter amper aan te spreken om de nul te houden. ASC bezorgde DoCoS collega Mitchel van Abswoude een (te) rustige middag.

Na een half uur kreeg het dominerende DoCoS in de persoon van Victory de eerste kans van de wedstrijd. Zijn schotje belandde echter in de handen van Van Wijk. ASC kon daar in de hele wedstrijd helemaal niets tegenover stellen. Na de thee was het overwicht van DoCoS zo mogelijk nog groter. Van flitsend aanvalsspel en doelrijpe kansen was echter geen sprake, op de goede mogelijkheid van Van Empel na.

ASC ontregelde door compact te spelen de goede bedoelingen van DoCoS al in een vroeg stadium en loerde op de counter. Die kwamen totaal niet uit de verf en bleven steken in goede bedoelingen. Trainer Jesper Neuteboom was content met het punt dat zijn ploeg overhield aan het duel, maar bepaald niet met het spel: ,,Weer een punt en we blijven thuis ongeslagen. Zo blijven we lekker meedoen, maar het was gewoon een slechte wedstrijd, ondermaats. Over het uitvoeren van de taken en de organisatie was ik wel tevreden, maar aan de bal was het zeer matig. Aanvallend hebben we niets laten zien. Houd het op een half kansje voor ons. We gaven ook weinig weg en dan houd je 0-0 over.”

Ook de centrale verdediger van DoCoS Iljas Amine erkent dat het niet best was geweest: ,,Ik heb een grote kans gezien van Chris en verder veel te weinig. Na de recente nederlagen is dit resultaat echter niet slecht. Defensief kwamen we totaal niet in de problemen, maar aanvallend lijken we wel vast te zitten. Voetballers als Sipan Khalid, Martijn Guijt en Van Empel zijn stuk voor stuk spelers die hun goaltje kunnen meepikken, maar dat blijkt nu even niet te lukken. Dat gaat wel weer komen na de winterstop, want we moeten van die lage positie af. Alle zeilen zullen bijgezet moeten worden.”

ASC staat nu met achttien punten op een gedeelde vierde plaats, maar Neuteboom relativeert de betiteling ‘subtopper’ voor zijn team: ,,Natuurlijk ben ik plezierig verrast wat we afgelopen kalenderjaar hebben gepresteerd. Een jaar geleden stonden we in de zondagafdeling met twee punten uit negen wedstrijden onderaan en als je dan nu ziet dat je nu niet onder hoeft te doen voor de meeste ploegen in deze afdeling kun je niet anders dan tevreden zijn. Een paar nederlagen kan je na de winterstop echter zomaar doen duikelen naar de tiende plaats. We mogen niet te vroeg juichen.”

Omdat DoCoS niet meer dan een punt haalde kon roodwit niet optimaal profiteren van de nederlaag van de directe concurrenten Legmeervogels, RVC’33 en Foreholte. Bovendien begint Kagia door een tweede zege op rij een bedreiging te vormen. Tijd voor een ommekeer bij de Leidenaren dus. ASC heeft achttien punten uit elf wedstrijden en verdient daarvoor alle achting.

ASC-DoCoS 0-0.

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Bakker, Bertels, De Bruin, Goebel, Van Zandwijk, Meijer, Jasperse, Schellingerhout, Iliopoulos, Dalenoord.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Amine, Peet, Hoogbruin, Khalid, Victory, Flippo, Guijt, Douwes, Van Empel.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read