maandag, april 15, 2024
HomeDerde klasseKoudekerkKoudekerk na rust langs MMO

Koudekerk na rust langs MMO

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De competitie nadert de apotheose als het gaat om kampioenschap en degradatie. Gisteravond stond de wedstrijd tussen de nummer 2 en de nummer laatst op de rol, de ene ploeg is in de achtervolging op de koploper en hoopt op misstappen van die lijstaanvoerder. Daar waar MMO weer in de achtervolging zit op de overige staartploegen om te voorkomen dat ze volgend jaar in de vijfde klasse actief zijn.

Vanaf het begin was duidelijk dat Koudekerk de overhand had in de partij, veel balbezit en opererend op de helft van de Hoogmadese opponent. Maar het raffinement ontbrak, veel slordige passes in de eindfase die ervoor zorgden dat er net geen kans ontstond. Daarmee werd het geduld op de proef gesteld want als een treffer lang uitblijft, loop je het risico dat het doelpunt  aan de andere kant valt.

Dat ongeduld maakte dat Koudekerk een aantal keren de lange bal zocht daar waar normaal het voetballen in de as het credo is. MMO streed dapper met de beschikbare manschappen (waren de nodige spelers niet beschikbaar, RR) waaronder de oudgedienden Albin van Wieringen (goalie) en Jeroen Disseldorp. Mannen die het uw verslaggever in het verleden knap lastig hebben gemaakt in de vele potjes tegen elkaar.

Hoe anders is het bij Koudekerk dat op basis van een uitgekiend programma en beschikbare data gewoon vaste mensen die aan hun fysieke grens zitten op de bank kunnen parkeren en verse mensen kunnen opstellen die ook kwaliteit leveren. Ondanks die luxe kon Koudekerk het vele balbezit niet omzetten in doelpunten.

Er waren wel momenten dat de bewoners van de Gruttolaan het kwaliteitsverschil hadden om kunnen zetten in een voorsprong maar Bas van Heerdt, Ricardo van Rijswijk en Ruben van den Berg konden doelman Van Wieringen niet verschalken en bespaarden hem een gang naar het net.  MMO kon af en toe wat speldenprikken uitdelen via stilstaande momenten maar niets om Roy Dorrepaal in verlegenheid te brengen of tot een redding te dwingen. Het is dus niet verbazingwekkend dat de rust met een brilstand werd bereikt.

In de rust pasten Jarno Verweij en Gert Labots drie wissels toe met de intentie om de wedstrijd meer naar zich toe te trekken en zo de druk op Teylingen te houden en achtervolger Meerburg niet over zich heen te laten komen op de ranglijst.

Die wissels sorteerden effect. Sander Schmand is een meester in het lezen van een wedstrijd en het spel te versnellen door goed om zich heen te kijken en de geslepen Joep van Tulder is balvast en altijd in staat om openingen te creëren dan wel zelf te scoren. Het enthousiasme van Daan van der Zwet werkte aanstekelijk op de rest van de ploeg waardoor Koudekerk meer ging drukken en het MMO steeds lastiger maakte.

Dat resulteerde uiteindelijk in drie prima goals, de goed uitgespeelde 1-0 van Ruben van den Berg, de voorbereidende actie van Joep van Tulder op de rechterflank die eindigde bij Mike van Velzen die 2-0 op het scorebord bracht. Tot slot een slim balletje van Schmand op Van Velzen die handig wegdraaide bij zijn directe tegenstander en de 3-0 achter Van Wieringen prikte.

Daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld en kon MMO zijn wonden gaan likken en zich richten op de wedstrijd tegen LSVV’70 op 21 mei. Voor Koudekerk is het zaak om in de flow te blijven en zaterdag SJZ aan de zegekar te gaan binden, druk houden op Teylingen is het enige wat ze te doen staat.

Koudekerk-MMO 3-0 (0-0). Van den Berg 1-0, Van Velzen 2-0 en 3-0.

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal, Weijman, J. Roosenbrand, Van Rijswijk, Van Heerdt, Van den Berg, Van Velzen, Van Aalst, De Groot, Van Veen, F. Roosenbrand.

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, Ouwerkerk, Visser, B. van der Meer, De Groot, Van der Hoorn, M. van der Meer, Van Tol, Overduin, J. Disseldorp, Zwaan.

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read