maandag, april 15, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKrakerrrr van de Week : Aarlanderveen - VVSB

Krakerrrr van de Week : Aarlanderveen – VVSB

-

Voor de Krakerrr van de Week is ditmaal gekozen voor de wedstrijd Aarlanderveen – VVSB  in de derde klasse A (zaterdag). De Trots van de Polder kan komende zaterdag de eerste prijs van het seizoen binnenslepen, want bij een zege tegen de Noordwijkerhouters mogen de groenhemden zich  winnaar van de eerste periode noemen. LeidenAmateurVoetbal blikte met Aarlanderveen-spits Killian Bouwhuis vooruit op het treffen.

Bouwhuis is dit seizoen voor het derde jaar actief voor Aarlanderveen, de club waar hij na periodes bij ARC, Alphense Boys en Alphia, neerstreek. Bouwhuis gold als een groot talent bij ARC, waar hij uiteindelijk ook het eerste elftal haalde. Mede vanwege langdurige blessures koos Bouwhuis ervoor om een stapje terug te doen en daar plukt men in Aarlanderveen nu de vruchten van. Bouwhuis is één van de sterkhouders van de ploeg van Sander van Dijk en heeft met 7 treffers in 7 wedstrijden een belangrijk aandeel in de goede resultaten van zijn club.  Vorig seizoen greep Aarlanderveen net naast de prijzen, maar deze voetbaljaargang lijkt de dorpsclub op weg naar een eerste prijs.

Bouwhuis: ,,Dat we bovenaan staan komt voor mij niet helemaal als een verrassing. Net als vorig seizoen hebben we goede spelers, maar nu is er veel meer saamhorigheid in de ploeg. We hebben alleen tegen Nieuwkoop, daar verspeelden we een 0-1 voorsprong in de 95e minuut, en tegen Lugdunum punten laten liggen, maar de andere wedstrijden hebben we met goed voetbal en veel gescoorde doelpunten gewonnen. Door de nederlaag van DWO tegen Lugdunum en onze winst bij Van Nispen staan we nu op de eerste plaats en kunnen we komende zaterdag al een prijs pakken. VVSB staat op de negende plaats dus normaal gesproken moeten wij deze pot winnen, maar VVSB  is wel de enige tegenstander waar we vorig jaar twee keer van hebben verloren. Een makkie zal het niet gaan worden, maar desondanks vind ik dat wel dat we het nu ook moeten afmaken. We hebben alle troeven in eigen hand om het te beslissen.  Als de wedstrijd tussen RKDES en DWO, onze naaste concurrenten, in een gelijkspel eindigt, dan hebben we zelfs aan een punt genoeg om de periodetitel te winnen. Daar willen we echter niet afhankelijk van zijn en ik verwacht dat we de periodetitel op eigen kracht gaan behalen. Een periodetitel is mooi, maar het uiteindelijke doel is natuurlijk om kampioen te worden. Ik ben met ARC , na het winnen van de nacompetitie, wel gepromoveerd naar de hoofdklasse, maar een kampioenschap heb ik in mijn seniorentijd nog niet behaald. Natuurlijk is het nog vrij vroeg in het seizoen om over een eventueel kampioenschap te speculeren, want door blessures, schorsingen en noem maar op, kan er nog van alles gebeuren.”

Vervolgend: ,,Kwalitatief behoren we denk ik tot de drie sterkste teams van onze klasse, maar dat geeft geen garantie op een prijs aan het eind van de rit. Vorig seizoen stonden we tijdens de winterstop op een tweede plaats maar daarna kregen we zoveel blessures, die we niet konden opvangen. Dit jaar hebben we een bredere selectie en hebben we nu jongens op de bank zitten die min of meer gelijkwaardig zijn aan de spelers in het veld. Of er bij een overwinning van ons nog een feestje gevierd gaat worden in de Aarlanderveen-kantine? Dat lijkt me wel, ja. Normaal gesproken ga ik op zaterdag met de auto naar de club, maar ik denk dat ik nu de fiets pak. Ik ga er dus vanuit dat we na afloop wat te vieren hebben. We gaan er alles aan doen om die periodetitel te pakken. Ik heb er in ieder geval veel zin in’’, aldus de spits in vorm tot besluit.

Foto’s: Jan van der Lubbe (twee keer RKDES 22-23 en eenmaal Lugdunum 21-22).

Must Read