donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden langs FC Oegstgeest op slotdag (plus foto's)

Sporting Leiden langs FC Oegstgeest op slotdag (plus foto’s)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Een wedstrijd zonder grote belangen bracht Sporting Leiden op de Voscuyl nog een laatste driepunter. FC Oegstgeest werd in eigen huis met 1-2 verslagen.

De eerste helft was zonder meer voor Sporting. De gastheren hadden vooral aan Sipan Khalid hun handen vol. Khalid werd een paar keer goed vrijgespeeld. Een keer werd hij afgefloten voor buitenspel, later werd hij legitiem geblokt maar in de 25e minuut ging niets fout voor de aanvaller. Khalid werd opnieuw diep gestuurd, bleef op snelheid voor zijn directe tegenstander en plaatste de bal zoals het hoort langs doelman Davey Braggaar: 0-1.

Wat aan de kant van de bezoekers vaker het geval is, brak hen ook in de tweede helft weer op. Hun fysieke conditie liet hen meer en meer in de steek waar de Oegstgeestenaren uiteraard van wilden profiteren. De ingevallen Jelmer Natté deed wat hem waarschijnlijk in de rust opgedragen was en zorgde van diverse kanten voor gevaar met zijn assists. Alleen zijn teamgenoten schoten alles hoog over.

Vlak voor tijd ging met wat geluk toch de gelijkmaker erin. Joey Driessen legde aan en via een Leids been ging de bal over de opnieuw goed keepende Andy van der Meulen heen het doel in. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd werd Bas Beijersbergen gevloerd in het strafschopgebied en legde de scheidsrechter de bal op de stip. Khalid was net zo koelbloedig als bij zijn eerste treffer en realiseerde de 1-2 winst voor de Leidenaren.

Bas Beijersbergen: ,,Die verdediger ving me op waardoor ik viel. Het was niet heel hard maar blijkbaar voldoende. De scheidsrechter zag het gebeuren en beoordeelde het als een penalty. Persoonlijk ben ik erg blij met deze winst. Ik hoop volgend seizoen bij Sporting meer aan spelen toe te komen en belangrijk te zijn voor het team. Door telkens lichte blessures heb ik te weinig gespeeld.”

FC Oegstgeest speler Tim Bakker: ,,Deze wedstrijd was wel tekenend voor ons seizoen maar dan omgekeerd. Vandaag waren wij voor rust de mindere terwijl wij in de tweede helft een stuk sterker voor de dag kwamen. Wat ons seizoen betreft verliep die voor de winterstop boven verwachting en kwam de klad er in het nieuwe jaar in. Maar ondanks alles ben ik blij dat we in de derde klasse blijven.”

Sporting trainer Huig-Jan Heeringa: ,,Voor de Kerst verliep het wat stroef. Toen hebben we er hard aan gewerkt om alle neuzen de goede kant op te krijgen en dat merkte je de afgelopen maanden. Alleen nu gaan we hoogstwaarschijnlijk goede spelers verliezen aan andere Leidse clubs. Sipan Khalid gaat sowieso weg en ik ben bang dat er meer volgen. In de winterstop heb ik al aangekaart bij het bestuur dat gezelligheid prima is maar dat het uiteindelijk gaat om de prestaties in het veld. We moeten snel bepalen hoe maar vooral met wie we verder gaan.”

Thymen Kruider, trainer van de FC: ,,We komen van ver en bij deze club is veel gebeurd de laatste jaren. Maar ambitie moet er zijn en wij moeten beter. We willen in eerste instantie een stabielere derdeklasser zijn. Daar waren we de eerste seizoenshelft al hard naar op weg, maar door blessures kregen we met veel spelerswisselingen te maken. Alleen gebeurt dat altijd wel en hadden wij dat na de winterstop beter moeten opvangen. Zo’n wedstrijd als vandaag ook. We zijn zeker in de tweede helft veel te slordig met onze kansen om gesprongen.”

Afzwaaiend Sporting speler Sipan Khalid: ,,Ik heb het hier altijd erg naar mijn zin gehad. Maar er werden vaak ambities uitgesproken die we niet waar konden maken. Om die reden ga ik naar DoCoS. Ik wil voor een doel voetballen en om mezelf in de basis te knokken bij een Leidse club in de tweede klasse vind ik een mooie uitdaging. Gelukkig heb ik afscheid genomen met twee doelpunten. Een heerlijke afsluiter!”

FC Oegstgeest – Sporting Leiden 1-2 (0-1). 25. Khalid 0-1, 87. Driessen 1-1, 90. Khalid 1-2 (strafschop).

Opstelling FC Oegstgeest: Braggaar, Lichtenbeld, Bakker, Bormans, K.Driessen, Van Moorsel (46. Natté), Gianfiglio, Roelen, Overvliet, Dijkstra (77. J. Driessen), Den Hollander (85. Doorduijn)

Opstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Cornelisse, Hamelink (68. Sap), Khalid, Beijersbergen, Van den Berg, Devilee, Glasbergen (79. Hoogstraten), Arnoldus, Taib (84. Van Gulik).