vrijdag, mei 3, 2024
HomeDerde klasseROAC (zo)Bart Jansen: ,,Nog een raadsel waarom ROAC na rust pas gas geeft"

Bart Jansen: ,,Nog een raadsel waarom ROAC na rust pas gas geeft”

-

Tweede klasse (zondag)- ROAC is van de nul af. De ploeg van Bart Jansen kwam niet tot scoren in en tegen Hooglanderveen, maar dat deed de thuisploeg zelf ook niet. Het puntje werd min of meer gekoesterd door de trainer van de combinatieclub.

,,Vooraf was ik er niet zo blij mee. Een uitwedstrijd tegen een niet malse tegenstander. Met Pancratius heb ik er tegen gespeeld en verloren. Het was voor ROAC meteen de verste uitwedstrijd en die hebben we dan maar gehad en kunnen we wegstrepen. Met het puntje kan ik wel leven, hoewel er op basis van de tweede helft misschien wat meer in zat. Maar dan kijk je al trainer misschien met een te gekleurde bril. We hebben in elk geval de nul gehouden en dat is ook positief.”

De selectie van ROAC kon zich wel vinden in het gelijke spel en dronk gezellig nog een biertje bij de opponent.

De opvolger van Gidon Reinders Folmer sprak van een slechte eerste helft in het dorpje boven Amersfoort. ,,Er zat duidelijk spanning op, zeker bij spelers die voor het eerst in de basis stonden in competitieverband. Dat is ook wel begrijpelijk. Ik denk dat we te angstig waren en teveel ontzag voor de tegenstander lieten zien. Dat was niet nodig. In de rust hebben we wat omzettingen gedaan en vanaf dat moment ging het beter. Zij hadden een goede spits en dito middenvelder en de bewaking van laatstgenoemde hebben we anders gedaan na de pauze. We kregen meer grip en wat kansjes en mogelijkheden. Zij ook wel maar niet overdreven veel. Met onze as achterin (Dammes van der Poel, Freek Heemskerk en Mitchel Boere, red.) maak ik me ook niet snel zorgen. Dat staat goed. We moeten nu enkel brutaler gaan worden. Dat is een proces en heeft tijd nodig. Het zou kunnen dat dit met het vorige seizoen te maken heeft. Opvallend is in elk geval dat we al diverse potjes hebben gespeeld waarin we het na de eerste helft veel beter deden en echt gas gaven. Neem bijvoorbeeld UVS voor de beker. Als we het straks kunnen opbrengen om dat een hele wedstrijd te laten zien dan geloof ik zeker dat deze groep snel stappen gaat maken.”

Jansen weet dat de kracht van het elftal in de mentaliteit en de werklust zit. ,,Dat moet onze basis zijn. Als dat wegvalt, is er een serieus probleem. We geven het de tijd en onderaan de streep is dit eigenlijk geen verkeerd resultaat om mee te beginnen.”

Basisopstelling Hooglanderveen: Peters, Eilbracht, Bruins, Ebbes, Gijtenbeek, Bezzahi, Voortman, Van Nimwegen, Van Dijk, Yaghi, Kaya.

Basisopstelling ROAC: D. van der Poel, Van Veen, Boere, Heemskerk, Strijk, Koek, Van Seggelen, W. van der Poel, Hogenboom, Helvensteyn, Wagter.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read